Bart De Wever plande een besparing van 14 miljard euro, en heel wat heilige huisjes kwamen in het vizier

Bart De Wever (N-VA) plande een besparing van 14 miljard, vooral op heel wat linkse heiligdommen. Náást de hervormingen in de supernota. Wat liet Georges-Louis Bouchez (MR) allemaal liggen?

 

Meer krantenkoppen in België

‘Bommen en Granaten’-proces rond ‘Dikke’ Nordin wordt voortgezet

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen wordt maandag de ‘Bommen en Granaten’-zaak voortgezet, een omvangrijk dossier rond wapen- en drugshandel. Het proces, dat al in het voorjaar van 2022 van start is gegaan, liep veel vertraging op doordat de advocaten van kopstuk ‘Dikke’ Nordin E.H. tot tweemaal toe een wrakingsverzoek indienden tegen de rechters.

Lees meer »

KIJK. Britney Spears geeft eigenwijze mening over collega’s op MTV VMA’s: “Waarom kuste dat Sabrina-meisje een alien?”

De awardshow van de MTV Video Music Awards bevatte dit jaar enkele knipogen naar Britney Spears. Zo leurde Megan Thee Stallion rond met een soortgelijke python die Spears op podium rond haar nek had in 2001 en was er een stomende kus verwijzend naar haar kus met Madonna in 2003. Britney heeft enkele fragmenten bekeken online en geeft er op

Lees meer »

Unizo en lokale ondernemers organiseren kopstukkendebat in Gistel

Wie goed geïnformeerd naar de stembus wil trekken, kan zich op woensdag 18 september informeren tijdens een kopstukkendebat in zaal Zomerloos. “We hopen opnieuw op een mooie opkomst”, klinkt het bij Dirk Braet van de Handelaarsbond.
The post Unizo en lokale ondernemers organiseren kopstukkendebat in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parket opent onderzoek naar verkrachting nadat gevangene maatschappelijk assistente heeft aangevallen en betast

In de gevangenis van Antwerpen is een maatschappelijk assistente aangevallen door een gedetineerde. De vrouw was in gesprek met de man, toen hij haar onverwacht vastgreep en betastte. De assistente wou de noodknop gebruiken om alarm te slaan, maar die werkte niet, waardoor het langer duurde voor er hulp kwam. Het parket heeft een onderzoek geopend naar verkrachting. De gedetineerde

Lees meer »

“Elke dag trekken we 10 rijbewijzen in”: waarom politie sinds juni jacht maakt op bestuurders die gsm’en achter stuur

Gsm-gebruik achter het stuur blijft een groot probleem. Sinds 1 juni 2024, de dag waarop de politie in de kustprovincie veel strenger begon toe te zien op dergelijke inbreuken, werden al 936 rijbewijzen ingetrokken. “Mensen moeten beseffen dat afleiding tijdens het rijden supergevaarlijk is”, zegt Filiep Jodts, de grote baas van het parket West-Vlaanderen.

Lees meer »

Jongensscouts verwelkomen meer dan 30 nieuwe leden

Jongens vanaf het eerste leerjaar konden zich zaterdag 7 september uitleven op de startdag van de jongensscouts. “We verwelkomden meer dan 30 nieuwe leden”, zeggen Siemen Delbecque en Jasper Ver Eecke van de groepsleiding. Jasper neemt hierbij de plaats in van Emmanuel Manhaeve, Siemen is groepsleider sinds 2022. “Wie graag kampen bouwt, de wildste constructies
The post Jongensscouts verwelkomen

Lees meer »

Provincie Antwerpen gaat strijd aan met spook- en postbusbedrijven

Met het project ‘Casper’ wil de Federale Politie Antwerpen de strijd opvoeren tegen spook- en postbusbedrijven. Die fictieve bedrijven worden gebruikt om geld wit te wassen of om allerlei criminele activiteiten te verdoezelen. "We willen zo vermijden dat die dekmantelbedrijven gewoon verhuizen naar een buurgemeente omdat daar minder controle is", aldus Clara Vanquekelberghe van de Antwerpse federale politie.

Lees meer »