Terroristische dreiging rond Awacs-basis net over de Duitse grens

Er is sprake van een terroristische dreiging op en rondom de Awacs-basis in het Duitse Geilenkirchen. Sinds donderdagavond geldt daar het op een na hoogste veiligheidsniveau Charlie.

 

Meer krantenkoppen in België

Diamant voor wandelaars Julien en Agnes

Zondag 8 september was een onvergetelijke dag voor het echtpaar Julien Vankeirsbilck en Agnes Devolder uit de Gaverstraat 15. In de feestlocatie Swaenenburg kregen zij het bezoek van een delegatie van burgemeester en schepenen naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum. Julien is afkomstig uit het naburige Meulebeke, waar hij opgroeide binnen een gezin van twee
The post Diamant voor

Lees meer »

Wendy (40) uit Oudenburg zet zich in voor zwerfkatjes: “Waarom ik zo van dieren hou? Omdat hun liefde eindeloos is”

Samen met Elle Decap zet Wendy Bakker zich in voor de zwerfkatjes in Oudenburg. “Je zou versteld staan hoeveel zwerfkatten onze stad nog telt. Vooral rond boerderijen zie je ze in grote getale en gebeurt er voortdurend inteelt. Dat proberen we te verhelpen door ze te vangen en te castreren of steriliseren”, legt Wendy uit.
The post Wendy (40)

Lees meer »

“Wees mild voor Remco als het hem niet lukt”: kopman Evenepoel zonder ‘ploegmaat’ naar WK, Hermans en De Plus wel in achtkoppige selectie

Afscheidnemend bondscoach Sven Vanthourenhout heeft zijn achtkoppige WK-selectie bekendgemaakt. Maxim Van Gils (24) is de enige debutant en wordt aanzien als schaduwkopman. Meest ‘opvallende’ is dat kopman Remco Evenepoel (24) het in Zürich zonder ploegmaten van Soudal Quick-Step moet stellen. Vanthourenhout: “Ik ga steeds voor de sterkst mogelijke selectie. Uit welke ploeg de renners komen is bijzaak.”

Lees meer »

Ook morgen geen vluchten op luchthaven Charleroi: 30.000 passagiers getroffen

De staking op de luchthaven van Charleroi gaat ook morgen door. Dat bevestigt de luchthaven donderdagavond. Uit voorzorg zijn daarom alle vluchten van vrijdag, zowat 200 in totaal, geannuleerd. Bijna 30.000 passagiers zijn getroffen. Het verzoeningsoverleg tussen vakbonden en directie, van morgen, is ook geschrapt. Er is wel een intern overleg morgenvroeg.

Lees meer »

Studio 100 over afgerond onderzoek naar pesten op het werken in Plopsaland: “Arbeidsauditeur spreekt zich enkel uit over strafrechtelijke luik”

Het onderzoek van de West-Vlaamse afdeling van het arbeidsauditoraat Gent naar vermeend geweld en pesten op het werk bij Plopsaland spreekt zich enkel uit over het strafrechtelijke luik. Het onderzoek spreekt zich daarentegen niet uit over het functioneren van een aantal voormalige werknemers, zo reageert Studio 100 dinsdag.
The post Studio 100 over afgerond onderzoek naar pesten op het

Lees meer »