Nieuwe CEO van Starbucks onder vuur omdat hij naar het werk pendelt… via vliegtuig

Nog voor hij officieel begonnen is, ligt de nieuwe topman van koffieketen Starbucks onder vuur. De man gaat namelijk drie dagen per week twee keer 1.600 kilometer vliegen van zijn huis naar het hoofdkantoor en terug, goed voor een uitstoot van bijna 2.000 ton CO2 per jaar.

 

Meer krantenkoppen in België

“We hebben nood aan een nultolerantiebeleid”: Wat willen de Kortrijkse partijen doen rond veiligheid?

De traditie wil dat lokale verkiezingen steevast draaien rond de drie V’s: verkeer, vuiligheid en veiligheid. De laatstgenoemde ‘V’ is tot nog toe onmiskenbaar hét thema van de verkiezingen. En bij alle partijen klinkt dan ook unisono dat er te veel Kortrijkzanen zich nog af en toe of zelfs regelmatig onveilig voelen in de Guldensporenstad. Maar hoe we naar een

Lees meer »

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur. Het ziet er niet naar uit dat er snel beterschap komt.

Lees meer »

Focus8720 heeft volledige lijst voor gemeenteraadsverkiezingen in Dentergem klaar: “Frisse mensen, met frisse ideeën”

Huidige oppositiepartij Focus8720 is klaar met zijn huiswerk voor de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker Aniek Van de Velde heeft een enthousiaste ploeg van negentien kandidaten die naar de stembusslag van 13 oktober trekken.
The post Focus8720 heeft volledige lijst voor gemeenteraadsverkiezingen in Dentergem klaar: “Frisse mensen, met frisse ideeën” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik dacht dat de speurder gewoon een cameraman was”: Rik Verheye en Pedro Elias flaterden erop los in ‘Klopjacht’

Ondanks een ‘dikke’ Porsche met 700 PK werden boezemvrienden Rik Verheye (37) en Pedro Elias (49) al na één dag gevat in ‘Celebrity Klopjacht’. Hun deelname was geen succesverhaal, in tegenstelling tot hun vriendschap. Al tien jaar zijn ze onafscheidelijk, ook al blijkt de vriendschap onderhouden soms moeilijk. “Rik heeft zo zijn eigenaardigheden.”

Lees meer »

Ingelmunster huldigt Glen Cuyle voor prestatie op Olympische Spelen: “Je bent in staat om voor het allerhoogste te gaan”

Dat Ingelmunster een echte sportgemeente is en blijft is al langer geweten. Er wordt massaal aan sport gedaan door jong en oud. Er wordt bij gevolg elke dag intensief getraind door de vele clubs die in de Brigandsgemeente actief zijn. Heel veel clubs zijn bovendien actief in de verschillende nationale en provinciale competities en met succes. Het ultieme bewijs daarvoor

Lees meer »

“Dat een vrouw verkracht wordt in de gevangenis omdat de panic button niet werkt? I want you to panic”

“De overbevolking in de gevangenissen is een reëel probleem, maar is in het verhaal van de brutale verkrachting van een maatschappelijk werker eerder een dooddoener. Hoe durft men zo’n laks veiligheidsbeleid hanteren? Het is karikaturaal dat na dit majeure incident blijkt dat meerdere ‘panic buttons’ niet werken. Dat moet voor veel paniek zorgen”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde.

Lees meer »

Daan toont z’n bijzondere kaars in ‘Komen eten’: “Eigenlijk moet iedereen een piemel in de kast hebben”

Vooraleer Daan Alferink in de kookpotten roert, toont hij dinsdagavond in ‘Komen eten’ z’n kleurrijke interieur. Meest opvallende voorwerp: een peniskaars. “Eigenlijk moet iedereen een piemel in de kast hebben”, legt hij uit. “Het is een kaars, maar ik vond het zo’n zonde om hem op te branden. Dus ik heb het touwtje gecastreerd en nu staat hij in m’n

Lees meer »

Heeft Bart De Wever gelijk dat het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” zijn die voor problemen zorgen? “Je hebt ook Vlaamse influencers die op festivals inbreken”

Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zijn het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” die geweld plegen tegen wie de overheid vertegenwoordigt. Heeft hij gelijk of is het – zoals sommigen hem verwijten – een makkelijke poging om stemmen te winnen? Wij gingen op zoek naar de cijfers en klopten aan bij jeugdcriminoloog Johan Deklerck (KU Leuven). “Ze doen

Lees meer »

STIP IT-campagne op gang getrokken door Sali Haidara

Wie maandag kleurrijke stippen langs de straat zag, was toeschouwer van de verrassingsactie van STIP IT. Op maandag trapten Ketnet, MNM en Radio 2 de campagne tegen pesten af.
The post STIP IT-campagne op gang getrokken door Sali Haidara appeared first on KW.be.

Lees meer »

Word voor één jaar buikschieter van Vichte tijdens het kermisweekend

Vichte Kermis komt eraan. Van 14 tot 17 september 2024 wordt de Vichteplaats en omgeving het kermistoneel met tal van attracties. ‘Vichte leeft!’, getuige de vele randactiviteiten om en rond het dorp met als hoogtepunt Vichte Koerse (Textielprijs 2024).
The post Word voor één jaar buikschieter van Vichte tijdens het kermisweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mannen als bij wonder slechts lichtgewond na zwaar ongeval op E403 in Roeselare

Bij een verkeersongeval op de E403 richting Kortrijk zijn dinsdagavond twee automobilisten gewond geraakt. Hun voertuigen raakten zwaar verhakkeld maar als bij wonder raakten de twee mannen slechts lichtgewond. De E403 was korte tijd volledig afgesloten.
The post Mannen als bij wonder slechts lichtgewond na zwaar ongeval op E403 in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »