Liveblog formatie – Bemiddelaar Prévot roept Arizona-partijen op taboes te overstijgen en naar compromis te streven

Bemiddelaar Maxime Prévot (Les Engagés) roept de Arizona-partijen op om hun taboes te overstijgen en te ijveren voor een ‘waardig compromis’. Na de mislukking van de formatie-opdracht van N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft de koning Prévot gisteren aangesteld als bemiddelaar. Volg alle updates over de regeringsvorming in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Start van Jong Keukengeweld draait uit op fiasco: website voor reserveringen urenlang onbruikbaar

De doorstart van Jong Keukengeweld blijkt net iets te succesvol te zijn. Het concept waarbij mensen jonger dan 35 jaar aan een goedkopere prijs gastronomisch kunnen gaan eten, is bij de start zo populair dat de website urenlang problemen kent, zoals lange laadtijden en reservaties die blijven vasthangen. “We hadden gedacht dat het succesvol ging zijn, maar niet in deze

Lees meer »

De dennenprocessierups rukt op, maar waarom is het diertje een probleem? En wat doe je als je één tegenkomt?

Niet alleen de eikenprocessierups kan veel overlast meebrengen met zijn vervelende brandharen, ook zijn zuidelijke neefje, de dennenprocessierups (Thaumetopoea pityocampa), kan je veel jeuk en irritatie geven. En die rups is door de klimaatverandering aan een opmars naar het noorden bezig. Zijn volgende stop: België. Bioloog Wietse Chanet legt alles uit wat je moet weten over deze mogelijk nieuwe invasieve

Lees meer »

Fonkelnieuwe lijst VoeVeurne gaat voluit voor vernieuwing met 23 nieuwe gezichten: “Wij willen af van die oude politieke cultuur”

Met een lijst van 23 volledig nieuwe namen kiest VoeVeurne bewust om volop voor vernieuwing te gaan. VoeVeurne vindt dat er best wel wat spoeling mag zitten in de Veurnse gemeenteraad, waar al decennialang dezelfde mensen de plak zwaaien. Nieuwe mensen met nieuwe ideeën kunnen de vlam weer in de politieke pan krijgen.
The post Fonkelnieuwe lijst VoeVeurne gaat

Lees meer »

Grot van Lourdes staat onder water

Het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd door noodweer in Frankrijk. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is daardoor gesloten, zo werd zaterdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Rik en Christa uit Moorslede varen in een gouden huwelijksbootje

Geboren en getogen Moorsledenaars Rik Declercq en Christia D’Haene gaven op 27 juli 1974 elkaar hun jawoord. Het echtpaar is inmiddels vijftig jaar getrouwd en werd daarvoor in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur.
The post Rik en Christa uit Moorslede varen in een gouden huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Audi houdt fabriek in Vorst gesloten: “Tot het personeel bereid is om normaal aan de slag te gaan”

De vakbonden bij Audi Brussels in Vorst gaan maandagvoormiddag samenzitten om een standpunt te bepalen, na de eis van de directie op zaterdag. Dat meldt vakbondsman Jan Baetens (ACV-Metea). De directie dreigde met een strafklacht als de 200 sleutels van wagens die door werknemers ‘in beslag genomen’ zijn, niet uiterlijk maandagmiddag teruggegeven worden. De vakbonden dreigen evenwel voor een gesloten

Lees meer »

“Weinig politici die het luidop durven zeggen: maar ze zullen aardgas duurder maken”

Nu de verkoop van warmtepompen keldert klinkt de roep bij experts steeds luider om gas en stookolie via allerlei heffingen en accijnzen duurder te maken. En elektriciteit goedkoper. “Zowel federaal als Vlaams weten de regeringsonderhandelaars dat ze bijna geen kant meer op kunnen”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “We zullen met z’n allen — willen of niet — naar de warmtepomp

Lees meer »

Aflevering 3 | Dzadzia, de opa van Evelien die de ‘dodentrap’ in Mauthausen overleefde

Journaliste Evelien Rutten trekt samen met haar Poolse tantes en haar dochter Hera op een bijzondere roadtrip. In de podcast ‘Roadtrip naar Auschwitz’ gaan ze op zoek naar hun familieverhaal, dat inhaakt op de wereldgeschiedenis. De derde aflevering gaat over haar grootvader. Een Poolse verzetsstrijder die de beruchte ‘dodentrap’ in het concentratiekamp van Mauthausen overleefde.

Lees meer »

Lonen en pensioenen slorpen 40 procent van gemeentekas op

Dik 40 procent van het geld dat lokale besturen de voorbije legislatuur uitgaven, ging naar lonen, sociale bijdragen en pensioenen. Dat blijkt vrijdag uit een analyse van ‘De Tijd’ op basis van de officiële jaarrekeningen van de 300 gemeenten voor de ­aflopende legislatuur.

Lees meer »

Audi Brussels blijft maandag dicht en personeel wordt niet meer betaald: misnoegde werknemers verzamelen aan fabriek

De vakbonden bij Audi Brussels in Vorst gaan maandagvoormiddag samenzitten om een standpunt te bepalen, na de eis van de directie op zaterdag. Dat meldt vakbondsman Jan Baetens (ACV-Metea). De directie dreigde met een strafklacht als de 200 sleutels van wagens die door werknemers ‘in beslag genomen’ zijn, niet uiterlijk maandagmiddag teruggegeven worden. De directie heeft ondertussen ook beslist om

Lees meer »

Vernieuwing gasleiding in Noordstraat en deel van de Brugsesteenweg, werken klaar tegen Batjes 2025

Naar aanleiding van een gas- en waterlek in de Noordstraat eerder dit jaar en de nood aan verschillende kleine herstelwerken, voerde Fluvius op diverse plaatsen controles uit. Die wijzen uit dat de bestaande gasleiding in de Noordstraat en deels ook in de Brugsesteenweg best vervangen wordt door een nieuwe polyethyleen gasleiding.
The post Vernieuwing gasleiding in Noordstraat en deel

Lees meer »

IFF Marathon lokt atleten van over hele wereld

Op zondag 15 september is er de 24ste In Flanders Fields Marathon. Er is zowel een halve, als een volledige marathon. Alles samen goed voor 500 deelnemers uit alle hoeken van de wereld.
The post IFF Marathon lokt atleten van over hele wereld appeared first on KW.be.

Lees meer »