Poppentheater Roodsnor pakt uit met stunt- en vliegwerk op Kleinste Steeple in Waregem: “Het wordt de max”

Zaterdagmiddag vindt het familie-uitje bij uitstek van de Waregem Koerse Feesten plaats. Cultuurcentrum De Schakel verenigt tijdens De Kleinste Steeple in park Casier opnieuw tal van straat- en circusartiesten uit binnen- en buitenland. Het Waregemse poppentheater Roodsnor is ook van de partij, en voegt voor het eerst live muziek en stunt- en vliegwerk toe aan de show.

Om 14 uur gaat De Kleinste Steeple van start. Op de affiche prijken artiesten uit Argentinië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en België. Ook het Waregems interactief poppentheater Roodsnor is van de partij. Op het eilandje voorbij de oude witte brug gaat Kapitein Roodsnor zaterdag op zoek naar de schat van Kamalaka.

Bezielers van het poppentheater zijn Hannes Sabbe (36) en Dries Velghe (35). Het verhaal start twee jaar geleden op de maandag van de Waregem Koerse Feesten. “Nele Dewaele, die onze regie doet, vroeg of we zin hadden om poppenkast te spelen op school. We hebben altijd toneel gespeeld en entertainen graag op feestjes. We waren meteen overtuigd om dat te doen”, klinkt het.

Gentse Feesten

Nadien ging het snel. “We hebben weken gewerkt aan een voorstelling en geïnvesteerd in materiaal. Na de show op die school hadden we bijzonder veel zin om met het poppentheater door te gaan.” Roodsnor was geboren. Sinds februari 2023 speelde de groep – die intussen zes acteurs telt die elkaar afwisselen – onder meer op scholen, ziekenhuizen, zomerbars en de Gentse Feesten.

“Met een rode snor kan en mag je zijn wie je wilt, dat geven we mee aan de kinderen”

“Onze eerste pop had een opvallende rode snor, dat vonden de kinderen de max. We hebben niet getwijfeld en er ons personage en theater naar vernoemd. Intussen hebben we drie producties: Kapitein Roodsnor, Boer Roodsnor en Koning Roodsnor, telkens met nevenpersonages. ‘Roodsnor’ is ook een concept. Met een rode snor kan en mag je zijn wie je wilt, dat geven we mee aan de kinderen.”

Vier voorstellingen

Zaterdagmiddag vindt hun grootste show ooit plaats op De Kleinste Steeple. “Het is gebaseerd op een bestaand stuk dat we uitgebreid hebben met veel nieuwigheden. We spelen ook live muziek, bouwen een groots decor én pakken uit met stunt- en vliegwerk. Het wordt de max. We spelen vier keer 20 minuten, om 14, 15, 16 en 17 uur. Achteraf kunnen de kinderen telkens kennismaken met de poppen.”

The post Poppentheater Roodsnor pakt uit met stunt- en vliegwerk op Kleinste Steeple in Waregem: “Het wordt de max” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“In een volwaardige regering was het na de verkrachting in de Antwerpse gevangenis alle hens aan dek”

“De overbevolking in de gevangenissen is een reëel probleem, maar is in het verhaal van de brutale verkrachting van een maatschappelijk werker eerder een dooddoener. Hoe durft men zo’n laks veiligheidsbeleid hanteren? Het is karikaturaal dat na dit majeure incident blijkt dat meerdere ‘panic buttons’ niet werken. Dat moet voor veel paniek zorgen”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde.

Lees meer »

WESTAON Staden maakt enquêteresultaten bekend

De partij WESTAON lanceerde eind 2023 een online bevraging bij de inwoners van Groot-Staden. WESTAON presenteerde nu de resultaten van de enquête.
The post WESTAON Staden maakt enquêteresultaten bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fluffy Falafel vanaf heden te vinden op de Veemarkt

In juli 2022 opende Wasim Bayazid (46) zijn eerste eat-in en takeaway winkel ‘Fluffy Falafel’, gevestigd op de hoek van de Veldstraat en de Stasegemsestraat in Kortrijk. Ruim twee jaar later verhuist de gewezen Syrische vluchteling met zijn vegan falafel wraps naar een grotere locatie op de Veemarkt, breidt hij samen met Kristof De Ruyck zijn cateringdiensten uit en lanceert

Lees meer »

Ruth Bukasa Ntunu loopt op Memorial Van Damme

Ruth Bukasa Ntunu werd op het voorbije Belgisch kampioenschap voor scholieren knap derde op de 800 meter. De atlete van Olympic Brugge verzekerde zich hiermee van deelname aan de 1.000 meter voor scholieren op de Memorial Van Damme op vrijdag 13 september.
The post Ruth Bukasa Ntunu loopt op Memorial Van Damme appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werknemers Audi staan hele dag voor gesloten fabriekspoorten: “We willen duidelijkheid, dit is mentaal zwaar”

Maandag hebben enkele honderden werknemers van Audi Brussel de hele dag voor de fabriekspoorten verzameld, maar de fabriek zelf bleef onherroepelijk dicht. De meeste aanwezigen wilden wel aan het werk, maar willen vooral duidelijkheid. “Iedere dag thuiskomen en tegen je vrouw moeten zeggen dat je niet weet of je de volgende dag kunt werken, dat is mentaal zwaar.”

Lees meer »

Ieperlingen kiezen zelf de smaak van hun erfgoedboomgaard in Ypermanpark

Het Ypermanpark krijgt steeds verder vorm. Terwijl het definitief ontwerp zo goed als klaar is worden op het terrein de eerste ingrepen zichtbaar. Samen met de deelnemers van de cursus voedselbos en De Woudezel komt het toekomstig voedselbos tot leven. Ter hoogte van Sint-Jan verrijst binnenkort een erfgoedboomgaard met maar liefst 120 hoogstambomen. Op 22 september kunnen de Ieperlingen met

Lees meer »

Nieuwe waarschuwing bij alcohol nog te soft volgens experts en minister: “Het is gewoonweg niet gezond

Uittredend minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en experts nemen geen genoegen met “Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”, de onlangs aangepaste slogan bij alcoholreclame. Dat melden de kranten van Mediahuis. De slogan zou volgens hen niet ver genoeg gaan én misleidend zijn. “We mogen de mensen geen blaasjes wijsmaken”, klinkt het.

Lees meer »