Belgisch bedrijf boekt “spectaculair resultaat” in behandeling lymfeklierkanker: “Je kan het een wonder noemen”

Het Mechelse bedrijf Galápagos mag een klinische studie met een revolutionaire behandeling voor een vorm van lymfeklierkanker opstarten in de Verenigde Staten. De eerste resultaten in Europa, onder meer in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA), tonen dat 71% van patiënten die volgens de klassieke aanpak praktisch uitbehandeld waren en dus dicht bij de dood stonden, een dik jaar na de behandeling van Galápagos nog steeds kankervrij zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe wereldtitel in Zofingen voor duatleet Cédric Callewaert: “Het is nu tijd voor nieuwe doelen”

De derde deelname van Cédric Callewaert (40) aan het WK duatlon in het Zwitserse Zofingen leverde opnieuw een wereldtitel op in zijn age group. Het werd ook meteen zijn laatste deelname, nu wil hij zijn focus verleggen op het langeafstandslopen.
The post Nieuwe wereldtitel in Zofingen voor duatleet Cédric Callewaert: “Het is nu tijd voor nieuwe doelen” appeared first

Lees meer »

“Ik heb zelf niet naar de scène durven kijken”: ‘Familie’ kreeg uitzonderlijk +16-label voor horrorbeelden

Een lijk dat in stukken wordt gezaagd en ledematen die in een kuil worden gekieperd. Die gruwelscènes openden het nieuwe seizoen van ‘Familie’, waardoor de soap voor één keer het logo +16 kreeg. Uitzonderlijk, want het gebeurde amper één keer eerder in de 34-jarige geschiedenis van de reeks. De maker en kijkers van ‘Familie’ reageren. “Ons kind is huilend naar

Lees meer »

Bère Retrokoers kruidt kermisweekend in Meulebeke: “Stijn Devolder geeft startschot”

Op zaterdag 21 september is er de achtste editie van Bère retrokoers. Het wordt opnieuw een knotsgekke bedoening voor zowel peuters, kleuters, jongeren als volwassenen. Het team heeft alles in het werk gesteld om er opnieuw een boeiende en prijzenrijke editie van te maken.
The post Bère Retrokoers kruidt kermisweekend in Meulebeke: “Stijn Devolder geeft startschot” appeared first on

Lees meer »

Bewogen lijsttrekkersdebat van UNIZO Kuurne

Zoals in de meeste gemeenten, organiseerde Unizo ook in Kuurne een kopstukkendebat. Moderator van dienst was Bruggeling Lieven Verstraete. Francis Benoit (Burg+), Annelies Vandenbussche (Vooruit-Groen), Bram Deloof (N-VA) en Tom Leece (Nieuw Kuurne) keken elkaar in de ogen, met af en toe ruimte voor sarcasme en hilariteit.
The post Bewogen lijsttrekkersdebat van UNIZO Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

En plots zit er een dildo in je rugzak: groep vrienden gaat viraal na hilarische controle op Brussels Airport

“Michiel, wat is er”, roept een van zijn vrienden al gierend met een Limburgse tongval. Enkele tellen ervoor ontdekt een securityagent tijdens de veiligheidscontrole op Brussels Airport een dildo in de rugzak van de jongeman. Kennelijk ook een verrassing voor Michiel zelf, zo verraadt het schaamrood op zijn gezicht. Van je vrienden moet je het hebben.

Lees meer »

Noord-Korea plant uitbreiding van nucleair arsenaal

Pyongyang gaat zijn kernwapenarsenaal uitbreiden, heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un maandag gezegd in een toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag. Dat bericht het staatspersbureau KCNA dinsdag. “Het beleid om de nucleaire strijdkrachten op te bouwen door het aantal kernwapens exponentieel te doen stijgen zijn we nu perfect aan het uitvoeren”, zei Kim.

Lees meer »

Schoenenketen Bristol failliet: 160 banen gaan verloren

Het doek is zoals verwacht gevallen over de schoenenketen Bristol. De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft donderdag het faillissement uitgesproken van Euro Shoe Group, de vennootschap achter de keten. Dat meldt vakbond ACV Puls en het bedrijf bevestigt het nieuws. Een 160-tal mensen op de hoofdzetel en het logistiek centrum in Beringen verliezen hun baan.

Lees meer »