Kunstzomer komt naar Roeselaerse Sint-Jozefskerk

Kunstzomer Leiestreek is dit jaar toe aan zijn zestiende editie. Tussen 31 augustus en 29 september kan je proeven van het werk van hedendaagse kunstenaars in verschillende steden en gemeenten in de streek. In Roeselare is dat in de Sint-Jozefskerk.

Er broeit wat in de Roeselaarse Sint-Jozefskerk. Want de agenda van het ontwijde kerkgebouw staat elke maand boordevol lezingen, recepties, vergaderingen, repetities, tentoonstellingen en andere evenementen. Een gemotiveerd architectenteam kocht het pand in 2020 aan en verbouwde het op een sobere, respectvolle manier. Zo spelen de kleurrijke brandglasramen en het imposante orgel nog altijd een hoofdrol in het interieur.

Kunstenaars van dienst zijn Danny Morlion, Gudrun de Vlam en Barry Raçon. Je kan er elke zondag terecht van 14 tot 18 uur. Het volledige programma, de beschrijving van de kunstenaars en alle extra activiteiten kan je terugvinden op www.toerisme-leiestreek.be/kunstzomer.

The post Kunstzomer komt naar Roeselaerse Sint-Jozefskerk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Laatste dag van de Oostkampse sportkampen

De laatste weekdag van de vakantie was meteen ook de laatste dag van de Oostkampse sportkampen (OOK). Een grote groep kinderen beleefde er de tijd van hun leven. Zij kregen op vrijdag 30 augustus hun sportdiploma overhandigd door de vrijwilligers van OOK. “Het waren zeer gemotiveerde jongeren die deze zomer deel uitmaakten van onze sportkampen.
The post Laatste dag

Lees meer »

Eerste twee lokale gevallen van dengue in Italië dit jaar

In Italië zijn de eerste twee lokale gevallen van dengue van 2024 geregistreerd. Dat maakte het Hoger Instituut voor Gezondheid (ISS) in Rome bekend. Het gaat om twee mensen in de Noord-Italiaanse provincies Brescia en Reggio die voordien niet naar het buitenland waren gereisd.

Lees meer »

Beatrice en Claude klinken op vijftig jaar huwelijk

Claude Winne en Beatrice Waignein uit de Passendaalsestraat in Moorslede gaven elkaar op 9 mei 1974 hun jawoord. Het koppel is inmiddels vijftig jaar getrouwd en werd daarvoor in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur.
The post Beatrice en Claude klinken op vijftig jaar huwelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wandelaars moeten weglopen wanneer plots gigantische rotsblokken naar beneden vallen

Een man heeft zondag veel geluk gehad toen hij tijdens een wandeling in Bageshwar, India enkele vallende rotsblokken kon ontwijken. Het land heeft de laatste tijd te kampen gehad met zware regenval, wat heeft geleid tot aardverschuivingen en overstromingen. Autoriteiten gaven al het advies om extra waakzaam te zijn en indien nodig te evacueren wanneer huizen het risico lopen op

Lees meer »

Franse verkrachtingszaak uitgesteld tot maandag, in afwachting terugkeer zieke hoofdbeschuldigde Dominique Pelicot

Het proces in de zaak Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is opgeschort tot maandagochtend. De hoofdverdachte is sinds maandag ziek en afwezig op de hoorzittingen. De voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, Roger Arata, schortte de zitting op.

Lees meer »

Veurne herdenkt 80 jaar bevrijding: “Gebeurde zonder slag of stoot maar de Duitsers bliezen wel de bruggen op”

In 2024 is het 80 jaar geleden dat de geallieerden Europa bevrijdden van de Duitse bezetting. Dat laat ook Veurne niet onopgemerkt voorbij gaan. Terwijl 6 juni 1944, ook D-Day genoemd, het begin was van die bevrijding, duurde het nog tot 8 september vooraleer de Duitse bezetter uit Veurne verdreven werd.
The post Veurne herdenkt 80 jaar bevrijding: “Gebeurde

Lees meer »