Niet-inwoners betalen voortaan dubbel voor gemeentezalen: “Zelf mensen uit Oostende boekten onze zalen”

Na kritiek van N-VA dat de goedkope gemeentezalen oneerlijke concurrentie vormen voor de privémarkt, heeft het gemeentebestuur de prijzen verhoogd. En gedifferentieerd, want niet-inwoners betalen voortaan het dubbele tarief. Met 1.000 euro voor een dag is het Dorpshuis de duurste zaal.

De gemeenteraad van Houthulst moest donderdagavond een nieuw bebruikersreglement voor de gemeentelijke culturele infrastructuur goedkeuren. Bij de opmaak hield het schepencollege rekening met eerdere opmerkingen van Filip Vanhevel (N-VA) dat de lage prijs van de gemeentezalen oneerlijke concurrentie is ten opzichte van de privémarkt.

“We hebben de prijzen eens vergeleken met de prijzen op de privémarkt. Momenteel zijn er acht plaatsen waar er een zaal kan worden gehuurd. De goedkoopste is 200 euro, de duurste 950 euro”, lichtte burgemeester Jeroen Vandromme (CD&V) toe. “Als we voor het Dorpshuis in Jonkershove 500 euro vragen dan zijn we de tweede duurste zaal. Voor de andere zalen – dus Markthuis, Heuvelhuis, Stationshuis en Maeke Blyde – zouden we de prijs op 400 euro zetten en dan zijn we derde duurste.”

Dubbel tarief

Dat zijn echter de prijzen voor de Houthulstenaars. Niet-inwoners moeten het dubbele betalen. “Als we respectievelijk 800 en 1000 euro vragen voor niet-Houthulstenaars dan zitten we helemaal bovenaan het segment en hopelijk zal dat ontraden”, ging Vandromme verder. “We hebben dezelfde oefening gedaan voor afzonderlijke ruimtes. Daar stellen we voor om van 100 euro naar 125 euro te gaan, Maeke Blyde van 50 naar 60 euro. We moeten niet perse duurder willen zijn dan de duurste zaal, want we kunnen niet dezelfde service geven. Het is in de eerste plaats bedoeld voor de mensen van Houthulst.”

Omzeilen

Filip Vanhevel (N-VA) reageerde tevreden, maar vond de onterecht dat de burgemeester verwees naar de service. “Drank is voorhanden, je moet er niet zelf om, je mag je leeggoed laten staan, er is veel parking… Ik vind dat je wel een goeie service aanbiedt. Ik ben blij dat het iets opgetrokken is. Het enige waarvoor ik mijn hart een beetje vasthoud, is dat niet-inwoners het duurdere tarief zullen proberen te omzeilen door een kennis uit Houthulst de zaal te laten boeken.”

Mensen uit Oostende

“Met dezelfde service bedoelde ik vooral qua keukenuitrusting. De zalen met de duurste en tweede duurste prijs hebben allebei een degelijke keukenuitrusting, wat wij niet hebben. Als we kijken naar de laatste reservaties dan zien we echt wel veel mensen van tot Oostende die hier een zaal willen reserveren, en dat willen we voor een stuk een halt toeroepen. Het is een eerste stap en er zal op termijn toch moeten bijgestuurd worden”, besloot burgemeester Vandromme. (TOGH)

The post Niet-inwoners betalen voortaan dubbel voor gemeentezalen: “Zelf mensen uit Oostende boekten onze zalen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Duizenden gedupeerden, ook uit ons land, dagen Nederlands fietsmerk Babboe voor rechter

Het Nederlandse advocatenkantoor Birkway begint namens zeker 14.000 gedupeerden uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland een rechtszaak tegen het de Nederlandse fabrikant van bakfietsen Babboe. Dat maakte advocaat Quirijn Bongaerts bekend in het televisieprogramma Radar. Met de claim wil het kantoor dat de gedupeerden een schadevergoeding krijgen voor de onveilige fietsen van Babboe.

Lees meer »

“Het leeft enorm”: Oekene klaar voor eerste Gardeboestoet in kwarteeuw

Zondag is het zover, dan trekt de Gardeboestoet voor het eerst sinds een kwarteeuw nog eens door de straten. Verschillende verenigingen steunen de stoet en natuurlijk staan er ook nu fietsen in alle vormen centraal. “Het begint echt te leven”, horen we van drijvende kracht Bert Bintein.
The post “Het leeft enorm”: Oekene klaar voor eerste Gardeboestoet in kwarteeuw

Lees meer »

Circulatieplan tijdens werken Nieuw Centrum van Spiere-Helkijn: “Veiligheid van de kinderen blijft de prioriteit”

Vanaf 1 september geldt er een gewijzigde verkeerssituatie in het Nieuw Centrum van Spiere-Helkijn. De toegangsweg naar basisschool De Polyglot heropent in één richting: men kan van de Oudenaardseweg naar de Helstraat, maar niet meer van de Helstraat naar de Oudenaardseweg. De rijstrook wordt tijdelijk aangelegd op de parkeerstrook voor de SpieHel. “Dit doen we omdat er renovatiewerken aan de

Lees meer »

2 verdachten in onderzoek naar doodgeschoten Firdaous (11) mogen gevangenis verlaten

2 verdachten, een 53-jarige vrouw en een 28-jarige man, die waren aangehouden in het onderzoek naar de dood van het 11-jarige meisje Firdaous, mogen de gevangenis verlaten. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling beslist. Het meisje stierf vorig jaar na een aanslag die vermoedelijk gebeurde binnen het Antwerpse drugsmilieu. De vrouw is onder elektronisch toezicht geplaatst, de man mocht de

Lees meer »

Kelly Detavernier trekt N-VA-lijst voor provincieraad in kiesdistrict Kortrijk-Roeselare-Tielt

De Kortrijkse schepen en onderneemster Kelly Detavernier (45) is op 13 oktober de lijsttrekker voor N-VA bij de provincieraadsverkiezingen in het kiesdistrict Kortrijk-Roeselare-Tielt. “N-VA mikt resoluut op een deelname aan het beleid. En daarbij zetten we de West-Vlaming weer centraal. Dat betekent efficiënter besturen, minder structuren en enkel nuttige investeringen”, stelt Detavernier. De lijst van N-VA bestaat verder uit een

Lees meer »

Tributebands zetten tijdens Isotopia XL de Izegemse markt in vuur en vlam: “Markt kan tot 6.000 fans aan”

Zaterdag 14 september wordt opnieuw een volle markt verwacht voor Isotopia XL. Dit keer werd voluit de kaart van de tributebands getrokken. Zo zal je ABBA, Arno, U2 en Rammstein aan het werk zien. “En je hoort nauwelijks verschil”, zegt coördinator Simon Van Walleghem.
The post Tributebands zetten tijdens Isotopia XL de Izegemse markt in vuur en vlam: “Markt

Lees meer »

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur.

Lees meer »