De fatale 16 minuten van het gezonken luxejacht Bayesian: “Alles wijst erop dat er grote fouten zijn gemaakt”

Nieuwe informatie over het gezonken jacht voor de kust van Sicilië wijst op mogelijke nalatigheid van de bemanning. Hoe kon het peperdure jacht, met ‘topprofessionals’ aan boord, zinken zonder dat alle opvarenden werden gered?

 

Meer krantenkoppen in België

Thomas Vandendriescche, ex-kandidaat van De Mol, komt op voor Groen Kortrijk: “Niet langer aan zijlijn staan”

Eind augustus stelde Groen Kortrijk z’n volledig lijst voor en een van de meer opvallende namen is die van Thomas Vandendriessche, gekend van het vorige seizoen van De Mol. Hij staat op 39e plaats. “In plaats van te bekritiseren aan de kantlijn lijkt mij dit het geschikte moment om binnen te treden in de politieke wereld op gemeentelijk niveau.”

Lees meer »

Moeder van 14-jarige verdachte waarschuwde school in Georgia voor schietpartij: “Mijn zoon is een extreem noodgeval”

De moeder van de 14-jarige jongen die ervan wordt beschuldigd vier mensen te hebben doodgeschoten en negen anderen te hebben verwond op zijn middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia, heeft de school op de ochtend van de schietpartij gebeld en gewezen op het “extreme noodgeval” dat haar zoon is. Dat schrijft The Washington Post op basis van tekstberichten en

Lees meer »

Tiental jonge koeien uit ingestorte mestkelder gered in Beerst

De brandweer en het speciale dierenredteam (DRT) van Brandweer Westhoek slaagden er zondag in om tien jonge koeien uit een ingestorte mestkelder in Beerst bij Diksmuide te bevrijden. Het ging nochtans om een heikele klus want de opening om hen te reden was klein. “We waren ongeveer vier uren bezig met de interventie”, zegt luitenant Franck Bolle.
The post

Lees meer »

Opnieuw stijging in aantal inschrijvingen bij Howest: hogeschool verwelkomt dit jaar 11.000 studenten

Howest kan opnieuw knappe inschrijvingscijfers voorleggen voor het academiejaar 2024-2025. De hogeschool verwelkomt dit jaar 11.000 studenten op haar campussen in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde. Deze groei van 10% bevestigt de aantrekkingskracht van Howest bij studiekiezers, die kiezen voor de innovatieve en praktijkgerichte opleidingen van de hogeschool.
The post Opnieuw stijging in aantal inschrijvingen bij Howest: hogeschool verwelkomt dit

Lees meer »

Ruben Van Gucht komt terug op ‘vrouwenbenen-incident’: “Wij organiseren onze relatie op onze eigen manier”

Ruben Van Gucht (37) beleefde een drukke sportzomer, waarin hij maar liefst elf weken in het buitenland doorbracht voor onder andere het EK voetbal en de Olympische Spelen. Tijdens een uitzending op Radio 2 ontstond er ophef toen onverwacht de benen van een onbekende vrouw in beeld verschenen. In het programma ‘Café congé’ blikt de sportjournalist nu terug op dat

Lees meer »

Belgische vrouw dood aangetroffen in Thailand

In Thailand is een 28-jarige Belgische toeriste om het leven gekomen. Dat heeft Buitenlandse Zaken bevestigd. Haar lichaam werd gevonden in de buurt van een bekende waterval in het noorden van het land. Volgens Thaise media was ze sinds vrijdag vermist en is er een zoekactie opgestart in de buurt waar haar fiets was aangetroffen. Vandaag is haar lichaam gevonden.

Lees meer »

Marc Costenoble geeft na 40 jaar fakkel transportbedrijf Macotruck uit Zeebrugge door

Op de viering van het veertigjarig bestaan gaf oprichter van transportbedrijf Macotruck Marc Costenoble de fakkel door. Hij blijft nog even aan boord, maar het bedrijf wordt voortaan geleid door een managementteam van drie ervaren medewerkers, aangestuurd door een nieuwe medeaandeelhouder, de Limburgse transportondernemer Gino Withofs.
The post Marc Costenoble geeft na 40 jaar fakkel transportbedrijf Macotruck uit Zeebrugge

Lees meer »

Vernieuwing gasleiding in Noordstraat en deel van de Brugsesteenweg, werken klaar tegen Batjes 2025

Naar aanleiding van een gas- en waterlek in de Noordstraat eerder dit jaar en de nood aan verschillende kleine herstelwerken, voerde Fluvius op diverse plaatsen controles uit. Die wijzen uit dat de bestaande gasleiding in de Noordstraat en deels ook in de Brugsesteenweg best vervangen wordt door een nieuwe polyethyleen gasleiding.
The post Vernieuwing gasleiding in Noordstraat en deel

Lees meer »