IJsland volledig in de ban van komkommers: nergens meer te vinden door hit op TikTok

In IJsland is het momenteel niet de vraag wat er op tafel ligt, maar wát er niet meer te krijgen is. De bescheiden komkommer, doorgaans onopvallend aanwezig in menig salade, heeft de afgelopen weken een ongekende sterstatus bereikt. En dat allemaal dankzij een virale TikTok-trend die het land in de greep houdt en komkommers tot een zeldzaam goed heeft gemaakt. 

Meer krantenkoppen in België

Littler en Van Gerwen, die gesteund werd door heel zijn gezin, stoten door – Ontdek het programma van zondag

Titelverdediger Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de World Series of Darts Finals in Amsterdam. Zondagmiddag kijkt de Nederlander wereldkampioen Luke Humphries in de ogen. Die andere thuisspeler, Raymond van Barneveld, moest zijn meerdere erkennen in Luke Littler. Ook Rob Cross en Michael Smith verzekerden zich van een plekje op de laatste dag.

Lees meer »

Megatsunami schudt aarde negen dagen door elkaar

Een gigantische aardverschuiving en daaropvolgende megatsunami op Groenland heeft de aarde vorig jaar negen dagen lang doen trillen. Dat hebben Belgische wetenschappers ontdekt. Hun bevindingen zijn nu gepubliceerd in het gereputeerde vakblad Science.

Lees meer »

LIVE. Houdt Belisia Bilzen de drie punten thuis tegen Dessel Sport?

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Het Limburgse Belisia Bilzen krijgt zondagnamiddag Dessel Sport over de vloer. De thuisploeg is met drie op zes aan de competitie begonnen, terwijl de bezoekers uit Antwerpen nog geen enkel punt hebben verzameld.

Lees meer »

Baseballclub brengt prachtig eerbetoon aan overleden Luca (21): “Hij was er altijd voor iedereen, met de nodige humor”

Een gigantisch nummer ‘2’ – “zijn rugnummer” – vormen met zo veel mogelijk mensen. De Zonhovense baseballclub Sunville Tigers hield woensdagavond een opvallend eerbetoon aan Luca Pignatelli. De 21-jarige overleed vorige week nadat hij door twee treinen werd aangereden in Diepenbeek. “Luca was er altijd voor iedereen, met de nodige humor.”

Lees meer »

Dam in Polen dreigt te overstromen: “Laatste kans om te evacueren” – Storm Boris eist vijf levens in Roemenië, bergwandelaar in Oostenrijk bedolven door lawine

In verschillende landen in Centraal-Europa houden inwoners hun hart vast voor cycloon Boris. In enkele dagen tijd valt ongeveer net zoveel regen als gemiddeld in vier maanden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom en verschillende dorpen zijn al geëvacueerd. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen en Polen, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk en Duitsland bereiden zich voor op het hoge water. Volg

Lees meer »