LIVE FORMATIE. Sammy Mahdi (CD&V) na gesprek bij koning Filip: “Doorstart is nodig” – Ook Bouchez (MR) is aangekomen voor audiëntie

Het is game over voor formateur Bart De Wever (N-VA). Het “ultiem akkoord” van de N-VA-voorzitter met MR, Les Engagés, Vooruit en CD&V is gesneuveld. MR ging niet akkoord met het laatste voorstel van De Wever. De koning start vandaag met nieuwe consultatierondes en ontvangt de vijf partijvoorzitters (CD&V, MR, Vooruit, Les Engagés en N-VA) die onderhandelen over een federale regering. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Thomas Vandendriescche, ex-kandidaat van De Mol, komt op voor Groen Kortrijk: “Niet langer aan zijlijn staan”

Eind augustus stelde Groen Kortrijk z’n volledig lijst voor en een van de meer opvallende namen is die van Thomas Vandendriessche, gekend van het vorige seizoen van De Mol. Hij staat op 39e plaats. “In plaats van te bekritiseren aan de kantlijn lijkt mij dit het geschikte moment om binnen te treden in de politieke wereld op gemeentelijk niveau.”

Lees meer »

Jean-Pierre Geelhand de Merxem verlaat na 42 jaar de politiek: “Vaak felle discussies gehouden”

Zijn laatste gemeenteraad als schepen dateert van eind december vorig jaar, zijn laatste gemeenteraad als raadslid staat eind november van dit jaar gepland. Jean-Pierre Geelhand (72) zal dan 42 jaar actief geweest zijn in de Heuvellandse politiek. Hij kwam voor het eerst op tijdens de verkiezingen van 1982 met de toenmalige PVV. Daarna volgden nog twee legislaturen met de partij

Lees meer »

Basket Avelgem houdt clubdag: “Met Marke treffen we een ervaren ploeg”

Op de eerste speeldag van de nieuwe competitie in derde provinciale B kon Koninklijke Basket Avelgem A de volle buit meenemen tegen BC Lamett Deerlijk-Zwevegem C. Dit weekend staat een confrontatie tegen Olympos Marke A op de kalender in Gemeentelijke Sporthal Ter Muncken.
The post Basket Avelgem houdt clubdag: “Met Marke treffen we een ervaren ploeg” appeared first on

Lees meer »

Gemeente koopt wijkschooltje in Vlissegem: “Willen het gebouw opnieuw een publieke invulling geven”

Het gemeentebestuur van De Haan heeft, na unanieme goedkeuring in de gemeenteraad van afgelopen donderdag, de wijkafdeling van basisschool De Zeeboon in Vlissegem aangekocht. Dat sloot eind juni voorgoed de deuren na een aanhoudend leerlingentekort. “We willen het gebouw opnieuw een publieke invulling geven”, zegt burgemeester Vandaele, die het voormalig dorpsschooltje daarmee in eerste instantie uit de handen van promotoren

Lees meer »

Toestand van Franse serieverkrachter Dominique Pelicot “verergerd”, keert “in het beste geval pas maandag” terug naar rechtbank

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal “in het beste geval” pas maandag voor de strafrechtbank van Vaucluse kunnen verschijnen. De man is al drie dagen op rij ziek en afwezig en zijn toestand is nog “verergerd”, meldt de voorzitter van het hof, Roger Arata.

Lees meer »

Word voor één jaar buikschieter van Vichte tijdens het kermisweekend

Vichte Kermis komt eraan. Van 14 tot 17 september 2024 wordt de Vichteplaats en omgeving het kermistoneel met tal van attracties. ‘Vichte leeft!’, getuige de vele randactiviteiten om en rond het dorp met als hoogtepunt Vichte Koerse (Textielprijs 2024).
The post Word voor één jaar buikschieter van Vichte tijdens het kermisweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Straks uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

N-VA maakt als laatste kieslijst bekend in Gistel: “Wij trekken met een zeer realistisch, maar ambitieus programma naar de kiezer”

De laatsten zullen de eersten zijn: geldt dat spreekwoord ook voor N-VA? De meerderheidspartij van schepen Wim Aernoudt sluit het rijtje van lijstvoorstellingen af.
The post N-VA maakt als laatste kieslijst bekend in Gistel: “Wij trekken met een zeer realistisch, maar ambitieus programma naar de kiezer” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aftellen naar de verkiezingen in Roeselare (2): “Wie de taal leert, is meer dan welkom”

In de aanloop naar de verkiezingen op 13 oktober leggen we de lijsttrekkers van de verschillende partijen een ‘heet hangijzer’ voor. Een item dat in Roeselare wel eens voor discussie zorgt. Deze week migratie en samenleving: hoe laat je zo’n 10.000 nieuwkomers vlot samenleven met ruim 55.000 geboren Roeselarenaars?
The post Aftellen naar de verkiezingen in Roeselare (2): “Wie

Lees meer »