Voortaan afspraak verplicht in het recyclagepark van Sint-Pieters

Vanaf 26 augustus starten er wegenwerken in de Kleine Pathoekeweg in Brugge. Deze werken kaderen in de vernieuwing van leidingen van het warmtenet van IVBO. Om de hinder in de Kleine Pathoekeweg zo laag mogelijk te houden, zal het verkeer er beurtelings georganiseerd worden. IVBO wil het bezoek aan het recyclagepark zo vlot mogelijk laten verlopen en daarom vraagt IVBO aan alle bezoekers om gedurende de werken een afspraak te maken.

Het afsprakensysteem voor de Brugse recyclageparken werd in gebruik genomen in de corona-periode in 2020. Het afsprakensysteem werd zowel door de bezoekers als het personeel positief bevonden: de afspraken zorgden voor een spreiding van de bezoeken en vermeden piekmomenten.

Druk

Sinds 2022 werd de regeling versoepeld. Zo konden inwoners op vrijdag en zaterdag zonder afspraak naar het recyclagepark van Sint-Pieters. Traditioneel is zaterdag een drukke dag voor het recyclagepark, met pieken tussen 550 à 600 bezoekers per dag.

Op 1 september wordt gestart met de vernieuwing van het warmtenet van IVBO en zal het verkeer tot en met 31 december 2024 er beurtelings gebeuren. Daarom moeten alle bezoekers van het recyclagepark Sint-Pieters altijd een afspraak maken.

Werken

Op die manier worden de bezoeken gespreid en wordt extra verkeershinder in de Kleine Pathoekeweg vermeden. Door het spreiden van de bezoeken wil IVBO de impact van deze werken op de toegankelijkheid van het recyclagepark zo klein mogelijk houden.

Vanaf januari 2025 worden de afspraakvrije dagen op vrijdag en zaterdag in het recyclagepark van Sint-Pieters terug hernomen.

Hoe maak je een afspraak voor het recyclagepark?

Een afspraak maken is eenvoudig: het is mogelijk om tot een kwartier voor je bezoek aan het recyclagepark een afspraak te maken.

Bezoek de website: https://brugge.mijnrecyclagepark.beKies uit “Afspraak zonder account” of “Afspraak met account”.Met een account kan je een historiek bijhouden over al je bezoeken aan het recyclagepark. Maar het is niet verplicht een account aan te maken om een bezoek te reserveren.Aanmelden met je identiteitskaart of badge: geef je rijksregisternummer of badgenummer in. Dit nummer staat vermeld op de achterzijde van je identiteitskaart of op je recyclageparkbadge.Maak een keuze uit het recyclagepark dat je wil bezoeken: Sint-Pieters of Sint-Michiels. Voor het recyclagepark van Zeebrugge heb je geen afspraak nodig.Klik op de datum en daarna het tijdsslot waarop je het recyclagepark wil bezoeken. Er wordt telkens een tijdsslot van een kwartier voorzien.Vul jouw contactgegevens in en klik op: BevestigenJe ontvangt meteen een bevestigingsmail.Meld je altijd aan bij de ingang van het park in het tijdsblok dat je hebt gekozen en die in je afspraakbevestiging staat vermeld. Bied aan het portaal je digitale identiteitskaart of badgekaart aan.Heb je een afspraak, dan krijg je toegang tot het park. Heb je geen afspraak, dan wordt de toegang onherroepelijk geweigerd. Bezoekers zonder afspraak moeten een afspraak maken en op een later moment terugkomen.

Kan je toch niet komen op je afspraak?

Gelieve je afspraak dan tijdig te annuleren zodat dit afspraakmoment vrij komt voor andere inwoners. Je kan je afspraak annuleren via de e-mail met de reservatiebevestiging die je ontving.

Heb je hulp nodig bij het inplannen van een afspraak dan kan je telefoneren naar 050 456 311.

The post Voortaan afspraak verplicht in het recyclagepark van Sint-Pieters is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Veurne La Fête sluit zomer in stijl af op Grote Markt

De zomer afsluiten deed Veurne opnieuw in stijl op vrijdagavond 6 september met Belgische toppers als belangrijkste ingrediënten en op de Grote Markt als unieke locatie.
The post Veurne La Fête sluit zomer in stijl af op Grote Markt appeared first on KW.be.

