Vanaf 1 september opnieuw boetes voor laattijdige autokeuring

Vanaf 1 september moeten bestuurders die hun auto minder dan een maand te laat aanbieden opnieuw een boete betalen. Die bedraagt 9,80 euro. In juni vorig jaar was de boete tijdelijk geschrapt vanwege de lange wachttijden bij de keuringscentra, maar die zijn intussen gevoelig ingekort. Dat heeft het departement Mobiliteit en Openbare Werken vrijdag aangekondigd in een persbericht.

 

Meer krantenkoppen in België

“Nood aan ander beleid voor toeristenbussen”: Lijsttrekkers over hun visie voor toerisme in Ieper

Toerisme is een belangrijke economische motor in Ieper, maar zorgt ook voor overlast. Hoe willen de lijsttrekkers omgaan met het toerisme? Iedereen erkent het belang van WO I-toerisme, maar over de rol als vredesstad en de komst van het tankmuseum lopen de meningen uiteen. Opvallend: als oplossing voor toeristenbussen stelt Emmily Talpe zowaar een knip op de Grote Markt voor.<br

Lees meer »

Vlaams ABVV roept op om geen coalitie te vormen met extreemrechts: “Voorbeelden uit andere landen zeggen genoeg”

Het Vlaamse ABVV roept kiezers op om op 13 oktober gebruik te maken van hun stemrecht en dringt er bij de lokale partijen op aan om geen coalitie te vormen met extreemrechts. “Voorbeelden uit andere landen bewijzen dat daar systematisch een inperking van de democratische ruimte op volgt”, zei algemeen secretaris Caroline Copers tijdens een ‘Rentrée ABVV’ in Brussel. Daarmee

Lees meer »

Nederlanders gaan opnieuw in beroep tegen ethaankraker in Antwerps havengebied

De Nederlandse provincie Noord-Brabant tekent opnieuw beroep aan tegen de vergunning die de Vlaamse overheid verleende aan het Britse chemiebedrijf Ineos. Dat meldt de provincie vrijdag op haar website. De ethaankraker van Ineos in de Antwerpse haven zou volgens de Nederlanders nog altijd te veel stikstofdepositie opleveren in het Natura2000-gebied De Brabantse Wal.

Lees meer »

Nummer dertien voor bewoners ‘t Schuttershof in Ingelmunster

De bewoners van ’t Schuttershof kwamen voor de 13de keer bijeen in een tent, die stond opgesteld in de straat. Wegens het slechte weer kon men de tuin van Jacques en Hilde Gits niet gebruiken.
The post Nummer dertien voor bewoners ‘t Schuttershof in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik voel me als Batman, maar dan van het onrecht”: ‘De verraders’ zijn aangeduid, eerste slachtoffer is gekozen

“Dat wordt hier het huis van verderf, je stapt nu de hel binnen.” Profetische woorden van Jonatan Medart als hij samen met 19 andere kandidaten het kasteel van ‘De verraders’ betreedt. Pas daarna wordt hij door presentator Staf Coppens ook effectief aangeduid als saboteur in het spel. Samen met Lotte Vanwezemael en William Boeva, die een speciaal op maat gemaakte

Lees meer »

Bruggeling (26) verkoopt vier jaar lang drugs onder schuilnaam ‘DDT’: “Je bent een goeie ondernemer, maar met de verkeerde producten”

Bruggeling Maarten D. (26) vraagt in beroep lichtere straffen. D. verkocht vier jaar lang drugs via Snapchat onder de schuilnaam ‘DDT’, het personage van Jacques Vermeire uit FC De Kampioenen. Ook bij hem te koop: tal van wapens in allerlei vormen. “Je bent een goeie ondernemer, maar helaas in de verkeerde producten gespecialiseerd”, merkte de procureur-generaal op.
The post

Lees meer »

“Het is oké om op het werk naar het groot toilet te gaan”: Australisch ministerie van Volksgezondheid gaat viraal met luchtige campagne

Het begint vaak als kind al op school en gaat later op het werk verder: mensen houden liever hun stoelgang de hele dag op dan zich op het werk te moeten ontlasten. Maar gezond is dat helemaal niet. Een Australisch ministerie van Volksgezondheid breekt nu het taboe met een doldwaze socialemediacampagne. De grote boodschap: “Het is oké om op het

Lees meer »

Histoire d’Or opent nieuwste vestiging in Ring Kortrijk

Na enkele winkels in het Brussels gewest opende juwelierszaak Histoire d’Or nu ook hun vierde winkel in Vlaanderen, met name in Ring Kortrijk. “Of het nu gaat om liefde, vriendschap of familie, Histoire d’Or helpt je de mensen van wie je houdt te vieren, jong en oud”, luidt het.
The post Histoire d’Or opent nieuwste vestiging in Ring Kortrijk

Lees meer »

Hulp voor Gaza vanuit België: vliegtuig met 500 tenten onderweg – Israël biedt Hamasleider veilige uittocht in ruil voor gijzelaars

Op de luchthaven van Melsbroek is woensdagochtend om 9.15 uur een vliegtuig met hulpgoederen vertrokken naar Gaza. Het gaat om een B-FAST-missie. Aan boord bevinden zich meer dan 500 tenten die uitgerust zijn voor de winter. Sinds het begin van de oorlog in Gaza stuurde België ongeveer 1.250.000 euro aan hulpgoederen naar de regio.

Lees meer »

Derde verdachte (17) van joyride met ambulance gearresteerd: “Criminele houding heeft medische interventie in gevaar gebracht”

De 21-jarige chauffeur van de gestolen ambulance afgelopen weekend in Antwerpen moet een maand langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de raadkamer zopas beslist. Volgens zijn advocate is de jongeman in zijn cel tot schuldinzicht gekomen. Donderdag is ook een derde verdachte, een minderjarige van 17 jaar opgepakt en in een gesloten instelling geplaatst.

Lees meer »