Kazandfeesten in Rumbeke zijn ideale afsluiter van de zomer: drie dagen feest met barbecue, optredens en rommelmarkt

Van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september zijn er opnieuw de Kazandfeesten in Rumbeke. Het evenement is al aan de vijfde editie toe. Het hele weekend staat garant voor drie dagen feest met onder andere een barbecue, tal van optredens, animatie voor de kinderen en als afsluiter een rommelmarkt.

De Kazandfeesten vormen het hoogtepunt van de jaarlijkse activiteiten van Wijkcomité Kazand. “Elk jaar doen we iets rond Halloween, Sinterklaas, een nieuwjaarsreceptie en een paaseierenraap. Met de opbrengst van die festiviteiten is het voor ons mogelijk om de Kazandfeesten te organiseren”, vertelt Jurgen Slabbinck (51), het aanspreekpunt binnen wijkcomité Kazand.

De Kazandfeesten zijn intussen al aan de vijfde editie toe. Het programma ziet er weer veelbelovend uit. “Vrijdag 30 augustus trappen we om 19 uur af met een barbecue”, aldus Jurgen. “Volwassenen betalen 18 euro, kinderen 9 euro. Tijdens de barbecue kunnen de mensen genieten van een optreden van Wayne Matthews uit Ingelmunster. Vorig jaar mochten we 240 eters verwelkomen en ook dit jaar verwachten we weer zo’n opkomst. Na de barbecue volgt er een afterparty. Daarvoor mikken we op nog meer volk dan vorig jaar.”

Voor de kinderen

“Zaterdagnamiddag staat in het teken van de kinderen met een shark run, waarbij ze een hindernissenparcours van 20 meter lang kunnen afleggen, voorzien we een kinderdisco en tal van animatie. Vanaf 18 uur is er dan een optreden van The Memphis Truckdrivers, de ideale opwarmer voor wie later op de avond nog naar het Trax Festival gaat. Afsluiten doen we op zondag met de zevende editie van onze rommelmarkt. In totaal zullen er zo’n 400 standjes zijn. In vergelijking met vorig jaar zal de rommelmarkt ook iets groter zijn want naast de Kempenaarstraat, de Aakstraat, de Klipperstraat en de Spitsstraat kunnen we nu ook een beroep doen op de helft van de Kazandstraat. Tot slot is er op zondag, tussen 14 en 16 uur, ook nog een dansoptreden. Voor elk wat wils dus tijdens onze sfeervolle driedaagse”, besluit Jurgen.

Meer info op de Facebookpagina van het Wijkcomité Kazand

The post Kazandfeesten in Rumbeke zijn ideale afsluiter van de zomer: drie dagen feest met barbecue, optredens en rommelmarkt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘De verraders’ heeft diepe indruk achtergelaten bij William Boeva: “Wat een waanzinnig mens is Ingeborg”

“Ik wou al lang eens de slechterik spelen.” William Boeva (34) is dit seizoen één van de drie verraders in het gelijknamige VTM-programma. “Toen ik Stafs hand op mijn schouder voelde, had ik meteen zin om de boel te saboteren.” Maar de komiek, die al vaker pleitte voor meer inclusie, heeft ook een gevoelige kant. “We moeten blijven luisteren naar

Lees meer »

“Ik voel me als Batman, maar dan van het onrecht”: ‘De verraders’ zijn aangeduid, eerste slachtoffer is gekozen

“Dat wordt hier het huis van verderf, je stapt nu de hel binnen.” Profetische woorden van Jonatan Medart als hij samen met 19 andere kandidaten het kasteel van ‘De verraders’ betreedt. Pas daarna wordt hij door presentator Staf Coppens ook effectief aangeduid als saboteur in het spel. Samen met Lotte Vanwezemael en William Boeva, die een speciaal op maat gemaakte

Lees meer »

