Eva De Bleeker wordt nieuwe voorzitter van Open Vld: “Vechten voor nieuw liberaal partijprogramma”

Voormalig staatssecretaris voor Begroting en huidig Vlaams Parlementslid Eva De Bleeker (50) wordt de nieuwe voorzitter van Open Vld. Dat kondigde uittredend voorzitter Tom Ongena vanmiddag aan op de hoofdzetel van de partij in Brussel. De Bleeker kon rekenen op 56 procent van de stemmen. “We zullen een volledig nieuw liberaal verhaal schrijven”, belooft de politica. 

Meer krantenkoppen in België

“Verenigingsleven is het cement van de maatschappij”: Luc Verstraete (74) is altijd in de weer voor zijn verenigingen

Je hebt bezige bijen, en dan heb je Luc Verstraete. Het aantal verenigingen waarvan de Tieltenaar lid is, valt bijna niet meer te tellen. Aan veel van die groepen hangt een mooi verhaal vast. “Ik zou eigenlijk niet kunnen kiezen tussen alles wat ik doe.”
The post “Verenigingsleven is het cement van de maatschappij”: Luc Verstraete (74) is altijd

Lees meer »

Dames HBC Izegem met nieuwe coach

Trainer Piotr Proszynski werd vorig jaar nog kampioen in Liga 3 met de Heren van Roeselare. Na een goed gesprek met de Izegemse handbalclub besloot hij om de komende seizoenen de Dames in tweede nationale onder zijn hoede te nemen.
The post Dames HBC Izegem met nieuwe coach appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leanderhof in Zwevegem neemt plaats rond de feesttafel

Op kermiszaterdag organiseerde een groep enthousiastelingen een barbecue voor de bewoners van het Leanderhof. Het was het werk van het comité ’t Vlechtwerk waarbij zich een aantal bewoners heeft aangesloten om af en toe de handen uit de mouwen te steken en iets te organiseren.
The post Leanderhof in Zwevegem neemt plaats rond de feesttafel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Blijft Brugs bierfestival dan toch achter met kater? “We hopen volgend jaar nog te bestaan, maar een zekerheid is dat niet”

Dreigt na zestien edities het einde voor het Brugs bierfestival? De organisatie denkt alvast na over de toekomst na een tegenvallend weekend. Waar in het verleden tot 18.000 bezoekers een biertje kwamen proeven, stopte de teller afgelopen weekend op minder dan 10.000. “We hopen nog net break-even te draaien. Op vlak van sfeer was het top, maar het aantal toeschouwers

Lees meer »

Kratstapelen tijdens opendeur brandweer Hooglede

Op zondag 15 september organiseert de brandweerpost van Hooglede hun jaarlijkse opendeurdag. Dit jaar pakken ze het speciaal aan, want tijdens die opendeur organiseren zij ook de eerste editie van het West-Vlaams kampioenschap kratstapelen voor West-Vlaamse brandweerlieden en Hoogleedse verenigingen.
The post Kratstapelen tijdens opendeur brandweer Hooglede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tachtigjarigen van Sint-Eloois-Vijve komen bijeen

Onlangs verzamelden de 80-jarigen die het lager onderwijs in Sint-Eloois-Vijve hebben gevolgd. In de Boudin-Brasserie mochten ze genieten van een lekker feestmaal en een gezellig samenzijn. Op de foto herkennen we: Roland Amez, Rita Deborggraeve, Marie-Rose Decabooter, Lucienne Demunter, Francine Destoop, Frans Destoop, Anita Devos, Edith Fourneau, Hervé Haeck, Anselme Lambrecht, André Lavaert, Romain Mestdag
The post Tachtigjarigen van

Lees meer »

Italiaanse douane rolt smokkelnetwerk van valse retro-spelconsoles op

De Italiaanse douane heeft een netwerk opgerold dat zich bezighield met de illegale verkoop van valse retrospelconsoles afkomstig uit China. Op de harde schijven van de consoles stonden illegale kopieën van populaire games uit de jaren 80 en 90 zoals ‘Super Mario bros.’ en ‘Street fighter’. De douane arresteerde 9 Italianen en nam een voorraad consoles in beslag met een

Lees meer »