Na de mogelijke Navo-dreiging in Duitsland: zit er een nieuwe Koude Oorlog aan te komen?

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Op bezoek in Koningshooikt, een dorp in twee kampen na dramatisch ongeval: “Ik moet me inhouden als ik hem op straat zie”

In Koningshooikt is er een voor en een na. Vóór dat dodelijke ongeval in september 2022 op de terugweg van een trouwfeest, toen slachtoffers Joyce en Wim en hun dronken chauffeur L.W. deel uitmaakten van één grote vriendenbende. En erna, waarbij de nabestaanden en de dader elkaar dagelijks kruisen in het kleine dorp. “Eerlijk? Ik moet me telkens inhouden wanneer

Lees meer »

Welke deadline is nog haalbaar voor Vlaamse en federale formatie? “Partijen vrezen toegevingen te moeten doen, zo dicht bij verkiezingen”

Nu CD&V en Vooruit bezwaren blijven maken bij de startnota’s van Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) lijkt ook die regeringsvorming in het vaarwater te komen van de gemeenteraadsverkiezingen. Dat zegt politicoloog Carl Devos (UGent). Welke deadline is nu nog realistisch voor de Vlaamse formatie? En wanneer steken ze federaal ook eens een tandje bij?

Lees meer »

PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw wil aantal gemeenteraadsleden op 13 oktober verdubbelen

De PVDA wil het aantal gemeenteraadsleden graag verdubbelen na de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Partijvoorzitter Raoul Hedebopuw herhaalt vandaag de boodschap die hij gisteren ook al bracht op Manifiesta, het evenement waarop de PVDA traditioneel de aftrap geeft van het nieuwe politieke jaar. Daarnaast wil Hedebouw ook graag in een aantal gemeenten gaan meebesturen, zoals nu al het geval is

Lees meer »

Heidi De Pauw, ex-CEO Child Focus, wordt hoofd Belgisch ontwikkelingsagentschap in Jordanië: “Het is voor mij wel de logische volgende stap”

Na 12 jaar als CEO bij Child Focus, maakt Heidi De Pauw (52) de overstap naar Enabel. Bij het Belgische Ontwikkelingsagentschap wordt ze country director voor Jordanië. “Het is voor mij een logische volgende stap in mijn carrière”, zegt De Pauw. “Als ik zeg dat ik nieuwe horizonten wil opzoeken, dan doe ik dat.” Maar echt nieuw is de regio

Lees meer »

Word voor één jaar buikschieter van Vichte tijdens het kermisweekend

Vichte Kermis komt eraan. Van 14 tot 17 september 2024 wordt de Vichteplaats en omgeving het kermistoneel met tal van attracties. ‘Vichte leeft!’, getuige de vele randactiviteiten om en rond het dorp met als hoogtepunt Vichte Koerse (Textielprijs 2024).
The post Word voor één jaar buikschieter van Vichte tijdens het kermisweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oorlog in Oekraïne gaat nieuwe, nog bloedigere fase in

Hoewel het Kremlin het nieuws ontkent, brengen de Russen honderden Fath-360 raketten in stelling die Iran hen leverde. Kiev krijgt waarschijnlijk vrijdag te horen welke doelen in Rusland het zal mogen aanvallen met Amerikaanse en Britse wapens. De oorlog bereikt een nieuwe, nog bloedigere fase.

Lees meer »

Kloosterhof in Ingelmunster houdt 14de editie van buurtfeest

De bewoners van het Kloosterhof vierden voor de 14de keer feest. Dit jaar was het thema Oscars & the movies. Vanwege het slechte weer vond men een onderkomen in café Hazekapel in de Doelstraat.
The post Kloosterhof in Ingelmunster houdt 14de editie van buurtfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Afvalophaler in levensgevaar na aanrijding in Gent

Een medewerker van Ivago werd vrijdagmiddag, iets voor 13 uur, aangereden in de Gaverlandstraat in het Gentse Drongen. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De straat was even afgezet, maar werd iets na 15 uur weer vrijgegeven.

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

Borrell “woedend” over dood van zes UNRWA-medewerkers – Israëlisch leger bevestigt twee aanvallen in Syrië

De hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid Josep Borrell is “woedend” over de dood van zes medewerkers van het VN-agentschap UNRWA bij een Israëlische aanval op een school in de Gazastrook. Volgens de hoge vertegenwoordiger is het inmiddels de vijfde keer dat Israël een aanval uitvoert op de school in Nuseirat, waar 12.000 vluchtelingen bescherming hebben gezocht. Israël zegt

Lees meer »