Werken aan de Rijksweg (N36) in Izegem tussen rotondes Leenstraat en Kortrijksestraat gaan op 9 september van start en gaan jaar duren

De Rijksweg (N36) wordt vanaf maandag 9 september aangepakt, net de dag waarop ook het tweede deel van de Izegemse Centrumbrug open gaat. Waar de werken aan de Centrumbrug in handen waren van de Vlaamse Waterweg, is dat bij de gewestweg N36 het Agenschap Wegen en Verkeer dat de initiaftiefnemer is. De werken zullen in vier fases verlopen, tegen de zomer van 2025 moet die afgerond zijn.

De Rijksweg is al langer een doorn in het oog van de (Izegemse) autobestuurders. Zeker tussen de Leenstraat en de Meensesteenweg ligt het wegdek erbij als een lappendeken. Echte herstellingswerken werden vooruitgeschoven door de totale vernieuwing en herinrichting van de baan en die komt er nu aan. Op maandag 9 september start men met de eerste fase. Wat staat er nu concreet gepland in de werken die volgens de planning een jaar zullen duren? Het gaat om het stuk N36 tussen de rotondes aan Leenstraat en Krekelmotestraat en die van de Kortrijksestraat (Delhaize).

“Er blijft een parkeerstrook ter hoogte van het sportstadion” (schepen Caroline Maertens)

In eerste instantie wordt de fietsveiligheid verhoogd. Nu is er nog een brede parkeerstrook aan beide zijden van het twee kilometer lange traject. Die maakt nu grotendeels plaats voor een fietspad van twee meter breed, afgescheiden van het gemotoriseerd verkeer met een groenstrook. “Maar we hebben er bij AWV ook voor geijverd dat er ter hoogte van het sportstadion parkeergelegenheid blijft. Zo kunnen supportersbussen plaatsnemen en kunnen de ouders daar hun kind veilig afzetten”, zegt schepen Caroline Maertens. Ook ter hoogte van de handelszaken als Izytec zal er een parkeerzone voorzien zijn.

De drie vakken op de Rijksweg maken straks plaats voor twee keer één rijstrook

De bushalte aan de Vlasbloemstraat wordt gemoderniseerd met een verhoogd perron om reizigers makkelijker toe te laten in en uit te stappen. Aan de rotondes, die nog in goede staat zijn, wordt niets veranderd. Tussen de twee bewuste rotondes waar de werken zich afspelen ligt ook nog een derde rotonde ter hoogte van de Meensesteenweg en Burgemeester Vandenbogaerdelaan.

Concreet komt het op neer dat na de werken het stuk N36 tussen Leenstraat en de Kortrijksestraat over de volledige richting op één vak komt, waar nu nog alternerend een tweede rijvak is. Het stuk N36 van Lendelede richting Harelbeke is al op die manier aangelegd. In Izegem verdwijnen dus ook voor een groot gedeelte de parkeerstroken langs de Rijksweg.

De werken die tegen de zomer van 2025 zouden beëindigd moeten zijn vinden plaats in vier fases. Aan de eerste fase wordt op maandag 9 september gestart, die duurt tot eind november. De aannemer gaat dan aan de slag aan de weghelft richting Harelbeke (zuidelijke kant) tussen de Leenstraat en de Meensesteenweg. Het doorgaand verkeerd (ook het (zwaar) vrachtverkeer) volgt tijdens die eerste fase een (officiële) omleiding via de R32 en de N50 tot aan de N36. De kant waar er niet gewerkt wordt blijft open voor het verkeer.

De latere fases in de werken zien er als volg uit

Fase 2 (eind november 2024 – voorjaar 2025): er wordt gewerkt op de Rijksweg richting Roeselare, tussen de Meensesteenweg en de Leenstraat.

Fase 3 (voorjaar 2025): er wordt gewerkt op de Rijksweg richting Roeselare, tussen de Kortrijksestraat en de Meensesteenweg.

Fase 4 (voorjaar – einde zomer 2025): er wordt gewerkt op de Rijksweg richting Harelbeke, tussen de Meensesteenweg en de Kortrijksestraat.

The post Werken aan de Rijksweg (N36) in Izegem tussen rotondes Leenstraat en Kortrijksestraat gaan op 9 september van start en gaan jaar duren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Halsbrekende toeren in Kortrijk: mannen heffen elkaar over gebouw van drie verdiepen heen

Op sociale media doet er een opvallend beeld de ronde vanuit het centrum van Kortrijk. Een medewerker heft met een verreiker zijn collega, die zomaar op een palet zit over een huis van drie verdiepen heen. Het voorval zou vorige week gebeurd zijn aan de Kasteelkaai bij de nieuwe verlaagde Leieboorden. “Aan dergelijke flagrante praktijken is een serieus valgevaar verbonden.

Lees meer »

Gilles Meurisse is kapitein van Eendracht Brugge (4D)

De competitie begon een beetje in mineur voor Eendracht Brugge. De jongens van de Watertoren waren de eerste wedstrijd bye en namen het vervolgens op tegen Sint-Joris. In Overleie stonden ze een kwartier voor inrukken 0-2 voor maar in het slotkwartier lieten ze die bonus teloorgaan.
The post Gilles Meurisse is kapitein van Eendracht Brugge (4D) appeared first on

Lees meer »

“Als Tedesco situatie niet snel ontmijnt, vrees ik voor het einde”: Degryse herbekijkt Frankrijk-België en kadert de ergernis van De Bruyne

Nieuw huizenhoog probleem voor Domenico Tedesco: de negatieve lichaamstaal en vooral het ontluisterende interview van Kevin De Bruyne na het verlies van de Rode Duivels in Frankrijk. Onze analist Marc Degryse herbekeek de interland en kadert de fouten die tot grote frustraties bij De Bruyne leidden. Degryse: “Of hij die ergernis juist uitte, is een andere vraag. Maar als Tedesco

Lees meer »

Verschillende bedrijven organiseren benefiet voor Het Ventiel: “Jongdementie moet onder de aandacht blijven”

Op vrijdag 11 oktober organiseert Ventilair Group uit Kuurne een benefiet voor Het Ventiel, de buddywerking voor personen met jongdementie. De Festival Tour – Around The World wordt een geanimeerde sneukeltocht op de bedrijvenzone Kortrijk-Noord, met start en aankomst bij Ventilair Group. Daar zal een heuse festivalsfeer heersen, inclusief optredens. De gemeente Kuurne en een aantal bedrijven van het bedrijvenpark

Lees meer »

‘Bommen en Granaten’-proces rond ‘Dikke’ Nordin wordt voortgezet

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen wordt maandag de ‘Bommen en Granaten’-zaak voortgezet, een omvangrijk dossier rond wapen- en drugshandel. Het proces, dat al in het voorjaar van 2022 van start is gegaan, liep veel vertraging op doordat de advocaten van kopstuk ‘Dikke’ Nordin E.H. tot tweemaal toe een wrakingsverzoek indienden tegen de rechters.

Lees meer »