Arne Dierckens grijpt kans in twee thuiskoersen

Na z’n zevende plek in de Omloop van de Grensstreek wachten Arne Dierckens (28) twee opdrachten in eigen dorp. Maandag de koers voor elites zonder contract en beloften, volgende donderdag de profkermiskoers. “Ik vermoed dat ik maandag met meer ambitie aan de start mag komen dan volgende week donderdag.”

In Wervik koerste de pion van Wielerteam Decock-Van Eyck-Van Mossel Devos-Capoen in de regen. Deze manche van de Beker van België ging twee keer over de Kemmelberg. “Door de regen was het iets minder wringen dan gebruikelijk in dat soort interclubs”, weet Dierckens. “Bij de terugkeer in Wervik bleven we voorin met een dertigtal over.”

Dierckens was de enige pion van z’n team in de voorwacht. “In de voorlaatste lokale ronde raakte ik voorop met vijf man, maar we werden weer gegrepen”, vertelt de gewezen zijspanpiloot. “Winnaar Jarno Bellens en ook Tom Vermeer glipten door de mazen van het net. Ik kon spurten om de derde podiumplaats en werd vijfde. Goed voor de zevende plaats overall.”

Tactiek

Voor Dierckens een goeie generale repetitie voor de twee thuiskoersen die eraan komen. “Ik vermoed dat ik maandag met meer ambitie aan de start mag komen dan volgende week donderdag”, beseft de kersverse papa. “Dit jaar heb ik al twee dergelijke profwedstrijden gereden. In Lendelede werd ik 27ste, in Gullegem 29ste. In dat soort koersen wordt iets anders gekoerst. Ik heb liever een lange harde koers dan een tactische wedstrijd. Voordeel is wel dat je in een profkoers weet wie de sterke mannen zijn.”

Bij de elite 2 kent Arne Dierckens nog niet iedereen. “Voor mij is dit eerste seizoen bij de elite zonder contract een groot leerjaar”, geeft hij toe. “In het begin van het seizoen was het wennen aan pelotons met 170 vertrekkers. Wringen, duwen en trekken om je in een goeie positie te handhaven is iets minder mijn ding. Ook dat gaat al beter. Tot nog toe ben ik redelijk tevreden over mijn eerste campagne bij de elite 2. In juli werd ik voor het eerst papa. Dan heb ik tien dagen niet gefietst. Twee weken geleden raakte ik besmet door corona. Dan heb ik een week niet mogen fietsen. Wervik was een test. Die viel goed mee”, besluit hij. (HF)

The post Arne Dierckens grijpt kans in twee thuiskoersen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Man uit Zonnebeke krijgt vrijspraak voor verkrachting, maar wordt wel veroordeeld voor rammeling aan ex-vrouw

De rechter in Ieper veroordeelde een man uit Zonnebeke voor slagen aan en belaging van zijn ex-vrouw. Tayeb B. stond ook terecht voor verkrachting, maar werd daarvoor vrijgesproken. “Er waren spanningen en plots is hij ontploft”, aldus zijn advocaat Marc Snick.
The post Man uit Zonnebeke krijgt vrijspraak voor verkrachting, maar wordt wel veroordeeld voor rammeling aan ex-vrouw appeared

Lees meer »

Dief steelt ringen net voor ja-woord: “Uiteindelijk ringen van broer en zus gebruikt”

Omdat de huwelijksplechtigheid niet meteen begon, werden de ringen voor een huwelijk in het koersmuseum in Roeselare even weggelegd. Toen het ja-woord moest gegeven worden, bleken de ringen weg. Gestolen, bleek later. De dief, die de ringen van 2.500 euro verpatste voor 110 euro, riskeert nu een celstraf.
The post Dief steelt ringen net voor ja-woord: “Uiteindelijk ringen van

Lees meer »

Veerle (61) en Roland (76) moeten chalets afbreken omdat deel van camping Marva III wordt verkocht: “Verplaatsen gaat niet zomaar”

Zowel Veerle Ghesquière als Roland Bourgoignie moeten hun chalets afbreken op camping Marva III in Middelkerke. De reden? Het deel waarop hun chalet gebouwd werd, werd verkocht aan een naastgelegen camping. De eigenaar van de andere camping geeft Veerle en Roland, net zoals nog zo’n dertig andere eigenaars, de tijd om het terrein te ontruimen… tot eind dit jaar.

Lees meer »

Kan België maandag winnen in Lyon? “Frans verlies geeft misschien hoop, maar nu is Italië in voordeel”

Was de interland van de Rode Duivels tegen Israël zonder toeschouwers in Hongarije geen match om naar uit te kijken, dan wacht België maandagavond om 20u45 wel een echte clash. In het Groupama Stadium van Lyon tegen de Fransen. Een nieuwe kans op revanche tegen ‘Les Bleus’. Een Frankrijk dat gisteravond zowaar onderuit ging met 1-3 tegen Italië. Maar of

Lees meer »

Banken lijken de slag om 22 miljard te winnen: BNP Paribas Fortis haalde na één dag al kwart van ‘haar’ staatsbonmiljarden weer binnen

Niet de overheid, maar de banken lijken op weg om het merendeel van de vrijgekomen 22 miljard weer binnen te halen. Amper één dag nadat het geld weer op de rekeningen staat, heeft marktleider BNP Paribas Fortis zich al van een kwart van het kapitaal dat het vorig jaar naar de staatsbon zag stromen, verzekerd. Wie trekt aan het langste

Lees meer »

Jager die ara doodschoot na bijna zes jaar procederen veroordeeld: “Eindelijk gerechtigheid voor Rambo”

De jager uit Deurne die in december 2018 een tamme, getrainde freeflying papegaai uit de lucht schoot in Malle, is vrijdag door het hof van beroep in Gent veroordeeld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet. Zijn wapen werd verbeurdverklaard, hij moet een geldboete betalen en de rechtsplegingskosten. De jager is nu zwaarder veroordeeld dan in eerste aanleg. “Mijn cliënt is enorm

Lees meer »