Man doodgeschoten in café vlak bij gemeentehuis Koekelberg

In Koekelberg is gisteravond een man doodgeschoten. Rond 22 uur waarschuwden buurtbewoners de politie nadat ze geweerschoten hadden gehoord in de omgeving van Café Chez Ova, vlak bij het gemeentehuis van Koekelberg. De politie van de zone West bevestigt dat een man om het leven is gekomen, maar de precieze omstandigheden zijn nog niet duidelijk. 

Meer krantenkoppen in België

Onderzoek naar pesten op het werk in Plopsaland afgerond: “Er zijn geen strafbare feiten bewezen”

Het onderzoek naar vermeend geweld en pesten op het werk bij Plopsaland heeft geen strafbare feiten aan het licht gebracht. Dat meldt de West-Vlaamse afdeling van het arbeidsauditoraat Gent. De verhalen in de pers werden tegengesproken door andere medewerkers en door verschillende berichten.
The post Onderzoek naar pesten op het werk in Plopsaland afgerond: “Er zijn geen strafbare feiten

Lees meer »

Nederlandse drugdealer geïdentificeerd als verdachte van steekpartij in Oostende

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.
The post Nederlandse drugdealer geïdentificeerd als verdachte van steekpartij in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna 1.000 rijbewijzen ingetrokken na verstrenging rond bellen achter het stuur: “Gsm-gebruik is één van de grootste oorzaken van verkeersongevallen”

Gsm-gebruik achter het stuur blijft een groot probleem. Sinds 1 juni 2024, de dag waarop de politie in de kustprovincie veel strenger begon toe te zien op dergelijke inbreuken, werden al 936 rijbewijzen ingetrokken. “Mensen moeten beseffen dat afleiding tijdens het rijden supergevaarlijk is”, zegt Filiep Jodts, de grote baas van het parket West-Vlaanderen.

Lees meer »

G-voetbal J.V.V. Sint-Andries gaat vijfde werkjaar in: “Geweldige sportervaring voor G-sporters”

Bij de G-ploeg van J.V.V. Sint-Andries zijn ze trots op de kleinschalige, sociale werkgroep waar plezier en gezelligheid centraal staan. “Onze missie is om elke G-sporter een geweldige sportervaring te bieden, ongeacht zijn niveau of vaardigheden. Puur voor het plezier.”
The post G-voetbal J.V.V. Sint-Andries gaat vijfde werkjaar in: “Geweldige sportervaring voor G-sporters” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ons zelfbehoud is in gevaar”: Mario Draghi luidt alarmbel over concurrentievermogen EU

“Voor het eerst sinds de Koude Oorlog moeten we vrezen voor ons zelfbehoud.” In zijn langverwacht rapport over de toekomst van het Europese concurrentievermogen trekt oud-ECB-voorzitter en voormalig Italiaans premier Mario Draghi aan de alarmbel. Hij heeft een rist voorstellen klaar om de EU snel weer competitiever te maken op het wereldtoneel, maar zoals verwacht breekt hij daarbij ook een

Lees meer »

Twee weekends volop feest in Werken: “Ons dorp levendig houden”

Een goedgevuld kermisprogramma in het charmante dorp Werken, met een mix van comedy, muziek en heel wat animatie. Maar liefst twee weekends is Werken in de ban van de kermissfeer en doet het kermiscomité de warme oproep aan iedereen om uit zijn of haar kot te komen.
The post Twee weekends volop feest in Werken: “Ons dorp levendig houden”

Lees meer »

Viertal dat aanslag op Antwerpse wijk en NAVO beraamde, krijgt celstraffen tot 15 jaar: “Wilden meerdere personen vermoorden”

De rechtbank van Brugge heeft vier verdachten veroordeeld voor hun deelname aan activiteiten van de terroristische groepering IS. Twee van hen, hadden concrete plannen om aanslagen te plegen op de NAVO, een politiekantoor en bepaalde wijken in Antwerpen. Zij werden veroordeeld tot effectieve celstraffen van acht en vijftien jaar. De twee andere verdachten kregen effectieve celstraffen van vier jaar. De

Lees meer »

Zo goedkoop is een kot van Barbara in ‘Kotmadam Sarafian’ in het normaal erg dure Gent: “Een bescheiden bedrag”

“Een jaar lang gratis op kot, je zou je voor minder laten filmen”: het nieuwe VTM-programma ‘Kotmadam Sarafian’ lokte na aflevering één heel wat reacties uit. In dat programma kan je het reilen en zeilen volgens van zeven studenten die op kot gaan bij actrice Barbara Sarafian (56). Reporter Jarne gaat in deze nieuw HLN Showbits op bezoek bij de

Lees meer »

Warm afscheid van de mama van minister Hilde Crevits: “Ze zou gezegd hebben: wat is er hier veel volk”

Tijdens een stemmige eucharistieviering in de Torhoutse Don Boscokerk heeft Vlaams minister Hilde Crevits samen met familie en vrienden afscheid genomen van haar mama Jeanny Muys (81), die aan kanker gestorven is. Heel wat prominente politici, over de partijgrenzen heen, woonden de uitvaartdienst bij.
The post Warm afscheid van de mama van minister Hilde Crevits: “Ze zou gezegd hebben:

Lees meer »

Nieuwe wereldtitel in Zofingen voor duatleet Cédric Callewaert: “Het is nu tijd voor nieuwe doelen”

De derde deelname van Cédric Callewaert (40) aan het WK duatlon in het Zwitserse Zofingen leverde opnieuw een wereldtitel op in zijn age group. Het werd ook meteen zijn laatste deelname, nu wil hij zijn focus verleggen op het langeafstandslopen.
The post Nieuwe wereldtitel in Zofingen voor duatleet Cédric Callewaert: “Het is nu tijd voor nieuwe doelen” appeared first

Lees meer »

Bewogen lijsttrekkersdebat van UNIZO Kuurne

Zoals in de meeste gemeenten, organiseerde Unizo ook in Kuurne een kopstukkendebat. Moderator van dienst was Bruggeling Lieven Verstraete. Francis Benoit (Burg+), Annelies Vandenbussche (Vooruit-Groen), Bram Deloof (N-VA) en Tom Leece (Nieuw Kuurne) keken elkaar in de ogen, met af en toe ruimte voor sarcasme en hilariteit.
The post Bewogen lijsttrekkersdebat van UNIZO Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prikacties bij Ontex in Eeklo, weekendploeg legt enkele uren het werk neer

Vanochtend hebben de werknemers van de weekendploeg bij Ontex in Eeklo een tijdlang het werk neergelegd. Ontex kondigde in juni aan dat er een 500-tal mensen moet vertrekken in de vestigingen in Eeklo en Buggenhout. De bonden en de directie zijn nog steeds aan het onderhandelen en de actievoerende werknemers willen vooral duidelijkheid. Na enkele uren ging de overgrote meerderheid

Lees meer »