Volle kerk geniet van hoedenspektakel Chapeau XXIV: “Meerwaarde voor start van de Waregem Koerse Feesten”

De Waregem Koerse Feesten hadden dit jaar een gloednieuw concept in petto. Samen met bezieler Marijke Vantieghem werd vrijdagmiddag een kleurrijke hoedenshow en -verkoop georganiseerd in de centrale kerk. Chapeau XXIV smaakt volgens de vele bezoekers naar meer.

‘t Is den hoed die ’t em doet. Twintig mannequins toonden vanaf 14.30 uur op de rode loper tientallen exemplaren van zes ontwerpers uit België en Nederland. Hoedenaarde was ook van de partij. Dj So-Fiesta en operazanger Andrei Lugovski zorgden voor de muzikale omkadering. Ook kunstenaars Isabelle Bossuyt, Veerle Devos en Nina Verhelst maakten deel uit van Chapeau XXIV.

Rond 16 uur was de show afgelopen en kon je een hoed kopen bij de deelnemende ontwerpers. De reacties op het gloednieuwe spektakel zijn erg positief. “Dit is een heel leuk initiatief, zeker met de muziek erbij. Dit mag een vaste waarde worden, het is een grote meerwaarde voor de start van de Waregem Koerse Feesten”, klinkt het.

“Terug mode”

Ook voormalig koster-organist Arnold Vandenbogaerde was van de partij. “Het was een prachtige show. Het is onvoorstelbaar hoeveel hoeden er bestaan. En de muziek in de kerk was prachtig”, vertelt hij. Ontwerper Joke Carels van Lydie & Lucienne uit Gent reageert eveneens tevreden. “We zijn dankbaar voor dit initiatief van Marijke. Hoeden leken een beetje te verdwijnen, maar komen zeker terug. Er is sinds corona weer meer aandacht voor.”

“Het is ook leuk om op deze manier onze ambacht in de kijker te plaatsen. Hoeden worden terug mode. Een hoed brengt persoonlijkheid naar buiten en is een accessoire die je outfit afmaakt.”

Marijke Vantieghem genoot van de lovende reacties. “Ik ben zeer content, er waren zelfs verschillende aanwezigen van buiten Waregem. Chapeau XXIV is geslaagd, en nu de kerk opruimen.”

Alle info over de feesten vind je op www.waregem.be/koersefeesten/waregem-koerse-feesten-2024.

The post Volle kerk geniet van hoedenspektakel Chapeau XXIV: “Meerwaarde voor start van de Waregem Koerse Feesten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Rusthuisfacturen werden plots niet meer betaald”: Oostendse poetsvrouw ontkent dat ze hoogbejaarde vrouw 42.000 euro lichter maakte

Een 53-jarige vrouw uit Oostende ontkent voor de Brugse strafrechtbank met klem dat ze misbruik maakte van het vertrouwen van een hoogbejaarde vrouw. Volgens het gerecht gaf S.B. bijna 42.000 euro uit met de bankkaart van het – intussen overleden – slachtoffer, bij wie zij destijds als poetsvrouw aan de slag was.
The post “Rusthuisfacturen werden plots niet meer

Lees meer »

Mooie nazomer op komst: hoe warm wordt het? En hoelang kunnen we ervan genieten?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoelang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de weerkaarten.

Lees meer »

Brusselse gezinnen doen het steeds vaker zonder auto

Meer dan een kwart van de gezinnen in België (27,6 procent) had geen eigen auto in 2023. In Brussel is dat zelfs meer dan de helft, terwijl de Vlaamse huishoudens net het vaakst wel één of meer auto’s hebben. Dat blijkt uit gegevens van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »

Jong Keukengeweld bij LOS: “Blij met wat we tot nu toe bereikt hebben”

Het restaurant LOS vlakbij het Kasteel van Wijnendale aan de Oostendestraat bestaat begin oktober een jaar. Daar hoort een verjaardagscadeau bij, en wat voor eentje! LOS werd geselecteerd voor het project Jong Keukengeweld van Horeca Vlaanderen.
The post Jong Keukengeweld bij LOS: “Blij met wat we tot nu toe bereikt hebben” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lotte Santens is nieuwe groepsleider bij de Chirowietjes

Kinderen van het eerste leerjaar tot en met tieners uit het zesde middelbaar konden zondag 8 september langs bij de Chirowietjes tijdens hun startdag. De activiteiten vinden plaats elke zondag van 14 tot 17 uur in de Leysafortstraat 17. “We hadden een mooie opkomst”, vertelt Lotte Santens, die dit jaar de groepsleiding op zich neemt.
The post Lotte Santens

Lees meer »

De onverbreekbare band tussen Dieter Coppens en Kevin versterkt tijdens ‘De goudvis’: “We hebben speciale klik”

“Vroeger zag je mensen denken: ‘Oei, da’s iemand met down, wat moet je daartegen zeggen?’ Intussen kennen ze zeker dertig van die gasten bij naam.” De impact die Dieter Coppens (46) en zijn maatje Kevin Van Den Bosch (39) hebben, is niet te onderschatten. De twee zijn nu opnieuw samen op pad voor ‘De goudvis’. In ‘Dag Allemaal’ vertellen ze

Lees meer »

Infrastructuurwerken Twee Hofsteden van start

De West-Vlaamse Intercommunale (WVI) en de gemeente hebben de krachten gebundeld voor de realisatie van Twee Hofsteden, een nieuwe woonbuurt in het centrum van Staden. Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) en Geert Sanders, algemeen directeur van de WVI, gaven met de aanvang van de infrastructuurwerken het startschot voor de nieuwe woonbuurt.
The post Infrastructuurwerken Twee Hofsteden van start appeared

Lees meer »

Vooruit, N-VA en CD&V vandaag weer rond de tafel, maar kindergeld en kinderopvang blijven twistpunten

Formateur Matthias Diependaele (N-VA) haalt zijn slag thuis, want onverhoopt snel krijgt hij N-VA, Vooruit en CD&V vanmiddag rond dezelfde tafel. Maar dat zal vooral zijn om de opgelopen schade op te meten, niet om inhoudelijke doorbraken af te kloppen. Want de gemoederen zijn dan wel bedaard, de strijdpunten zijn pijnlijk aan de oppervlakte gekomen. Wat is de inzet van

Lees meer »

Stefanie (32) opent Flowers & Braids in Oostnieuwkerke: “Mensen kunnen hier terecht voor het opsteken van haar, vlechtwerk en maquillage”

Stefanie Werbrouck opent op zondag 15 september officieel haar zaak Flowers & Braids. Bij Flowers & Braids kunnen dames terecht voor feestkapsels, maquillage en workshops.
The post Stefanie (32) opent Flowers & Braids in Oostnieuwkerke: “Mensen kunnen hier terecht voor het opsteken van haar, vlechtwerk en maquillage” appeared first on KW.be.

Lees meer »