Camping in Frankrijk geëvacueerd door bosbrand

In het Franse departement Pyrénées-Orientales woedt zaterdag een grote bosbrand die bewoonde gebieden bedreigt. Op twee plaatsen is het rampenplan afgekondigd, één camping moest geëvacueerd worden.

 

Meer krantenkoppen in België

Logistiek bedrijf Eutraco investeert 14 miljoen in “grootste elektrische vrachtwagenvloot van België” 

Logistiek bedrijf Eutraco uit Roeselare investeert 14 miljoen euro in 50 nieuwe elektrische trucks, waardoor een derde van hun vloot elektrisch wordt. De vrachtwagens zullen vooral vanuit de site in Willebroek vertrekken. Daar worden ze opgeladen met energie uit zonnepanelen. "Duurzaam transport met elektrische voertuigen is wel degelijk mogelijk aan dezelfde prijs", zegt CEO Serge Gregoir.

Lees meer »

Mysterieuze nazitoren in Poperinge opent voor het eerst, maar geeft nog niet alle geheimen prijs: “Veel sporen lopen dood”

Een Vlaamse nazitoren spreekt tot de verbeelding: het is de enige in zijn soort en sporen over zijn functie zijn uitgewist. De toren wordt nu gerestaureerd en is voor het eerst opengesteld op Open Monumentendag. “Iedereen denkt er het zijne van”, zegt Gilbert Lobelle (72), die er dagelijks passeerde naar zijn school en werk.
The post Mysterieuze nazitoren in

Lees meer »

Unizo en lokale ondernemers organiseren kopstukkendebat in Gistel

Wie goed geïnformeerd naar de stembus wil trekken, kan zich op woensdag 18 september informeren tijdens een kopstukkendebat in zaal Zomerloos. “We hopen opnieuw op een mooie opkomst”, klinkt het bij Dirk Braet van de Handelaarsbond.
The post Unizo en lokale ondernemers organiseren kopstukkendebat in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse drugdealer geïdentificeerd als verdachte van steekpartij in Oostende

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.
The post Nederlandse drugdealer geïdentificeerd als verdachte van steekpartij in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tributebands zetten tijdens Isotopia XL de Izegemse markt in vuur en vlam: “Markt kan tot 6.000 fans aan”

Zaterdag 14 september wordt opnieuw een volle markt verwacht voor Isotopia XL. Dit keer werd voluit de kaart van de tributebands getrokken. Zo zal je ABBA, Arno, U2 en Rammstein aan het werk zien. “En je hoort nauwelijks verschil”, zegt coördinator Simon Van Walleghem.
The post Tributebands zetten tijdens Isotopia XL de Izegemse markt in vuur en vlam: “Markt

Lees meer »

Martin Heylen duikt in zijn rijke tv-verleden in ‘40 jaar reilen en Heylen’: “Hierna mogen de mensen me terug vergeten”

“Bekend zijn is vervelend” en toch keert Martin Heylen (68) terug in de schijnwerpers met zijn nieuwe reeks ‘40 jaar reilen en Heylen’. Daarin duikt hij in zijn rijke archief en bezoekt hij mensen die hem door de jaren heen zijn bijgebleven. En hoewel Heylen nog niet aan stoppen denkt, begint de twijfel soms toch toe te slaan. “Ik wil

Lees meer »

Lokaal kunsttalent exposeert in glazen container

Naast OC de Stekke staat een glazen container. Een beetje vreemd op het eerste gezicht. Wie nader toekijkt ziet schilderijen hangen: kleurrijke landschappen, van de hand van Roland Plasman. Het Wevelgemse Atelier voor Plastische Kunsten lanceert immers een uniek kunstproject waarbij deze tijdelijke container wordt omgetoverd tot een inspirerende tentoonstellingsruimte. “Ik startte in 1986 met
The post Lokaal kunsttalent

Lees meer »

Luc Dejonghe en Carine Vanhalst 50 jaar getrouwd

Luc Dejonghe en Carine Vanhalst werden op zondag 1 september ontvangen op het gemeentehuis in Ledegem. Het koppel stapte op 28 juni 1974 in het huwelijksbootje en is dus al 50 jaar getrouwd.
The post Luc Dejonghe en Carine Vanhalst 50 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »