Feestelijke sfeer bij derde verjaardag van Kuurnse Fietsbieb

Zaterdag hing er een feestelijke sfeer in de Kuurnse Fietsbieb, waar de derde verjaardag van deze fietsbibliotheek werd gevierd. “Wat ooit begon met 35 fietsen, is ondertussen uitgegroeid tot een aanbod van maar liefst 650 fietsen,” vertelt Jos Callens van de Fietsbieb.

“De verhuur verloopt zeer succesvol, met 573 fietsen die momenteel zijn uitgeleend. Maar de Fietsbieb doet meer dan alleen fietsen verhuren. We organiseren ook fietsbehendigheidsopleidingen. Om onze verjaardag te vieren, trakteren we vandaag elke bezoeker op een glaasje bubbels of fruitsap”, aldus Callens.

Een van de bezoekers zaterdagochtend was Clara (2), samen met haar vader Kevin Boudry. Clara werd de 573e klant van de Fietsbieb, en dat lieten de medewerkers niet ongemerkt voorbijgaan: Clara kreeg een klein geschenkje.

Ter gelegenheid van de derde verjaardag van de Kuurnse Fietsbieb werd de buitenmuur bovendien versierd met een nieuw kunstwerk van de hand van David Duyts.

(BRU)

The post Feestelijke sfeer bij derde verjaardag van Kuurnse Fietsbieb is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ontdek zestien huizen met een verhaal in Sint-Kruis

Van zaterdag 14 tot en met dinsdag 17 september exposeert de werkgroep Heemkunde Sint-Kruis in het oud gemeentehuis De Zorge in de Moerkerksesteenweg 196. Het verhaal van enkele merkwaardige huizen in Sint-Kruis wordt er toegelicht.
The post Ontdek zestien huizen met een verhaal in Sint-Kruis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Actievoerders plaatsen banken voor chillende jongeren op Katelijneplein in Brussel, maar stad haalt ze weer weg

De 50 banken die actievoerders zondagavond op het Sint-Katelijneplein in Brussel hadden geplaatst zijn woensdag door arbeiders van de stad verwijderd. De actie ging uit van enkele Brusselse organisaties die het er niet mee eens zijn dat cafés en restaurants op het Sint-Katelijneplein steeds grotere terrassen mogen zetten en op die manier ontmoetingsplekken van jongeren inpalmen.

Lees meer »

Hubert, Frederiek en Cyriel Logghe delen voetbalpassie: “Mijn allereerste geel? Van vader Hubert!”

Sportief coördinator Frederiek Logghe was aandachtig toeschouwer van het duel tegen Dosko Sint-Kruis, dat zijn KSV Jabbeke met 1-3 verloor. De conclusies over de moeilijke start van de eerste ploeg zal hij wel binnenskamers trekken. Maar Frederiek is niet alleen coördinator in Jabbeke, hij heeft nog veel andere pijlen op zijn boog, net als zijn vader Hubert en zijn zoon

Lees meer »

Schoenenketen Bristol failliet: 160 banen gaan verloren

Het doek is zoals verwacht gevallen over de schoenenketen Bristol. De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft donderdag het faillissement uitgesproken van Euro Shoe Group, de vennootschap achter de keten. Dat meldt vakbond ACV Puls en het bedrijf bevestigt het nieuws. Een 160-tal mensen op de hoofdzetel en het logistiek centrum in Beringen verliezen hun baan.

Lees meer »

Hoogbejaarde giraf Barbie (24) gestorven in Planckendael

De oudste giraf van ZOO Planckendael is niet meer. De dierenarts en de verzorgers hebben Barbie in het dierenpark in Mechelen laten inslapen. Ze was 24 jaar en dat is oud voor een giraf. Het was ook te merken aan Barbie dat haar leven voltooid was: ze kon nog moeilijk stappen, liggen of eten zonder pijnstilling.

Lees meer »

Charlot (53) verhuurt tentjes voor slaapfeestjes: “Maak je slaapfeestje compleet”

Charlot Senesael (35) uit Pollinkhove ontwikkelde een leuk concept voor slaapfeestjes. Ze verhuurt namelijk slaaptentjes in verschillende thema’s. “Het zijn kant-en-klare pakketten”, zegt Charlot. “We komen de tentjes zelf opzetten indien gewenst.”
The post Charlot (53) verhuurt tentjes voor slaapfeestjes: “Maak je slaapfeestje compleet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Knap hakje van Openda, tweeklapper De Bruyne en ongelukkige owngoal: de hoogtepunten uit België-Israël

De Rode Duivels spelen hun eerste wedstrijd in de Nations League tegen Israël. Die match kan u HIER volgen of bekijken op VTM. Hieronder de highlights van de match, het staat 3-1. De Bruyne zette België op voorsprong, maar voor rust was het schrikken bij een ongelukkige owngoal van Castagne. Tielemans en alweer De Bruyne via strafschop zorgden echter voor

Lees meer »

Sofie Lemaire viert 1.000ste aflevering van haar radioprogramma: “Je moet soms zot zijn om dit vol te houden”

Komende zondag viert radiopresentatrice Sofie Lemaire (40) de duizendste aflevering van haar programma ‘De wereld van Sofie’ met een speciale uitzending in de Roma. Al bijna de helft van haar leven is ze te horen op de radio. Wij spraken met haar over rust vinden in de chaos, haar activistische kantje en een mogelijke theatershow. “Shit, ik klink nu echt

Lees meer »

Buren in de Warandedreef: een warm buur(t)initiatief

De Warandedreef is een 700 meter lange straat met slechts aan één kant bebouwing en het is geen plek waar je veel bewoners aantreft. Het is een lang lint met veel open ruimtes ertussen. Toch is dit de perfecte plek voor een jaarlijks buurtinitiatief dat vijftien jaar geleden werd opgezet. Het idee was simpel maar
The post Buren in

Lees meer »