Evacuaties om bosbrand in uiterste zuiden van Frankrijk, ook camping ontruimd

In het departement Pyrénées-Orientales, in het uiterste zuiden van Frankrijk, woedt zaterdag een grote bosbrand die bewoond gebied bedreigt. Het vuur woedt tussen Villelongue-dels-Monts en Saint-Génis-des-Fontaines, meldt de brandweer op Facebook. In beide plaatsen is het rampenplan in werking getreden en zijn bewoners geëvacueerd. Ook een camping in Saint-Génis-des-Fontaines is ontruimd. 

Meer krantenkoppen in België

Warandewijk in Gistel houdt na bijna 30 jaar laatste wijkfeest: “Een feest in een refter of lokaaltje, ziet niemand zitten”

Voor een laatste keer hield de Warandewijk een wijkfeest. Want na 25 edities trekken de organisatoren er de stekker uit. “Afgelopen zondag kwamen er opnieuw zo’n 75 feestvierders opdagen, dat is niet niks, hé.“We stoppen op een hoogtepunt”, klinkt het.
The post Warandewijk in Gistel houdt na bijna 30 jaar laatste wijkfeest: “Een feest in een refter of lokaaltje,

Lees meer »

Onze man geeft ‘Jani & James doen-het-zelf’ 7 op 10: “Schuine moppen combineren met ontroerende tv, niet iedereen komt ermee weg”

“Op vlak van opruimen is m’n vriend nooit volwassen geworden. Maar de seks is wél goed.” Aan schuine moppen geen gebrek in ‘Jani & James doen-het-zelf’, maar slagen de boezemvrienden er ook in om goeie tv te maken? Het duo probeerde u daar alvast van te overtuigen door enkele dagen mee te draaien in de thuiszorg. Een carrière die de

Lees meer »

Voormalige spelersbus KSV Diksmuide duikt op in… Noord-Duitsland

Op de wegen van het eiland Rügen, in het uiterste noorden van Duitsland, werd een opvallend voertuig gespot: een voormalige spelersbus van voetbalclub KSV Diksmuide, nu uitgerust met Duitse nummerplaten uit Landkreis Diepholz in Nedersaksen. De bus is nog steeds voorzien van de originele belettering en reclame.
The post Voormalige spelersbus KSV Diksmuide duikt op in… Noord-Duitsland appeared first

Lees meer »

Banken lijken de slag om 22 miljard te winnen: BNP Paribas Fortis haalde na één dag al kwart van ‘haar’ staatsbonmiljarden weer binnen

Niet de overheid, maar de banken lijken op weg om het merendeel van de vrijgekomen 22 miljard weer binnen te halen. Amper één dag nadat het geld weer op de rekeningen staat, heeft marktleider BNP Paribas Fortis zich al van een kwart van het kapitaal dat het vorig jaar naar de staatsbon zag stromen, verzekerd. Wie trekt aan het langste

Lees meer »

KSA Spiko start nieuw werkjaar

KSA Spiko trapte zaterdag het nieuwe werkjaar af met een namiddag vol spel en plezier en kennismaking met nieuwe vriendinnen.
The post KSA Spiko start nieuw werkjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stromae laat voor het eerst in maanden van zich horen: “Tot snel”

Stromae (39) worstelt nog steeds met zijn gezondheid, nadat hij vorig jaar zijn ‘Multitude’-tournee moest annuleren. Maar toch wil hij zijn fans bedanken voor de onvoorwaardelijke steun die de Brusselse zanger al mocht ontvangen. Daarom verrast hij hen met een film van zijn liveshows. “Ik wil jullie de kans geven om toch te genieten.”

Lees meer »

Fernand (65) zwaait na 48 jaar af bij Vandaele Machinery: “Ik zal het niet kunnen laten om geregeld nog eens binnen te wippen”

Bij de firma Vandaele Machinery werd een heerlijk personeelsfeestje gebouwd naar aanleiding van het pensioen van de geliefde en gewaardeerde werknemer Fernand Wille.
The post Fernand (65) zwaait na 48 jaar af bij Vandaele Machinery: “Ik zal het niet kunnen laten om geregeld nog eens binnen te wippen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vooruit Ledegem telt negen nieuwkomers: “Er is absoluut nood aan oppositie”

Het worden in Ledegem zondag 13 oktober ‘saaie’ gemeenteraadsverkiezingen want met Lijst Burgemeester en Vooruit zal de kiezer slechts kunnen kiezen uit twee lijsten. Zoals eerder vermeld haakt Groen af. Vooruit trekt met een volledige lijst naar de stembus. “We hopen dat we worden beloond voor ons oppositiewerk”, zegt lijsttrekker Caroline Seynhaeve (59).
The post Vooruit Ledegem telt negen

Lees meer »

“We herkenden elkaar niet meer op het einde van de avond”: Nainggolan blikt in podcast terug op nachtelijke escapades met Brozovic

Met Radja Nainggolan (36) is het nooit saai. In de podcast Gurulandia sprak de voormalige Rode Duivel openhartig over zijn periode in Italië. Ook het uitgaansleven kwam uitvoerig aan bod. Vooral met Marcelo Brozovic maakte de ex-speler van onder meer Inter, AS Roma en Antwerp heel wat mee. “We herkenden elkaar niet meer op het einde van de avond”, klinkt

Lees meer »