Café De Boksneuze brengt feest voor wielerfans

Zaterdag 7 september vindt de Grote Prijs Café De Boksneuze plaats. Een wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften. Start en eindmeet aan café De Boksneuze.

“Voorinschrijving is niet nodig, inschrijven gebeurt de dag zelf”, zegt Filip Vanmoerkercke van café De Boksneuze die samen met zijn echtgenote Karien Vermote de wielerwedstrijd organiseert. “We worden hierin ondersteund door Flandria Lichtervelde. Deze koers is de enige koers in Lichtervelde die zonder vereniging bestaat. Wij organiseren deze intussen 18 jaar.” De koers werd voor de eerste keer gereden in 1912, op kermismaandag, ingericht door de herbergiers tussen de Potteriestraat en de Paddehoek. “De eerste twee jaar hebben wij deze samen georganiseerd met Carla Baert van café Alcyon. Het zou jammer zijn moest deze koers, die al meer dan 100 jaar bestaat, verdwijnen. Vandaar dat wij de organisatie op ons hebben genomen.”

Hoofdvlees

“Vroeger was het een echt volksfeest”, weet Filip. “In de beginjaren stond hier zeker 100 man publiek aan het café. Nu is dat veel verminderd, de jonge gasten komen daar niet meer op af. Tijdens de koers ga ik rond met hoofdvlees en bloedworst, na de wedstrijd met stuutjes met gekapt. Ik ben de vele helpende handen dankbaar, de vrijwilligers, de seingevers en de sponsoren. De laatste drie jaar kwam Smetje, Gilbert Desmet, het startschot geven. Nu ben ik op zoek naar een nieuwe startschotgever. Het is altijd leuk als het een oude coureur is.” Een van de grote namen die waarschijnlijk naar de wielerwedstrijd komt, is Elias Van Breussegem, elite zonder contract bij Shifting-Gears. “Elias is nog profwielrenner geweest en Belgisch kampioen tijdrijden 2023 als elite zonder contract. In het begin belden de kampioenen zelf of ze mochten deelnemen, maar nu gebeurt dat niet meer. Meestal komen er tussen de 70 en 80 wielrenners.”

Praktisch

Inschrijven voor de wielerwedstrijd elite zonder contract en beloften kan tussen 13.30 en 14.45 uur, startschot om 15 uur. Afstand 117 kilometer, 19 rondes van 5,6 kilometer. Inschrijving en prijsuitreiking in Café De Boksneuze, Statieplaats Lichtervelde. (JW)

The post Café De Boksneuze brengt feest voor wielerfans is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

600 mandala’s fleuren de Grijze Zustersstraat op

Een 50-tal vrijwilligers haakten met het project ‘Daadkracht’ in een half jaar ongeveer 600 mandala’s bij elkaar die nu samenkomen in een adembenemend kunstwerk in de Grijze Zustersstraat.
The post 600 mandala’s fleuren de Grijze Zustersstraat op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Welk wit konijn zal Conner Rousseau (Vooruit) uit zijn hoed toveren om Liesbeth Homans (N-VA) op te volgen?

Liesbeth Homans (N-VA) moet de verhuiswagen nog niet bellen: na een telefoontje van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau mag ze nog tot het eind van het jaar parlementsvoorzitter blijven. Waarom vinden de socialisten niemand om de post — waar een mooi loon van ruim 200.000 euro per jaar aan vasthangt — in te vullen? Wij overlopen wie in aanmerking kan komen voor

Lees meer »

Birgen Baes en KFCL (2A) blijven strijdvaardig na 3 op 15

Tweedeprovincialer KFC Lichtervelde blijft voorlopig een stuk beneden de eigen verwachtingen. In vijf matchen werd amper tweemaal gescoord. Eén van die goals leverde op de eerste speeldag drie punten op. Daarna verloor het team van trainer Birgen Baes vier keer na elkaar.
The post Birgen Baes en KFCL (2A) blijven strijdvaardig na 3 op 15 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Welke creatieve West-Vlaming vindt na 91 jaar een nieuwe naam uit voor Sportpaleis, die vanaf 1 september 2025 samenwerkt met nieuwe partner AFAS Software

Ben je een creatieve West-Vlaming? Dan is het best mogelijk dat jouw nieuwe naam misschien in koeien van letters wordt geprojecteerd op het Sportpaleis. Na 91 jaar en door de samenwerking met de nieuwe partner AFAS Software mag iedereen helpen meedenken naar een nieuwe naam. De nieuwe samenwerking tussen be*at en AFAS Software start pas officieel op 1 september 2025,

Lees meer »

‘The Simpsons’ zet kijkers op het verkeerde been met eerste aflevering van 36ste seizoen: “Nee, dit is niet het einde van de reeks”

Fans waren stomverbaasd toen ze op zondag naar de eerste aflevering van seizoen 36 van ‘The Simpsons’ keken. Op hun tv-scherm verscheen namelijk plotseling de melding ‘Final series’. Bovendien gebruikte voormalig schrijver van de serie, Conan O’Brien, de opvallende woorden in zijn speech: “Het is een eer om hier te zijn voor de laatste aflevering.” Maar betekent dit na 35

Lees meer »

China wil astronauten op de maan tegen 2030: in deze nieuwe ruimtepakken zullen ze daar rondwandelen

China bouwt aan een razendsnel tempo zijn ruimtevaartprogramma uit. Nieuwe raketten, een eigen ruimtestation rond de aarde, complexe maanmissies, … het zijn slechts enkele voorbeelden van hun verwezenlijkingen in de afgelopen jaren. En nu gooien ze hun volgende ambitieuze plan op tafel: een bemande missie naar het oppervlak van de maan tegen 2030 en dat in gloednieuwe ruimtepakken.

Lees meer »

(Ex-schepenen) ontkennen hacking mail bestuurssecretaris: “Ze is met pek en veren het gemeentehuis uit gejaagd!”

“Ze willen hun naam gezuiverd zien!” Oud-schepen Kurt Beirens en schepen Marleen Schillewaert-Vercruyce van De Haan blijven ontkennen dat ze de e-mailaccount van toenmalig bestuurssecretaris Valerie Van den Broucke hebben gehacked.
The post (Ex-schepenen) ontkennen hacking mail bestuurssecretaris: “Ze is met pek en veren het gemeentehuis uit gejaagd!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘De Kampioenen’-actrice An Swarten­broekx heeft belangrijke vraag voor VRT: “Ik heb een nieuw voorstel”

‘F.C. De Kampioenen’-actrice An Swartenbroekx (55) is voor heel even terug in België. Tegenwoordig is ze dolgelukkig op haar berg in Spanje, maar om haar nieuwste kinderboek ‘Duupje 4′ voor te stellen, ruilde ze met plezier de Spaanse zon in voor onze Belgische regenwolken. In een gezellige boekenwinkel in Mechelen was het alvast over de koppen lopen om een gesigneerd

Lees meer »

G-wielrenner Marvin Odent krijgt warm onthaal in thuisdorp Hollebeke: “Dit doet nog meer deugd dan die bronzen medaille zelf”

In Hollebeke verzamelden zondagavond tientallen supporters en sympathisanten om fietser Marvin Odent (41) te feliciteren met zijn bronzen plak, die hij behaalde op het WK G-wielrennen. De sporter kreeg een warm welkom en hij bleef daardoor niet onaangeroerd. “We zijn blij dat Marvin is opengebloeid in zijn sport, want we hebben moeilijke momenten gekend”, aldus papa Marnick en mama Carine.<br

Lees meer »