102-jarige Georgette Honoré overleden in wzc Ter Melle in Heule

In wzc Ter Melle in Heule is woensdag de 102-jarige Georgette Honoré overleden. Ze zou de laatste dag van dit jaar 103 geworden zijn. Georgette verbleef pas sinds februari dit jaar in het rusthuis. Voordien woonde ze bij haar jongste dochter Jersy in de Vlaanderenstraat in Kortrijk (Heule-Watermolen).

Georgette is in Hulste geboren maar verhuisde als kind naar Gullegem. Ze volgde middelbaar onderwijs in het instituut Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand in Kortrijk en werkte tot haar huwelijk als secretaresse bij wasmachinefabrikant Primus in Gullegem. Ze trouwde met haar Gullegemse ‘straatgenoot’ Joseph Vandenbussche en ging in de Groenestraat in Heule wonen.

Georgette fietste vroeger heel graag en is nog met de tweewieler naar haar tante in Lier gefietst. Ook naar zee trok ze met de fiets. Verder heeft ze veel gebreid en gelezen. Ze was lid van Samana en S-Plus. Haar man is in 2001 op 80-jarige leeftijd overleden. Daarna ging ze voor tien jaar lang een paar dagen per week bij haar dochter wonen. De jongste dertien jaar permanent, tot ze begin dit jaar het woon-zorgcentrum introk.

Georgette was moeder van vier kinderen: John (met Annie Bekaert, Heule), Jenny (weduwe Marc Deroo, met Joël Vandenbogaerde, Heule), James (weduwnaar Lieve Olivier, met Christine Bitota-Kabinga, Lint) en Jersy (met Carlos Bossuyt, Kortrijk). Ze had negen kleinkinderen en dertien achterkleinkinderen.

Het afscheid heeft plaats op dinsdag 27 augustus om in de aula Leiekant in Marke.

The post 102-jarige Georgette Honoré overleden in wzc Ter Melle in Heule is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Volle agenda? Spreek toch maar af met je beste vriend”: de stressprofessor van ‘Kalm Waes’ deelt haar advies

Ja, Marie-Anne Vanderhasselt (41) heeft ook stress. Maar doordat ze al vijftien jaar als stressprofessor door het leven gaat, weet ze perfect wat ze eraan kan doen. Dezer dagen helpt ze ook Tom Waes kalmeren op tv. “Het is niet erg om stress te ervaren, maar je moet tijd nemen voor herstelmomenten.” Maar wat houdt zo’n herstelmoment in? Hoe plan

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Dikt Tim Celen in de wegrit de medailleteller nog wat aan? Laurens Devos stoot door naar finale

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »

Heraangelegde Ringlaan in Wenduine na 7 jaar eindelijk geopend

In Wenduine, bij De Haan, is de nieuwe Ringlaan officieel geopend. Door allerlei problemen sleepten de werken 7 jaar aan. Het gemeentebestuur en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWVV) trakteerden de buurtbewoners op een glaasje, "om hen te bedanken voor hun begrip en hun geduld". Een wandelconcert van de Koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia De Haan, maakte de opening extra feestelijk.

Lees meer »

Dit is waarom ‘Lili en Marleen’ ondanks grote vraag niet meer wordt uitgezonden

Hoewel ‘Lili en Marleen’ een groot succes was, moeten fans het sinds 2019 zonder hun geliefde personages zoals Jefke, Ida, moeder Lisa, Pierre en Marleentje doen. In tegenstelling tot andere populaire series zoals ‘F.C. De Kampioenen’, wordt ‘Lili en Marleen’ momenteel niet heruitgezonden en is het niet beschikbaar via streaming. Producent René Vlaeyen legt uit waarom dat het geval is.

Lees meer »

Peruaanse ex-president Alberto Fujimori overleden

De Peruaanse ex-president Alberto Fujimori is overleden op 86-jarige leeftijd. “Na een lange strijd tegen kanker is onze vader, Alberto Fujimori, zonet vertrokken voor een ontmoeting met de Heer”, klinkt het in een bericht in naam van zijn vier kinderen, op een online account van zijn dochter Keiko Fujimori.

Lees meer »

Nowedo ontfermt zich al 30 jaar over slechthorenden: “Niemand blijft hier aan de zijlijn staan”

Nowedo is in Noord-West-Vlaanderen één van de vele regionale verenigingen voor doven en slechthorenden. De vzw bestaat 30 jaar en dat werd zaterdag uitgebreid gevierd in Het Gebarenhuis in Sint-Kruis. “Nowedo zorgt ervoor dat niemand aan de zijlijn blijft staan.”
The post Nowedo ontfermt zich al 30 jaar over slechthorenden: “Niemand blijft hier aan de zijlijn staan” appeared first

Lees meer »

Ingelmunster huldigt Glen Cuyle voor prestatie op Olympische Spelen: “Je bent in staat om voor het allerhoogste te gaan”

Dat Ingelmunster een echte sportgemeente is en blijft is al langer geweten. Er wordt massaal aan sport gedaan door jong en oud. Er wordt bij gevolg elke dag intensief getraind door de vele clubs die in de Brigandsgemeente actief zijn. Heel veel clubs zijn bovendien actief in de verschillende nationale en provinciale competities en met succes. Het ultieme bewijs daarvoor

Lees meer »