Wielsbeekse Feesten sluiten zomervakantie af: “We zijn een gevestigde waarde geworden”

Van 30 augustus tot en met 1 september staan opnieuw de Wielsbeekse Feesten op de kalender. Het programma ziet er met onder meer de avondmarkt, hindernissenloop en tal van optredens, alvast veelbelovend uit.

“De Wielsbeekse Feesten zijn een traditie geworden”, zegt burgemeester Jan Stevens. “Heel veel verenigingen zetten hier mee hun schouders onder.”

Het programma begint al op vrijdag met de avondmarkt in de Baron van der Bruggenlaan met marktkramers, verenigingen en lokale organisaties. Wie een stand wil kan nog altijd inschrijven. Op die avondmarkt worden de Wielsbeekse Feesten geopend door Koninklijke Harmonie ‘Steeds Beter’. De bib opent uitzonderlijk ‘s avonds haar deuren. Iedereen die een boek leent krijgt een gratis bibtas cadeau. Voor de kleinste bezoekers zijn er een kindergrimeur en ballonanimator. “We sluiten de avond af in stijl met Wielsbeke Fuift, waar Wielsbeke4Life zorgt voor een knallend feest aansluitend op de avondmarkt”, aldus de burgemeester.

Loco Kids Disco

Op zaterdag gaan de Wielsbeekse feesten verder. Chiro Kris-Kras pakt dan uit met opnieuw de jaarlijkse Mini-Fuif voor Maxi-Pret. Alle kindjes van 6 tot en met 12 jaar zijn welkom om een feestelijke Chironamiddag te beleven. Diezelfde namiddag is er ook Strong Wielsbeke. De hindernissenloop op Domein Hernieuwenburg is al vijf jaar een lokaal fenomeen geworden. Dit jaar zijn er maar liefst 10 hindernissen. Je krijgt er onder andere de kans om van het oude sportcentrum te springen. DJ Starhead maakt er samen met zijn live zangeres en danseressen telkens weer een knalfeest van. Verwacht je tijdens deze unieke kindershow aan de beste ‘hits for kids’ van vroeger tot nu, gecombineerd met enkele 90’s en 00’s hits.”

Guga Baul

“Ook leuk voor de volwassenen. Noteer dit alvast met stip in je agenda. ’s Avonds is er een optreden van Radio Guga. Waar Radio Guga komt, is er altijd feest! De band heeft dan ook een sterke formule: bekende hits, een schitterende band en vooral: Guga Baul, meester in stemmenimitaties en grappige bindteksten.”

“Wie Radio Guga al gezien heeft, weet dus dat je veel meer krijgt dan een coverband”, verzekert de burgemeester. “Daarop volgt de Big Bang Fuif. Op zondag sluiten we af met de rommelmarkt in de Spoorstraat. Aan Jeugdhuis Contrast staat ook nog de wandel- en fietstocht met zomerterras op het programma.”

The post Wielsbeekse Feesten sluiten zomervakantie af: “We zijn een gevestigde waarde geworden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Erpe-Mere laat kadavers van besmette konijnen liggen in recreatiedomein Steenberg: “Waardevolle voedselbron voor andere dieren”

Erpe-Mere haalt de kadavers van besmette konijnen in het recreatiedomein Steenberg enkel op als er hinder is voor bezoekers. "De kadavers dienen als waardevolle voedselbronnen voor andere dieren", klinkt het bij de gemeente. Heel wat wilde konijnen zijn er besmet met het virus myxomatose. De ziekte is niet gevaarlijk voor mensen of andere dieren, toch raadt de gemeente bezoekers aan

Lees meer »

Zwevegemse brandweermannen trekken naar Denemarken voor World Fire Fighter Games: “Spelen met 40 verschillende disciplines”

Enkele brandweermannen van de brandweer in Zwevegem vertrekken vannacht naar Denemarken om deel te nemen aan de World Fire Fighter Games. Brandweermannen van over de hele wereld nemen het daar een hele week tegen elkaar op in verschillende disciplines zoals traplopen, koken, een behendigheidsproef met een brandweerwagen, triatlon, petanque en zelfs hoefijzerwerpen.

