Tot luxewoning omgebouwd voormalig gemeentehuis in Lo-Reninge staat te koop: “Perfecte mix van luxe, privacy en een charmant dorpsgevoel”

Het voormalige gemeentehuis van Lo-Reninge aan de Oude Eiermarkt in Lo staat te koop. Het gebouw werd na de verhuizing van de stadsdiensten eind 2011 door de nieuwe eigenaar omgetoverd tot een luxewoning. De huidige eigenaar die het pand nu van de hand doet, bouwde daar nog een poolhouse en zwembad bij. “Een perfecte mix van luxe, privacy en een charmant dorpsgevoel”, staat te lezen op de website van vastgoedkantoor Found & Baker.

Het gebouw aan de Oude Eiermarkt dateert van 1630 en heeft een rijke geschiedenis. Het deed oorspronkelijk dienst als gastenverblijf en kapelanij van de Sint-Pietersabdij. In 1970, na de fusie tussen Lo en Pollinkhove, kreeg het de functie van gemeentehuis. Ook de veldwachters hadden er jarenlang een vaste stek. Na de verhuizing van de stadsdiensten in december 2011 naar het nieuwe administratief centrum in het voormalige klooster op de Markt in Lo, werd het gebouw verkocht en volledig gerenoveerd.

Oase van rust en ontspanning

De huidige eigenaar die het pand nu van de hand doet, bouwde er onder andere nog een poolhouse en zwembad bij. © Found & Baker

De woning beschikt onder meer over twee royale slaapkamers met elk een eigen badkamer en een stijlvolle dressing, een volledig luxueus uitgeruste keuken en een mooi ingerichte bureauruimte. De grote zolder biedt de mogelijkheid om nog twee extra slaapkamers te creëren en is reeds voorzien van aansluitingen voor een extra badkamer.

“De buitenruimte (waar de vroegere brandweerkazerne stond, red.) is een oase van rust en ontspanning”, aldus Found & Baker, dat zich exclusief richt op woningen met een eigen signatuur en een apart verhaal. “De tuin is met zorg aangelegd en beschikt over een prachtig zwembad met een poolhouse en biedt volledige privacy. Dit pand is de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een luxueuze woonervaring met historische charme.”

Beschermd erfgoed

Het perceel is 547 vierkante meter groot met een bewoonbare oppervlakte van 343 vierkante meter. De buitenkant van het gebouw oogt nog nagenoeg hetzelfde, het staat immers gecatalogeerd als beschermd erfgoed. Maar binnenin verwijst niets nog naar de functie van gemeentehuis. Zo is de vroegere raadszaal op de bovenverdieping nu een prachtige slaapkamer. De inkom en het kantoor van de algemeen directeur vormen nu een luxueuze keuken en de bureaus van de stadsdiensten zijn omgetoverd tot een mooie leefruimte.

Het gebouw werd volledig gerenoveerd. © Found & BakerHet gebouw werd volledig gerenoveerd. © Found & BakerHet gebouw werd volledig gerenoveerd. © Found & BakerHet gebouw werd volledig gerenoveerd. © Found & BakerHet gebouw werd volledig gerenoveerd. © Found & BakerHet gebouw werd volledig gerenoveerd. © Found & BakerHet gebouw werd volledig gerenoveerd. © Found & Baker

The post Tot luxewoning omgebouwd voormalig gemeentehuis in Lo-Reninge staat te koop: “Perfecte mix van luxe, privacy en een charmant dorpsgevoel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw loopevent ‘Ter Borcht on the move’ in Meulebeke

Na elf geslaagde Koeketienelopen gooit de Meulebeekse joggingclub van AV Molenland het over een andere boeg. De initiatiefnemers van dit wandel- en loopevenement komen nu met ‘Ter Borcht on the Move’. Dit vindt plaats op zondag 15 september tussen 10 en 15 uur. Het epicentrum van dit alles blijft het domein Ter Borcht.
The post Nieuw loopevent ‘Ter Borcht

Lees meer »

’t Ferm viert zesde verjaardag met volledig nieuwe huisstijl: “Producten in de kijker zetten”

‘t Ferm, de organisatie die zinvolle dagbesteding aanbiedt aan vijftien mensen met een beperking, bestaat zes jaar. Die verjaardag wordt gevierd met een nieuwe huisstijl en een nieuw logo. “Met de nieuwe huisstijl en het logo zetten we ook de verschillende producten die we maken in de kijker”, aldus Danny Demeersseman, coördinator van ’t Ferm.
The post ’t Ferm

Lees meer »

Nederlands koppel dat hoteldrama in Duitsland overleefde, vertelt nu over tweede wonder: “Vijf minuten voor instorting vertelde ik Mark dat ik zwanger was”

Het waren beelden die exact een maand geleden zo naar de keel grepen: een Nederlands peutertje (2) en zijn jonge mama (23) die na 10 uur levend van onder het puin van een ingestort hotel in Duitsland werden gehaald. Ze hadden het wonderwel gered dankzij een deur die op hen was gevallen. Later werd ook vader Mark (26) vanonder het

Lees meer »

Wordt eerste commerciële ruimtewandeling een feit? SpaceX klaar om historische Polaris Dawn-missie te lanceren 

Als alles goed gaat, lanceert het Amerikaanse ruimtebedrijf SpaceX vandaag dan toch de Polaris Dawn-missie. Die missie moet om verschillende redenen een historische ruimtevlucht worden. Zo zullen voor het eerst niet-professionele astronauten een ruimtewandeling maken, en is het de eerste keer sinds de Apollo-missies dat een bemande ruimtemissie nog zo ver de ruimte in reist. De lancering stond al gepland

Lees meer »

Viggo Van Neste (19) moet stoppen met koersen: “Ik werd bang op mijn fiets door hartklachten”

Noodgedwongen moet Viggo Van Neste (19) uit Oostkamp een punt zetten achter zijn wielercarrière. Die was gestart met tal van overwinningen bij aspiranten en nieuwelingen, maar ging vanaf 2022 een stuk minder. Om medische redenen zal de eerstejaarsbelofte niet meer in het peloton te zien zijn.
The post Viggo Van Neste (19) moet stoppen met koersen: “Ik werd bang

Lees meer »

Stadenaar Thijs (36) helpt bosbranden bestrijden in Portugal: “Een droom voor elke pompier”

Stadenaar Thijs Degryse zit sinds maandag in het Portugese dorp Castro Daire, waar hij samen met z’n lokale collega’s dagelijks uitrukt om bosbranden onder controle te krijgen. Niet voor doetjes. “De wagens kunnen niet overal komen, dus vaak maken we tochten door de heuvels, in onze brandweerkledij en met zowat 20 liter water op onze rug.”
The post Stadenaar

Lees meer »