Nieuwe mpox-variant duikt nu ook op in Azië: Thailand bevestigt eerste geval

Thailand bevestigt dat het geval van het mpox-virus dat deze week op zijn grondgebied is ontdekt bij een reiziger uit Afrika, afkomstig is van de Afrikaanse stam die verantwoordelijk is voor de huidige epidemie. Het is de tweede keer dat de variant buiten Afrika opduikt, na een ontdekking in Zweden vorige week. 

Meer krantenkoppen in België

Daar is opnieuw het plan om al uw berichten te scannen

Het omstreden EU-voorstel om alle chatgesprekken door te lichten op zoek naar beelden van kindermisbruik, staat weer op de agenda. In de herwerkte versie gaat het vooral over een scan van reeds bekende beelden. Voor nieuw materiaal moet de technologie “nog worden ontwikkeld”.

Lees meer »

‘Dankzij’ crash met auto ontdekt Xana (22) dat ze lijdt aan erfelijke aandoening: “In het ziekenhuis vonden ze mijn verhaal opmerkelijk”

Ze reed rond op de Brugse Steenweg in Blankenberge en toen werd het zwart. Xana Baert (22) was zaterdag betrokken bij een bizar verkeersongeval. Nu blijkt dat ze waarschijnlijk het bewustzijn verloor door een longembolie, maar ondertussen werd ze ook het slachtoffer van online haat. “Ik hoop dat sommige mensen nu twee keer nadenken.”

Lees meer »

Ze reden rond in dure wagens en woonden in een statig herenhuis, maar het was één leugen: oplichtersduo aan de haal met honderdduizenden euro’s

De wereld leek aan de voeten van Werner D.G. (63) en Sabah A. (44) re liggen. Met veel sier ontvingen ze bedrijfsleiders in hun statig herenhuis in de miljardairssquare in Brussel en beloofden hen miljoeneninvesteringen. Maar het was schone schijn. Het koppel wilde enkel het vertrouwen winnen van hun overdonderde slachtoffers, die ze vervolgens voor honderdduizenden euro’s beroofden.

Lees meer »

Gent eert Olympische atleten met rondvaart

Gent heeft vandaag de atleten van op de Olympische Spelen in Parijs geëerd met een rondvaart door de stad. Het ging niet alleen om de atleten met Gentse roots, maar ook de sporters die trainen in Gent of bij een Gentse club mochten meevaren. De bootjes begonnen hun rondvaart aan de Bijlokekaai en stopten aan de Korenlei.

Lees meer »

Eerste gemeenteraad voor Nessim Ben Driss als waarnemend burgemeester van Moorslede

Zowat een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober was er donderdagavond in Moorslede gemeenteraad. Wat leidde tot een opmerkelijke stoelendans want de schepenen van de meerderheidspartijen Visie en STERK wisselden aan de grote tafel van kant en zaten nu samen bij hun partijgenoten gemeenteraadsleden. Het was voor Nessim Ben Driss (Visie) de eerste gemeenteraad als waarnemend burgemeester.

Lees meer »