Lees meer »

85-jarigen genieten van heerlijk menu in De Nieuwe Lekkerbek in Ruiselede

Om de vijf jaar roepen Romain Mussche (85) en zijn vrouw Maria Vermeersch (83) alle jarigen die in Ruiselede geboren zijn bijeen. Ditmaal was het de beurt aan de 85-jarigen, die zaterdag om 12 uur in restaurant De Nieuwe Lekkerbek hadden afgesproken.
The post 85-jarigen genieten van heerlijk menu in De Nieuwe Lekkerbek in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marleen en Tessa houden duotentoonstelling

Nog tot zondag 15 september en van donderdag 19 tot zondag 22 september (telkens van 14 tot 18 uur) vindt er in Het Koetshuis in Park Baron Casier een duo-expo plaats. Marleen Vanlierde brengt er abstract painting en Tessa De Buysere abstract ceramics.
The post Marleen en Tessa houden duotentoonstelling appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hopelijk een plaatsje in veel boekenkasten”: Spar Ieper lanceert uniek verzamelalbum met foto’s over de Kattenstad

Sinds kort kan je bij de Spar in Ieper sparen voor het unieke verzamelalbum ‘Her-Ontdek Ieper, het verhaal van Ieper in 175 illustraties’. De 175 fotostickers bieden een overzicht van de Ieperse geschiedenis. De eerste 100 klanten met een vol album, krijgen vier gratis gidsbeurten door het historische stadscentrum van de Kattenstad.
The post “Hopelijk een plaatsje in veel

Lees meer »

Breakdancer die geen enkel punt scoorde op Olympische Spelen is plots… nummer één van de wereld

Herinnert u zich Rachael Gunn, ook wel bekend als ‘Raygun’, nog? De Australische breakdancer ging over de tongen toen ze op de Olympische Spelen in Parijs uitpakte met onverwachte, technisch niet heel moeilijke moves en geen enkel punt scoorde. Ze kreeg na haar performance bakken kritiek te slikken, maar wat blijkt nu? ‘Raygun’ is de huidige nummer één op de

Lees meer »

Rode Duivels treffen Israëlisch elftal in Hongarije (en niet in België) “door veiligheidsdreiging”: waarom kan het in Debrecen wel?

De Rode Duivels spelen hun eerste Nations League-’thuiswedstrijd’ tegen Israël niet in eigen land, maar op Hongaarse bodem. De stad Brussel vond het veiligheidsrisico te groot om de match in het Koning Boudewijnstadion te houden. Ook andere steden vonden een wedstrijd tegen Israël geen goed idee. Waarom kan het dan wel in Hongarije?

Lees meer »

“Surreëel en oneerlijk”: Spaanse atlete Congost speelt paralympische medaille kwijt door dramatisch moment op 10 meter van marathonfinish

Drama, gisteren, op de slotdag van de Paralympische Spelen. De Spaanse Elena Congost (36) werd derde op de marathon (T12), maar door een ‘foutje’ op tien meter van de meet speelde ze haar bronzen medaille nog kwijt. De gids van de slechtziende loopster kreeg krampen en viel bijna, waarna ze in een poging om te helpen het touwtje even loste

Lees meer »

Onze correspondent volgde debat tussen Harris en Trump in Brooklyn: “Ik had gehoopt dat hij zich vaker in de voet zou schieten”

Op dinsdagavond ontmoetten ex-president Donald Trump en huidig vicepresident Kamala Harris elkaar voor het eerst tijdens hun langverwachte debat in Philadelphia. Wij trokken naar Café Erzulie, een Haïtiaans café in Bedford-Stuyvesant, een buurt in Brooklyn van groot historisch belang voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap in New York. Daar had de NAACP, een van de oudste burgerrechtenorganisaties in de Verenigde Staten, een

Lees meer »

Vriendje van verongelukte Athena (18) in beroep tóch mee veroordeeld: “Hij mocht met opgefokte bromfiets niet op fietspad rijden”

Ruim twee jaar geleden kwam Athena Spencer (18) in Oostende om het leven onder de wielen van een vrachtwagen. Ze zat achteraan de opgefokte bromfiets van haar vriendje A.P. (21), die het afdraaiende voertuig niet meer kon ontwijken. Volgens de politierechter was alleen de trucker aansprakelijk, maar in beroep werd ook het vriendje mee veroordeeld. “Een meer evenwichtige uitspraak”, zegt

Lees meer »

Filip Terryn (55) is lijsttrekker voor N-VA in Deerlijk

N-VA Deerlijk heeft de 23 kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Filip Terryn, gemeenteraadslid sinds 2012, is lijsttrekker. Frieda Dejager, gemeenteraadslid van 2012 tot 2018, duwt de N-VA-lijst.
The post Filip Terryn (55) is lijsttrekker voor N-VA in Deerlijk appeared first on KW.be.

Lees meer »