KIJK. “Zou het opnieuw doen”: migrant twijfelt geen seconde wanneer kind aan balkon bengelt

Een Braziliaanse migrant heeft een heldendaad verricht in de stad Alicante in het zuidoosten van Spanje. Felipe David Souza (29) wist woensdag met gevaar voor eigen leven een kind te redden dat gevaarlijk balanceerde op de reling van een balkon. 

Meer krantenkoppen in België

Bodycambeelden tonen arrestatie van verdachte verijdelde aanslag op Trump

Bodycambeelden van de politie van Martin County in Florida tonen het moment waarop Ryan Wesley Routh wordt gearresteerd. Routh (58) zou een moordaanslag hebben willen plegen op presidentskandidaat Donald Trump, die op dat moment aan het golfen was. Een alerte veiligheidsagent kon dat voorkomen. De verdachte kon snel aangehouden worden op de snelweg in een naburige gemeente. Het is al

Lees meer »

Straten en huizen in Wenen lopen onder – Pools dorpje overspoeld na dambreuk: beelden tonen forse kracht van het water

Wenen staat blank na dagen van aanhoudende regen, de rivier Wien is buiten haar oevers getreden. Ook uit Tsjechië en Polen komen dramatische berichten. Door een dambreuk is het Poolse dorpje Stronie ?l?skie compleet overspoeld. De ellende is echter nog niet voorbij, waarschuwt onze weervrouw Jill Peeters. Voorlopig staat de dodentol na de passage van cycloon Boris op zeven. Roemenië

Lees meer »

Kijk bij HLN vandaag én morgen exclusief live naar topaffiches in het amateurvoetbal

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd met deskundig commentaar. In bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Dit weekend staan er twee matchen op het programma. Vanavond is er Racing Mechelen-Berchem Sport, morgen Belisia Bilzen-Dessel Sport.

Lees meer »

Koppel riskeert monsterboete van maar liefst 528.000 euro voor het onderbrengen van gastarbeiders in ongeschikte kamers: “Nooite onze bedoeling”

Een bouwbedrijf uit Kortemark riskeert een monsterboete van maar liefst 528.000 euro omdat de zaakvoerders gastarbeiders onderbrachten in kamers die daar niet voor geschikt waren. Het koppel achter het bedrijf was zich naar eigen zeggen van geen kwaad bewust. “Het was nooit onze bedoeling om mensen in ongeschikte panden onder te brengen.”
The post Koppel riskeert monsterboete van maar

Lees meer »

Schoenenketen Bristol failliet verklaard: 160 jobs gaan verloren

Het doek is zoals verwacht gevallen over de schoenenketen Bristol. De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft donderdag het faillissement uitgesproken van Euro Shoe Group, de vennootschap achter de keten. Dat meldt vakbond ACV Puls en het bedrijf bevestigt het nieuws. Een 160-tal mensen op de hoofdzetel en het logistiek centrum in Beringen verliezen hun baan.

Lees meer »

Nieuwe partij ‘Samen voor Democratie’ stelt zich voor: “Neuzen staan in dezelfde richting”

In Nieuwpoort komt de nieuwe Vlaamse politieke partij ‘Samen voor Democratie’ op bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Initiatiefnemer is dermatoloog Steven De Vos. Hij komt in de IJzerstad op met een beperkte lijst met zeven kandidaten.
The post Nieuwe partij ‘Samen voor Democratie’ stelt zich voor: “Neuzen staan in dezelfde richting” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Club kán doorstoten, maar het zal op verplaatsing moeten gebeuren”: Marc Degryse blikt vooruit op start Champions League

“Ik ben enthousiast over het nieuwe format. Er zal metéén spektakel zijn.” Ook Marc Degryse kijkt uit naar de start van de vernieuwde Champions League. Onze analist laat enkele uren voor de start zijn licht schijnen over Club Brugge, de wereldsterren (in spe) en de Rode Duivels op het kampioenenbal. “Velen zullen zich moéten tonen om hun status bij de

Lees meer »