Hevige wind gooit roet in het eten: laatste show van Internationaal Vuurwerkfestival Knokke uitgesteld

De vuurwerkshow van vanavond in Knokke-Heist is uitgesteld. Het aangekondigde stormweer zorgt ervoor dat het evenement naar morgenavond verplaatst wordt.

Er wordt vanavond aan onze kust zes tot zeven beaufort voorspeld. “We hebben het weer nauwlettend in de gaten gehouden, in de hoop dat we vanavond een onvergetelijke show voor jullie konden neerzetten”, klinkt het op de sociale mediakanalen van Knokke-Heist. “Helaas gooien de voorspelde windsnelheden en -richting roet in het eten. Met pijn in ons hart moeten we de show noodgedwongen een dagje opschuiven.”

Morgenavond om 22 uur

De slotshow, waarbij ook de winnaar bekend zal worden gemaakt, staat nu in de agenda voor zondag 25 augustus om 22 uur. Die kan je van aan de Wandelaar tot het Rubensplein, dankzij geluidstoren, in de beste omstandigheden volgen.

“Veiligheid staat voorop en we willen dat iedereen optimaal kan genieten”, besluit het gemeentebestuur.

The post Hevige wind gooit roet in het eten: laatste show van Internationaal Vuurwerkfestival Knokke uitgesteld is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Tal van medaillekansen zaterdag: Devos al zeker van brons, George kan Belgisch paralympisch record evenaren

Zaterdag komen op de voorlaatste dag van de Paralympische Spelen in Parijs nog acht Belgen in actie, in vier sporten. De grootste medaillekansen zijn er voor dressuurrijdster Michèle George in de freestylecompetitie (graad V) en wielrenner Tim Celen in de wegrit (MT1-2). Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) is al verzekerd van minstens een bronzen medaille, maar hoopt zijn paralympische titel te

Lees meer »

“Oude mensen zijn hier een vogel voor de kat”: eigenaars zorgflats klagen gebrekkige service aan

Een troebel zwembad, ondermaatse zonnewering en vooral: zorg die te wensen overlaat. Eric De Meirsman en Sylviane Schampaert zijn niet te spreken over de service die zorgbedrijf Vulpia aanbiedt in hun assistentiewoningen. “Hulpbehoevende ouderen zijn hier een vogel voor de kat”, foeteren ze. Volgens Vulpia zijn de meeste bewoners wél tevreden.
The post “Oude mensen zijn hier een vogel

Lees meer »

Focus8720 heeft volledige lijst voor gemeenteraadsverkiezingen in Dentergem klaar: “Frisse mensen, met frisse ideeën”

Huidige oppositiepartij Focus8720 is klaar met zijn huiswerk voor de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker Aniek Van de Velde heeft een enthousiaste ploeg van negentien kandidaten die naar de stembusslag van 13 oktober trekken.
The post Focus8720 heeft volledige lijst voor gemeenteraadsverkiezingen in Dentergem klaar: “Frisse mensen, met frisse ideeën” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cultuurprijsuitreiking in het OC Vondel

Om de drie jaar is er in de Berengemeente een cultuurprijsuitreiking. Dit jaar gebeurt dit op vrijdag 27 september, om 19 uur. Elke Meulebekenaar of Meulebeekse vereniging die zich verdienstelijk had gemaakt op cultureel vlak, kwam in aanmerking om de cultuurtrofee in de wacht te slepen. De genomineerden zijn: Joost Pollet (harmonie Vreugd in Deugd),
The post Cultuurprijsuitreiking in

Lees meer »

Na die regen van afgelopen nacht: nu al de 12de opeenvolgende maand met meer neerslag dan normaal, ook komende dagen nattigheid op het menu

De herfst lijkt echt een beetje in het land. We krijgen ook weer veel regen op ons dak. Met de regen van afgelopen nacht erbij hebben we nu al meer dan 66,5 mm neerslag opgevangen in Ukkel sinds 1 september, meldt onze weerman David Dehenauw woensdagochtend. Gemiddeld noteren we in september 65,3 mm. “Daarmee is het daar nu al de

Lees meer »

Thomas Vandendriescche, ex-kandidaat van De Mol, komt op voor Groen Kortrijk: “Niet langer aan zijlijn staan”

Eind augustus stelde Groen Kortrijk z’n volledig lijst voor en een van de meer opvallende namen is die van Thomas Vandendriessche, gekend van het vorige seizoen van De Mol. Hij staat op 39e plaats. “In plaats van te bekritiseren aan de kantlijn lijkt mij dit het geschikte moment om binnen te treden in de politieke wereld op gemeentelijk niveau.”

Lees meer »

Olieprijs op laagste niveau in anderhalf jaar

Een vat Brent-olie, afkomstig uit de Noordzee, werd vrijdag opnieuw goedkoper en bereikte het laagste peil in anderhalf jaar. De prijs zakte vrijdag met 2,23 procent tot 71,07 dollar per vat. De Amerikaanse oliesoort WTI werd eveneens 2,26 procent goedkoper tot 67,59 dollar per vat.

Lees meer »