Partijvoorzitters reageren na audiëntie bij de koning: “Er moet een doorstart komen”

Koning Filip ontvangt vrijdag vijf partijvoorzitters, nadat de onderhandelingen tussen de Arizona-partijen vastliepen op het thema fiscaliteit en Bart De Wever zijn opdracht als formateur teruggaf. Zij sluiten de deur nog niet voor de N-VA-voorzitter en zien een mogelijke doorstart in de onderhandelingen.

 

Meer krantenkoppen in België

Spaans gerecht blijft bij weigering om Puigdemont amnestie te verlenen

Het Spaanse Hooggerechtshof heeft dinsdag opnieuw geweigerd om de eerder dit jaar goedgekeurde amnestiewet toe te passen voor Carles Puigdemont, de separatistische oud-premier van Catalonië. De rechtbank blijft bij het vonnis dat begin juli al werd uitgesproken: de amnestieregeling is niet van toepassing voor verduistering van overheidsgeld. Het aanhoudingsbevel tegen de in België verblijvende Puigdemont blijft daarmee van kracht.

Lees meer »

Verdachte van steekpartij in Oostende geïdentificeerd

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.

Lees meer »

Van Joël tot Gaspard en Odard

In de Roeselarestraat in Hooglede werd volgend viergeslacht in beeld gebracht: overgrootvader Joël Provoost (83), grootvader Chris Provoost (54), vader Jordy Provoost (28) en jongste telg Odard Provoost (geboren op 17 juli). Gaspard (3) is zijn trotse broer. (foto JT)
The post Van Joël tot Gaspard en Odard appeared first on KW.be.

Lees meer »

Johny schiet vriend met motor te hulp, maar krijgt rake klappen van omwonende: “Hij stuurde z’n vrouw naar binnen en haalde een hamer uit zijn zak”

Johny Heymans (53) uit Ninove werd op 1 september in elkaar geslagen door een twintiger in de Achturenstraat in Ninove. De feiten deden zich voor nadat Johny een vriend was gaan helpen om een gevallen motorfiets van 400 kilogram terug in de garage te zetten. “Op weg naar huis kreeg hij rake klappen met een kleine hamer op zijn hoofd”,

Lees meer »

Alides nodigt uit voor kennismaking met bouwproject Vue: “Flats voldoen aan de modernste normen”

Op de site van de voormalige verfspecialist in Veurne, op de hoek van de Brugsesteenweg en de Zannekinlaan, schieten de werken van het unieke bouwproject Vue van projectontwikkelaar en investeerder Alides goed op. De oplevering is voorzien begin 2025.
The post Alides nodigt uit voor kennismaking met bouwproject Vue: “Flats voldoen aan de modernste normen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe wereldtitel in Zofingen voor duatleet Cédric Callewaert: “Het is nu tijd voor nieuwe doelen”

De derde deelname van Cédric Callewaert (40) aan het WK duatlon in het Zwitserse Zofingen leverde opnieuw een wereldtitel op in zijn age group. Het werd ook meteen zijn laatste deelname, nu wil hij zijn focus verleggen op het langeafstandslopen.
The post Nieuwe wereldtitel in Zofingen voor duatleet Cédric Callewaert: “Het is nu tijd voor nieuwe doelen” appeared first

Lees meer »

Geen lonen meer voor personeel van Audi Brussels, vakbonden verstoppen sleutels van auto’s: wie is in fout en komt het ooit nog goed?

De situatie bij Audi Brussels is ontploft. Werkwillige werknemers mochten maandagochtend van de directie de fabriek niet meer binnen zolang vakbonden de hoofdingang blokkeren en de sleutels van afgewerkte wagens verstoppen. Het personeel ontvangt intussen geen loon meer. Gaat een van de partijen hier in de fout en kan hier nog een gezamenlijke oplossing worden gevonden?

Lees meer »

Trucker vrijgesproken voor vluchtmisdrijf na aanrijding van tuinmuurtje in Veurne

Een trucker werd in de politierechtbank vrijgesproken van vluchtmisdrijf nadat hij tijdens het manoeuvreren in de straat een tuinmuurtje had aangereden in Veurne. P.F. had na het ongeval wel aangebeld, maar er was niemand thuis. Hij verwittigde zijn werkgever die op zijn beurt de politie niet meer belde. De man kreeg wel nog een geldboete van 400 euro, de helft

Lees meer »

Standbeeld in Hasselt wil taboe rond depressie en zelfdoding bij jongeren doorbreken: “Hou het niet voor jezelf, praat erover”

Naar aanleiding van de Werelddag Suïcidepreventie zal er op het Capucienenplein in Hasselt 3 weken lang een opvallend beeld te zien zijn. De komst van het beeld ‘Stille strijd’ is ook het startschot van een bredere campagne rond geestelijke gezondheid. Het doel van de campagne is het taboe rond depressie en zelfdoding te doorbreken en hulp te zoeken.

Lees meer »

‘Vind me op het nieuws’: politie rukt massaal uit naar Brugse school, nadat ex-leerling (23) verontrustende boodschappen online plaatst

In Brugge is de politie vrijdagochtend met verschillende patrouilles uitgerukt naar een school, omdat een ex-leerling (23) via sociale media beelden van die school had gedeeld met weinig geruststellende boodschappen. De jongeman werd uiteindelijk opgepakt in de buurt en is na verhoor aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij stond onder voorwaarden in een ander lopend dossier. “De leerlingen liepen nooit gevaar”,

Lees meer »