Vooruit Roeselare trekt met verjongde ploeg naar de kiezer: “Willen ook de volgende zes jaar mee besturen”

Vooruit stelde zaterdag haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. Het inzetten op verjonging én op ervaring kon op veel bijval rekenen bij eregast Conner Rousseau. “Ik zie jong, oud, kleur en vooral veel goesting.”
The post Vooruit Roeselare trekt met verjongde ploeg naar de kiezer: “Willen ook de volgende zes jaar mee besturen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lotte Santens is nieuwe groepsleider bij de Chirowietjes

Kinderen van het eerste leerjaar tot en met tieners uit het zesde middelbaar konden zondag 8 september langs bij de Chirowietjes tijdens hun startdag. De activiteiten vinden plaats elke zondag van 14 tot 17 uur in de Leysafortstraat 17. “We hadden een mooie opkomst”, vertelt Lotte Santens, die dit jaar de groepsleiding op zich neemt.
The post Lotte Santens

Lees meer »

Proces rond grote cocaïnetrafiek verhuist om veiligheidsredenen van Brugge naar Brussel

Het proces rond een grootschalige cocaïnetrafiek zal om veiligheidsredenen in Brussel gehouden worden. Dat bevestigt de persrechter van de West-Vlaamse rechtbank van eerste aanleg. In totaal moeten dertig beklaagden zich verantwoorden, maar de vermoedelijke spilfiguren zijn Flor Bressers (37) en de Braziliaan Sergio Roberto de Carvalho (65).
The post Proces rond grote cocaïnetrafiek verhuist om veiligheidsredenen van Brugge naar

Lees meer »

KIJK. “Mijn hele huis was aan het schudden”, Roemeense toont hoe angstaanjagend het leven is in dorp aan Oekraïense grens

Een Russische drone drong onlangs het Roemeens luchtruim binnen. Iets wat de inwoners van het Roemeense dorp Periprava niet is ontgaan. Cerasela Cilobon filmde hoe de drone over haar dorp vloog: “Moeder! Mijn hele huis is aan het beven! Hoe dicht was dat!” Al meer dan een jaar wordt het dorp opgeschrikt door de oorlog in Oekraïne. Periprava ligt namelijk

Lees meer »

Heeft Bart De Wever gelijk dat het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” zijn die voor problemen zorgen? “Je hebt ook Vlaamse influencers die op festivals inbreken”

Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zijn het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” die geweld plegen tegen wie de overheid vertegenwoordigt. Heeft hij gelijk of is het – zoals sommigen hem verwijten – een makkelijke poging om stemmen te winnen? Wij gingen op zoek naar de cijfers en klopten aan bij jeugdcriminoloog Johan Deklerck (KU Leuven). “Ze doen

Lees meer »

Seriemoordenaar Staf ‘Vampier van Muizen’ Van Eyken mag gevangenis dag verlaten van minister: “Hij is en blijft zelf ook een mens”

Staf Van Eyken (73) – beter bekend als ‘de Vampier van Muizen’ – mocht maandag de gevangenis voor het eerst in acht jaar verlaten. Dat besliste minister van Justitie Paul Van Tigchelt. Van Eyken vermoordde en verkrachtte in de jaren 70 drie vrouwen en zit al 53 jaar in de gevangenis. Toch mocht hij de begrafenis van een vriend bijwonen,

Lees meer »

Gratis festival Ratrock verwacht enkele duizenden bezoekers in Harelbeke: “betaalbare drank en goede, originele muziek”

Ratrock is toe aan de 22ste editie en vierde vorig jaar hun 20-jarig bestaan. Wat ooit begon in 2003 als een alternatief rock- en popfestival met 4 groepen: Red Zebra, toen de new wave sensatie in Vlaanderen, Two Russian Cowboys, Traffic Jam en Surf ‘n Turf, is uitgegroeid tot een gerenommeerd festival met duizenden bezoekers.
The post Gratis festival

Lees meer »