91-jarige scout Jean-Pierre gaat nog mee op kamp: “Slapen in een tent gaat niet meer, een toren van 12 meter bouwen wel”

Een Gentse scoutsgroep heeft deze zomer een kamp beleefd om nooit meer te vergeten. De jongste scout die meeging was 5 jaar, de oudste … 91. “We hebben samen een toren gebouwd van twaalf meter hoog”, zegt Jean-Pierre Casier, de nestor van de bende.

 

Meer krantenkoppen in België

Martin Heylen duikt in zijn rijke tv-verleden in ‘40 jaar reilen en Heylen’: “Hierna mogen de mensen me terug vergeten”

“Bekend zijn is vervelend” en toch keert Martin Heylen (68) terug in de schijnwerpers met zijn nieuwe reeks ‘40 jaar reilen en Heylen’. Daarin duikt hij in zijn rijke archief en bezoekt hij mensen die hem door de jaren heen zijn bijgebleven. En hoewel Heylen nog niet aan stoppen denkt, begint de twijfel soms toch toe te slaan. “Ik wil

Lees meer »

Kevin en Jonathan Borlée zwaaien op Memorial af als atleet: “Als één van ons niet presteerde, was er altijd een ander om de familie te laten schitteren”

En toen was er nog één. Vijf jaar na hun oudere zus Olivia (38) zwaaien Kevin en Jonathan Borlée (36) over een week op de Memorial Van Damme ook officieel af als atleet. En zo blijft Dylan Borlée (31) als enige over om de familienaam op de piste hoog te houden. “Dat ik deel kon uitmaken van de Belgische atletiek

Lees meer »

“Wees mild voor Remco als het hem niet lukt”: kopman Evenepoel zonder ‘ploegmaat’ naar WK, Hermans en De Plus wel in achtkoppige selectie

Afscheidnemend bondscoach Sven Vanthourenhout heeft zijn achtkoppige WK-selectie bekendgemaakt. Maxim Van Gils (24) is de enige debutant en wordt aanzien als schaduwkopman. Meest ‘opvallende’ is dat kopman Remco Evenepoel (24) het in Zürich zonder ploegmaten van Soudal Quick-Step moet stellen. Vanthourenhout: “Ik ga steeds voor de sterkst mogelijke selectie. Uit welke ploeg de renners komen is bijzaak.”

Lees meer »

Skischool Mont Blanc opent de deuren op nieuwe locatie: “Blij dat we in het Roeselaarse kunnen blijven”

Ruben Bracke opent maandag voor het eerst de deuren van Skischool Mont Blanc langs de Armoedestraat in Roeselare. De 34-jarige Oostrozebekenaar zet het werk van zijn vader Wim, die de voorbije jaren Skischool Mont Blanc langs de Stationsdreef runde, verder. “Hier kan jong en oud zich volop voorbereiden op een skivakantie.”
The post Skischool Mont Blanc opent de deuren

Lees meer »

Kledingketen Lolaliza slachtoffer van cyberaanval

Kledingketen Lolaliza is onlangs slachtoffer geworden van een cyberaanval. Dat bevestigt het bedrijf in een kort statement. Een deel van de persoonlijke gegevens van klanten en personeel zou gehackt zijn, net als enkele bedrijfsgegevens. De winkels en de webshop blijven open, het bedrijf werkt aan een oplossing.

Lees meer »

Daar is opnieuw het plan om al uw berichten te scannen

Het omstreden EU-voorstel om alle chatgesprekken door te lichten op zoek naar beelden van kindermisbruik, staat weer op de agenda. In de herwerkte versie gaat het vooral over een scan van reeds bekende beelden. Voor nieuw materiaal moet de technologie “nog worden ontwikkeld”.

Lees meer »