Inbreker laat naamkaartjes achter op plaats van inbraak: “Geen professionele dief”

Naamkaartjes in het huis waar hij had ingebroken in Kortrijk verraadden meteen een 32-jarige man uit Kortrijk. Hij kon met een kasseisteen in zijn rugzak en de buit wat later opgepakt worden en zit 5 maanden later nog altijd in de cel. Aan de rechter vroeg hij snel onder voorwaarden vrijgelaten te worden. “Een beroepscrimineel kan je mijn cliënt moeilijk noemen”, aldus zijn advocate. 

Meer krantenkoppen in België

Histoire d’Or opent nieuwste vestiging in Ring Kortrijk

Na enkele winkels in het Brussels gewest opende juwelierszaak Histoire d’Or nu ook hun vierde winkel in Vlaanderen, met name in Ring Kortrijk. “Of het nu gaat om liefde, vriendschap of familie, Histoire d’Or helpt je de mensen van wie je houdt te vieren, jong en oud”, luidt het.
The post Histoire d’Or opent nieuwste vestiging in Ring Kortrijk

Lees meer »

Tennisvelden aan Stella Maris kapel in Zeebrugge zijn omgevormd tot petanque terreinen

Het Brugs stadsbestuur heeft de petanquevereniging Stella Maris uit Zeebrugge de toestemming verleend om de weinig gebruikte tennisvelden tijdelijk te gebruiken als petanque terreinen. Stadsmedewerkers hebben de nodige aanpassingswerken uitgevoerd. Zo kan de club een petanque tornooi organiseren en een jeugdafdeling oprichten.
The post Tennisvelden aan Stella Maris kapel in Zeebrugge zijn omgevormd tot petanque terreinen appeared first on

Lees meer »

Ambitieus Slovo gaat voor top vijf

Volleyclub Slovo, met als thuisbasis Hof Ter Straeten in Varsenare, start het nieuwe seizoen met maar liefst drie seniorenploegen. Vorig seizoen speelde de tweede ploeg kampioen op één been in Promo 4 en promoveert zo naar Promo 3. De derde ploeg is nieuw en bestaat hoofdzakelijk uit speelsters die vorig jaar nog aantraden bij de
The post Ambitieus Slovo

Lees meer »

Volkskundemuseum heropent zaterdag: “Dit moet het meest familievriendelijk museum van Brugge worden”

Na een maandenlange sluiting heropent het Volkskundemuseum in Brugge op zaterdag 14 september zijn deuren. Het museum onderging noodzakelijke infrastructuurwerken, twee kamers kregen een volledig nieuwe en familievriendelijke invulling, met gezelschapsspellen.
The post Volkskundemuseum heropent zaterdag: “Dit moet het meest familievriendelijk museum van Brugge worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KV Diksmuide-Oostende presenteert Talententeam

Het bestuur van KV Diksmuide-Oostende stelde vorige week woensdag hun Talententeam voor. “We zijn trots op onze opkomende jonge talenten die dit seizoen onze club zullen vertegenwoordigen in de tweede provinciale reeks”, klonk het bij Frank De Smet tijdens de ploegvoorstelling op sportterrein De Pluimen in Diksmuide. talenten Lukas Vanhevel kon niet aanwezig zijn, maar
The post KV Diksmuide-Oostende

Lees meer »

Slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk op auditie voor een gesprek met de paus: “Waarom moet dat opnieuw in het geniep gebeuren?”

In de aanloop naar het bezoek van de paus aan België, eind deze maand, lopen volop contacten tussen de slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk en de bisschoppen. Wie van hen de paus zal ontmoeten, is nog niet bekend. Vandaag was er een voorbereidende ontmoeting tussen de slachtoffers en de Kerk. Priester Rik Devillé, van de werkgroep Mensenrechten in

Lees meer »

N-VA Damme trekt met ambitie naar de kiezer: “We willen absoluut besturen”

N-VA trekt opnieuw met gemeenteraadslid Jan Van Meirhaeghe naar de Damse kiezer. Met voormalig CD&V-schepen Eveline Van Quekelberghe als lijstduwer en ondernemer en voetbalman Jo Wallaert als nieuw gezicht op plaats drie, toont de partij zich ambitieus. “We gaan resoluut door deelname aan het beleid.”
The post N-VA Damme trekt met ambitie naar de kiezer: “We willen absoluut besturen”

Lees meer »