Man (52) opgepakt na schoten op caravan in Herentals

In Noorderwijk is vrijdagnamiddag een 52-jarige man uit Noorderwijk opgepakt nadat hij op een caravan zou hebben geschoten. De man zal later verhoord worden. 

Meer krantenkoppen in België

Serieverkrachter Dominique Pélicot is ziek en getuigt dinsdag niet op Frans gruwelproces, schorsing van enkele dagen dreigt

Dominique Pélicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pélicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zou dinsdag voor het eerst in de rechtbank aan het woord komen, maar de man is ziek en zal dus niet getuigen. Dat heeft Roger Arata, de voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Buren in de Warandedreef: een warm buur(t)initiatief

De Warandedreef is een 700 meter lange straat met slechts aan één kant bebouwing en het is geen plek waar je veel bewoners aantreft. Het is een lang lint met veel open ruimtes ertussen. Toch is dit de perfecte plek voor een jaarlijks buurtinitiatief dat vijftien jaar geleden werd opgezet. Het idee was simpel maar
The post Buren in

Lees meer »

Lichaam gevonden in Anderlecht: wetsdokter komt ter plaatse

De hulpdiensten werden zondagmorgen opgeroepen omdat passanten een lichaam opmerkten in het kanaal langs de Nijverheidskaai in Brussel. De brandweer kwam ter plaatse en bracht het levenloze lichaam aan wal. Een wetsdokter kwam ter plaatse en moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.

Lees meer »

Rusland houdt uitzonderlijk grote marineoefening, China doet mee

Rusland is begonnen aan de grootste marineoefening in meer dan dertig jaar. Dat heeft president Vladimir Poetin dinsdag gezegd in een televisietoespraak en is ook te zien op beelden gedeeld door het Russische ministerie van Defensie. Volgens het ministerie zijn er meer dan 400 schepen en onderzeeboten betrokken op verschillende zeeën. China oefent mee in de Zee van Japan.

Lees meer »

Jeugdvereniging Rode Valken is weer uit de startblokken

Wekelijks kunnen kinderen op zaterdagnamiddag aan het Jeugdpad terecht bij de Rode Valken voor een namiddag vol spelplezier. Daar zorgen hoofdleider Annick Garsbeke, het leidersteam met Yana Panesi, Jonas Blontrock, Jari Beirens, Noa Panesi, Krin Therry, Toon Driesen en Daan Driesen voor. Ook kan de jeugdvereniging altijd rekenen op de hulp van de vrijwilligers Marleen,
The post Jeugdvereniging Rode

Lees meer »

Containerklassen voor Technisch Instituut Sint-Vincentius op site voormalige meubelfabriek in Torhout

Op het domein van de voormalige meubelfabriek Thor aan de Industrielaan werden zopas tien containerklassen geplaatst die in hoofdzaak bestemd zijn voor de leerlingen van het Technisch Instituut Sint-Vincentius (Sivi) van de Scholengroep Sint-Rembert. Sivi, dat liefst 150 leerlingen meer telt dan vorig schooljaar, kampt momenteel op de eigen campus met plaatsgebrek.
The post Containerklassen voor Technisch Instituut Sint-Vincentius

Lees meer »

Lugubere vondst: twee lichamen aangetroffen naast maïsveld in Duitsland

In het Duitse Gronau, net over de grens bij het Nederlandse Enschede, zijn zondag twee lichamen gevonden die begraven lagen in een maïsveld. Het gaat om twee mannen. Ze werden ontdekt toen een hond die er werd uitgelaten een laars had opgegraven. Twee vrouwen die de hond uitlieten zagen vervolgens een lichaam en alarmeerden de politie.

Lees meer »