De martelaar van de Melsensstraat: voor deze werven staat Eva De Bleeker als nieuwe Open VLD-voorzitter

Voormalig staatssecretaris Eva De Bleeker moet als nieuwe voorzitter van Open VLD haar partij weer uit het slop trekken. Voor welke herculestaak staat ze?

 

Meer krantenkoppen in België

Deze keer is het persoonlijk: waarom Sammy Mahdi de Vlaamse formatie live in VTM NIEUWS aan diggelen sloeg

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi stuurde formateur Matthias Diependaele (N-VA) nog snel een WhatsAppje voor hij live in VTM NIEUWS zijn ultieme voorstel torpedeerde. Daarmee is niet alleen de impasse in de Vlaamse formatie compleet, er is wellicht ook persoonlijke schade aangericht. Dit is hoe het ook voor Vlaanderen vastliep: van stijgende ergernis bij CD&V tot opnieuw een hoofdrol voor Conner Rousseau

Lees meer »

Taylor Swift spreekt steun uit voor Kamala Harris na debat tegen Donald Trump: “Zij vecht voor de zaken en rechten waar ik in geloof”

Taylor Swift heeft kort na het debat tussen Kamala Harris en Donald Trump via Instagram bekendgemaakt dat ze de Democratische presidentskandidaat Harris steunt voor het presidentschap. In een bericht aan haar 283 miljoen volgers schreef ze: “Ik zal mijn stem uitbrengen op Kamala Harris en Tim Walz bij de presidentsverkiezingen van 2024″.

Lees meer »

Natuurpunt dient bezwaar in tegen bouw van nieuwe surfclub op strand van Oostende: “Belemmert werking van strand als zeewering”

In augustus keurde het Oostendse schepencollege de omgevingsvergunning goed voor de bouw van een nieuwe surfclub op het strand van Oostende. Alleen lijkt Natuurpunt nu in opstand te komen tegen de bouw van een surfclub op het strand. De natuurbehoudsvereniging heeft nu bezwaar aangetekend bij de gouverneur.
The post Natuurpunt dient bezwaar in tegen bouw van nieuwe surfclub op

Lees meer »

Jetaime (22) is nieuwe Miss Antwerpen én voltijds mantelzorger: “Mijn zus kan haar droom niet verderzetten, dus moest ik zeker voor die van mij gaan”

Jetaime Vandeuren uit Heist-op-den-Berg mag zich Miss Antwerpen én Miss Talent 2025 noemen. De 22-jarige werd voltijds mantelzorger voor haar zus Gianduja (21), nadat ze betrokken raakte bij een zwaar verkeersongeval. “Omdat zij haar droom als profvoetballer niet kon verderzetten, moedigde ze me aan om zeker voor de mijne te gaan.”

Lees meer »

Kortrijk heeft een CrossFit! “Inactiviteit is de hardnekkigste ziekte”

Zondag 15 september openen Ditmar Logghe (31) en Kimberly Coeck (31) de deuren van CrossFit LandMarck, de eerste officiële CrossFit Affiliate in de stad. Gevestigd op de iconische LandMarck site op de Pottelberg, belooft deze nieuwe fitnesslocatie een frisse wind te brengen in de wereld van beweging en gezondheid.
The post Kortrijk heeft een CrossFit! “Inactiviteit is de hardnekkigste

Lees meer »

Wegenwerken rond Brugse Veemarkt zorgen voor parkeerproblemen

Sinds begin september de eerste wegenwerken rond de Veemarkt zijn begonnen, zijn de parkeerproblemen tijdens de zondagmarkt toegenomen. N-VA Brugge trekt aan de alarmbel. “Al vele jaren zijn er parkeerproblemen rond de zondagmarkt en horen we klachten van overlast bij buurtbewoners. Nu zijn die toegenomen en vragen we om dit echt in handen te nemen. Dit zal ook de verkeersveiligheid

Lees meer »

Franse verkrachtingszaak uitgesteld tot maandag, in afwachting terugkeer zieke hoofdbeschuldigde Dominique Pelicot

Het proces in de zaak Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is opgeschort tot maandagochtend. De hoofdverdachte is sinds maandag ziek en afwezig op de hoorzittingen. De voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, Roger Arata, schortte de zitting op.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Van succesvol ondernemer naar het OCMW. Philip (57): “Ik ben 50 miljoen euro kwijt in 6 maanden”

“Ik heb lang genoeg gezwegen.” Zakenman Philip Deutz (57) uit Sint-Niklaas beleeft zijn grootste nachtmerrie. Tot twee jaar geleden was hij een succesvolle ondernemer met meer dan twintig bedrijven in binnen- en buitenland. Geen flamboyante CEO, maar iemand die op de achtergrond werkte en in de luwte een zakenimperium uitbouwde, alles samen goed voor zo’n 50 miljoen euro. Nu is

Lees meer »