Kamala Harris profileert zich als tegenpool van Donald Trump: “Een kans om cynisme en verdeeldheid achter ons te laten”

Kamala Harris greep de slotrede van de Democratische Conventie aan om zichzelf en haar plannen met het land voor te stellen. Ze trok een harde lijn tussen zichzelf en Donald Trump en spiegelde het Amerikaanse volk “een kostbare, maar vluchtige kans” voor “om de bitterheid, het cynisme en de verdeeldheid uit het verleden achter ons te laten”.

 

Meer krantenkoppen in België

Café du Rat Mort sluit Ensorjaar in stijl af: flamboyant feest in Parijse sfeer

Dit jaar kleurde James Ensor Oostende als geen ander, want het is 75 jaar geleden dat hij overleed. In aanloop van het slotweekend op 21 en 22 september zet de Koninklijke Cercle Coecilia hun vroegere clublid vorige zaterdag nog eenmaal in de bloemetjes door het spectaculaire galabal ‘Met Ensor naar het Cabaret du Rat Mort’ te organiseren in Kursaal Oostende.

Lees meer »

Wie maakt de beste balletjes in tomatensaus? Stad Roeselare en Piet Huysentruyt op zoek naar de Smaakmaker #VANRSL

Van vrijdag 1 tot en met zondag 10 november staat Roeselare, de hoofdstad van de Vallei van de Voeding, volledig in het teken van de Week van de Smaak. Gedurende tien dagen kunnen inwoners en bezoekers zich laten onderdompelen in een programma boordevol smakelijke activiteiten, georganiseerd door de Stad Roeselare in samenwerking met diverse partners. Van exclusieve workshops en proeverijen

Lees meer »

Burgemeester Kris Declercq doet oproep naar formateur Bart De Wever: “Geef ons meer middelen om overlast tegen te gaan”

Burgemeester van Roeselare Kris Declercq wil samen met politie en parket de strijd tegen overlast en drugs intensifiëren. Dat willen ze doen door de verschillende instrumenten beter op elkaar af te stemmen. Toch diegene die voor handen zijn, want alles bij elkaar zijn de mogelijkheden beperkt. Daarom doet burgemeester Kris Declercq een oproep naar federaal formateur Bart De Wever voor

Lees meer »

In de maak: het noordelijkste kunstwerk van België aan de Maas in Kinrooi 

De komende maanden wordt een monumentaal bronzen beeldhouwwerk van Laure Prouvost geïnstalleerd aan de Maas in Kinrooi, in het uiterste noordoosten van ons land. Het wordt een soort speelse ‘Moeder Maas’, half vrouw, half octopus. VRT NWS kon het werk nu al bekijken in de bronsgieterij en sprak met de kunstenares, de bronsgieter en de partners uit Kinrooi.

Lees meer »

Cycloon Boris zorgt óók voor plezier, zo getuigt dit Vlaamse gezin in Oostenrijk: “In zeven jaar nog nooit meegemaakt”

Boris zorgt voor ellende alom in Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië, maar ook voor plezier. In Mühlbach am Hochkönig, een dorp in het Oostenrijkse Salzburger Land, gingen Bart Van Hombeek (39) en zijn zoon Marcel (5) vandaag gewoon snowboarden. “Er lag op sommige plekken een meter sneeuw. En vorige week zaten we nog in onze t-shirt in de tuin.”

Lees meer »

Alles was geregeld voor hun huwelijk, tot nietsvermoedende bruid krijgt te horen dat ze maand eerder al trouwde

Een vrouw uit het Franse Vélizy-Villacoublay (op zo’n 15 kilometer van Parijs) had haar speciale dag heel anders voorgesteld. Tijdens het plannen van haar bruiloft kwam ze erachter dat zij op papier al getrouwd was. Een andere vrouw bleek onder haar naam, met behulp van haar identiteitskaart die zij eerder was kwijtgeraakt, een maand eerder getrouwd te zijn.

Lees meer »

Stad Izegem huldigt wielrenster Justine Ghekiere na topseizoen: “Een voorbeeld voor meisjes die iets willen bereiken in het leven”

De stad Izegem heeft passend hulde gebracht aan wielrenster Justine Ghekiere. De sympathieke jongedame, die tot voor enkele jaren geleden nog in een fitnesscentrum werkte, heeft er een topseizoen op zitten, met de bolletjestrui in zowel de Giro als de Tour de France als absolute bekroning.
The post Stad Izegem huldigt wielrenster Justine Ghekiere na topseizoen: “Een voorbeeld voor

Lees meer »

RUP Lammens in Wijnendale definitief goedgekeurd

De gemeenteraad heeft maandagavond het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de site van de vroegere pluimveeslachterij Lammens in Wijnendale definitief goedgekeurd. Dat RUP wijzigt de bestemming van de gronden en bepaalt de specifieke bouwvoorschriften.
The post RUP Lammens in Wijnendale definitief goedgekeurd appeared first on KW.be.

Lees meer »