Lees meer »

LIVE FRANKRIJK-BELGIË. Dembélé verdubbelt de score met geweldige goal

De Rode Duivels nemen het in de Nations League op tegen Frankrijk. Bondscoach Tedesco voert één wijziging door: Debast vervangt de geblesseerde De Cuyper. Aan de overzijde zit sterspeler Mbappé op de bank, net als Griezmann, Olise en Barcola. Weten de Duivels daarvan te profiteren? Kijk LIVE op VTM en VTM GO, of volg het in onze liveblog! Voorlopig staat

Lees meer »

Lotte Santens is nieuwe groepsleider bij de Chirowietjes

Kinderen van het eerste leerjaar tot en met tieners uit het zesde middelbaar konden zondag 8 september langs bij de Chirowietjes tijdens hun startdag. De activiteiten vinden plaats elke zondag van 14 tot 17 uur in de Leysafortstraat 17. “We hadden een mooie opkomst”, vertelt Lotte Santens, die dit jaar de groepsleiding op zich neemt.
The post Lotte Santens

Lees meer »

Atletiekclub Flac kern Ieper in rouw door overlijden werptrainer Pascal Plets (64)

Onder grote belangstelling vond zaterdag in de kerk Saint-Chrysole in Komen de uitvaart van Pascal Plets (64) plaats. Hij is onverwacht overleden na een boswandeling in Ploegsteert. De gewezen leerkracht was sinds jaar en dag de werptrainer van atletiekclub Flac kern Ieper.
The post Atletiekclub Flac kern Ieper in rouw door overlijden werptrainer Pascal Plets (64) appeared first on

Lees meer »

Bart De Wever doet forse uitspraken over “huftergedrag” joyriders in Antwerpen: “Vrijwel altijd jongeren van allochtone origine”

Bart De Wever (N-VA) reageert met enkele forse uitspraken op de joyriders die in Antwerpen met een ambulance aan de haal gingen. De Antwerps burgemeester had het op Radio 1 over “huftergedrag” van een “bepaalde categorie inwoners”. “Toen we de beelden zagen, was het geen verrassing wie er op die beelden stond. Dat is nooit een verrassing.”

Lees meer »

Huis Van Wonterghem valt in de prijzen op Gault&Millau Catering Awards met eigen ontwikkeld softwareprogramma: “Mooie erkenning”

Afgelopen maandag viel Huis Van Wonterghem tijdens het netwerkevenement van Gault&Millau in de prijzen. De jury van de Gault&Millau Catering Awards had namelijk oog voor het innovatieve softwareprogramma dat Van Wonterghem Catering aanstuurt en uniek is in zijn soort. Dit leverde het bedrijf de award op voor ‘Innovative Catering Idea of the Year’.
The post Huis Van Wonterghem valt

Lees meer »

Focus8720 heeft volledige lijst voor gemeenteraadsverkiezingen in Dentergem klaar: “Frisse mensen, met frisse ideeën”

Huidige oppositiepartij Focus8720 is klaar met zijn huiswerk voor de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker Aniek Van de Velde heeft een enthousiaste ploeg van negentien kandidaten die naar de stembusslag van 13 oktober trekken.
The post Focus8720 heeft volledige lijst voor gemeenteraadsverkiezingen in Dentergem klaar: “Frisse mensen, met frisse ideeën” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Adele had geen zin om concerten in München uit te breiden, zangeres wees verschillende aanbiedingen af

“Ik zal ongelooflijk lang niet te zien zijn.” Adele (36) heeft na haar laatste concert in München tijdelijk afscheid genomen van haar fans. De Britse nachtegaal heeft naar eigen zeggen nood aan een lange pauze. Al had de zangeres ook opnieuw op tournee kunnen gaan. Volgens bronnen heeft Adele verschillende aanbiedingen gekregen, maar daar had de superster blijkbaar geen zin

Lees meer »

Wendy (40) uit Oudenburg zet zich in voor zwerfkatjes: “Waarom ik zo van dieren hou? Omdat hun liefde eindeloos is”

Samen met Elle Decap zet Wendy Bakker zich in voor de zwerfkatjes in Oudenburg. “Je zou versteld staan hoeveel zwerfkatten onze stad nog telt. Vooral rond boerderijen zie je ze in grote getale en gebeurt er voortdurend inteelt. Dat proberen we te verhelpen door ze te vangen en te castreren of steriliseren”, legt Wendy uit.
The post Wendy (40)

Lees meer »

Kan België maandag winnen in Lyon? “Frans verlies geeft misschien hoop, maar nu is Italië in voordeel”

Was de interland van de Rode Duivels tegen Israël zonder toeschouwers in Hongarije geen match om naar uit te kijken, dan wacht België maandagavond om 20u45 wel een echte clash. In het Groupama Stadium van Lyon tegen de Fransen. Een nieuwe kans op revanche tegen ‘Les Bleus’. Een Frankrijk dat gisteravond zowaar onderuit ging met 1-3 tegen Italië. Maar of

Lees meer »

Vanaf oktober nog maximum 50 kilometer per uur op Parijse ring

Vanaf 1 oktober mag er op de ring rond Parijs nog maar 50 kilometer per uur gereden worden. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo maandag gezegd, die benadrukt dat een dergelijke maatregel wel degelijk binnen haar bevoegdheden valt. “We zijn er al achttien jaar mee bezig, dus het is niet nieuw”, verklaarde ze op RTL.

Lees meer »