Hoe de regering gevallen is nog voor ze gevormd was

In een paar dagen tijd glipte de nieuwe federale regering formateur Bart De Wever (N-VA) volledig uit de vingers. Gestrand op de bokkensprongen van Georges-Louis Bouchez (MR) en de socialisten die niet meer wilden toegeven.

 

Meer krantenkoppen in België

Mannen als bij wonder slechts lichtgewond na zwaar ongeval op E403 in Roeselare

Bij een verkeersongeval op de E403 richting Kortrijk zijn dinsdagavond twee automobilisten gewond geraakt. Hun voertuigen raakten zwaar verhakkeld maar als bij wonder raakten de twee mannen slechts lichtgewond. De E403 was korte tijd volledig afgesloten.
The post Mannen als bij wonder slechts lichtgewond na zwaar ongeval op E403 in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sofie Wyffels (47) is de nieuwe directeur van VBS ‘t Brugske in Dadizele: “Ik werd hier met open armen ontvangen”

Sofie Wyffels (47) uit Rumbeke startte het nieuwe schooljaar als nieuwe directrice van de Vrije Basisschool ’t Brugske in Dadizele. Sofie werkte 26 jaar in de Sint-Jozefsschool in Roeselare. “Ook als directeur heb je een connectie met de kinderen”, aldus Sofie, die samen met haar team op 2 september de kinderen via de Moorsledestraat ontving.
The post Sofie Wyffels

Lees meer »

Nooit beleefden we wereldwijd zo’n warme zomer als in 2024

De voorbije zomer was wereldwijd de warmste ooit gemeten op aarde. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Europese klimaatdienst Copernicus. Ook voor Europa zijn de cijfers duidelijk. Het was de warmste zomer ooit, al was er een duidelijke opdeling tussen het westen en noorden enerzijds, en de rest van het continent anderzijds.

Lees meer »

Pastoor van Scherpenheuvel is regisseur van misviering paus: “35.000 hosties besteld bij zusters Clarissen in Sint-Truiden”

Eind september krijgt ons land voor het eerst in 29 jaar pauselijk bezoek. Paus Franciscus zal zijn doortocht afsluiten met een misviering op zondag 29 september in het Koning Boudewijnstadion. “We hebben 35.000 hosties besteld bij de zusters Clarissen in Sint-Truiden”, zegt Luc Van Hilst, pastoor van Scherpenheuvel en regisseur van de misviering.

Lees meer »