Taliban verbieden vrouwen om in openbaar te zingen of voor te lezen

De taliban in Afghanistan hebben vrouwen voortaan verboden om in het openbaar te zingen of te reciteren. Ze moeten zich ook volledig sluieren in het bijzijn van vreemde mannen. Dat staat in een nieuwe zogenaamde “deugdzaamheidswet”, ondertekend door de hoogste leider van de militante islamisten, Hibatullah Achundsada, zo meldt het ministerie van Justitie.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse regering na lange zit akkoord over regeerprogramma

De Nederlandse regering heeft overeenstemming bereikt over een regeerprogramma, waarin het akkoord op hoofdlijnen tussen de vier coalitiepartijen nader is uitgewerkt. Het vergde wel lange en intensieve gesprekken, erkenden meerdere bewindslieden na afloop van een ministerraad die uren langer duurde dan gebruikelijk.

Lees meer »

Didier Declercq is organisator van Devil’s Rock for an Angel: “Metal is al heel lang de rode draad in mijn leven”

Sinds hij als 16-jarige Metallica en co aan het werk zag op Heavy Sound Festival, is Didier – Djeetn voor de vrienden – Declercq verzot van metal. Als organisator van Devil’s Rock for an Angel, dit jaar op zaterdag 21 september, zet hij al negen jaar Zillebeke op de metalkaart. “Metalliefhebbers zien er stoer uit, maar hebben een peperkoekenhart”, zegt

Lees meer »

N-VA Harelbeke trekt met sterke top 5 richting de gemeenteraadsverkiezingen

Met nog precies een maand te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024, presenteert N-VA Harelbeke haar top 5-kandidaten. De lijst combineert ervaring, ondernemerszin en jong talent, en weerspiegelt de ambities van de partij om Harelbeke nieuw leven in te blazen, aldus N-VA.
The post N-VA Harelbeke trekt met sterke top 5 richting de gemeenteraadsverkiezingen appeared first on

Lees meer »

Oorlog in Oekraïne gaat nieuwe, nog bloedigere fase in

Hoewel het Kremlin het nieuws ontkent, brengen de Russen honderden Fath-360 raketten in stelling die Iran hen leverde. Kiev krijgt waarschijnlijk vrijdag te horen welke doelen in Rusland het zal mogen aanvallen met Amerikaanse en Britse wapens. De oorlog bereikt een nieuwe, nog bloedigere fase.

Lees meer »

LIVE FRANKRIJK-BELGIË. Dembélé verdubbelt de score met geweldige goal

De Rode Duivels nemen het in de Nations League op tegen Frankrijk. Bondscoach Tedesco voert één wijziging door: Debast vervangt de geblesseerde De Cuyper. Aan de overzijde zit sterspeler Mbappé op de bank, net als Griezmann, Olise en Barcola. Weten de Duivels daarvan te profiteren? Kijk LIVE op VTM en VTM GO, of volg het in onze liveblog! Voorlopig staat

Lees meer »

Expertise- en ontmoetingscentrum ‘House of Manufacturing’ geopend: “Samenbrengen van spelers is de succesformule”

POM West-Vlaanderen opende 5 september samen met PTI Kortrijk, Agoria en Sirris het expertise- en ontmoetingscentrum House of Manufacturing aan de Graaf Karel de Goedelaan. Deze site biedt bedrijven in de maakindustrie inspiratie en ondersteuning op maat voor de integratie van slimme technologieën, huisvest onder meer het industriële labo van Sirris en 6.500 m² aan moderne opleidingsruimtes in het Technicum

Lees meer »

Leden carnavalsgroep raakten zwaar verbrand bij gasontploffing op eetfestijn, crowdfunding biedt soelaas: “Benny is volledig ingepakt, als een mummie”

Dries Coppens (25) en Benny Verbustel (58) zijn op 25 augustus zwaar verbrand geraakt toen een gasfles ontplofte tijdens het eetfestijn van hun carnavalsgroep De Popollekes. Dries mocht al naar huis, Benny ligt nog steeds in het ziekenhuis. “Hij is volledig ingepakt, als een mummie.” De Popollekes zijn een steunactie gestart om Benny, Dries en hun families een hart onder

Lees meer »

Borrell “woedend” over dood van zes UNRWA-medewerkers

De hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid Josep Borrell is “woedend” over de dood van zes medewerkers van het VN-agentschap UNRWA bij een Israëlische aanval op een school in de Gazastrook. Volgens de hoge vertegenwoordiger is het inmiddels de vijfde keer dat Israël een aanval uitvoert op de school in Nuseirat, waar 12.000 vluchtelingen bescherming hebben gezocht. Israël zegt

Lees meer »

Citymesh bedient vanuit Oostkamp drones om politie en brandweer te ondersteunen

Het Oostkampse bedrijf Citymesh heeft in het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) in Asse een innovatief Safety Drone Shield voorgesteld. Dit geavanceerd systeem maakt gebruik van drone-technologie en 5G-connectiviteit om nooddiensten in België te ondersteunen. De drones streamen livebeelden naar brandweer, politie en veiligheidsdiensten. Een van de drie remote operations centers bevindt zich in Oostkamp. Recent nog werd

Lees meer »

Van klimmen in Damme tot speuren in Waregem: dit zijn onze 5 tips voor Open Monumentendag

Op zondag 8 september tekenen we opnieuw present voor Open Monumentendag. Het thema En route! focust op hoe mensen en ideeën altijd in beweging zijn, langs eeuwenoude routes over land, spoor of water. Dat levert een uitgebreid programma op dat opnieuw getuigt van een rijke en soms vergeten geschiedenis. Ook West-Vlaanderen neemt deel met verschillende activiteiten.
The post Van

Lees meer »

Na pauze van twee jaar: Justin Bieber werkt weer aan nieuwe muziek

In 2022 moest Justin Bieber plotseling op de rem trappen door een gezichtsverlamming. Wat begon als een korte pauze, groeide uiteindelijk uit tot een onderbreking van twee jaar – deels omdat hij ook vader werd. Maar de popster is terug van weggeweest en duikt nu weer de studio in om nieuwe muziek te maken.

Lees meer »

Pita Pyramide verhuist naar Grote Markt: “We blijven open tot middernacht”

40 jaar geleden opende het eerste Egyptische restaurant in West-Vlaanderen in de Onze-Lieve-Vrouwestraat, maar binnenkort verhuist Pita Pyramide naar de Grote Markt. De eigenaar van het pand wil er 14 studentenkamers inrichten, dus verhuizen Ibrahim Radwan en zijn vrouw Ahwazian Fariba naar een ruimere locatie met dubbel zoveel plaatsen.
The post Pita Pyramide verhuist naar Grote Markt: “We blijven

Lees meer »

Verdachte van steekpartij in Oostende geïdentificeerd

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.

Lees meer »