Groot golfproject van Paul Gheysens krijgt nu ook tegenwind vanuit gemeentebestuur: “Niet op schaal van onze gemeente”

Het golfproject van Paul Gheysens krijgt nu ook tegenwind van het gemeentebestuur van Knokke-Heist. Daar zien ze de komst van een hotel met 150 kamers en tientallen flats (plots) niet meer zitten. Eerder deed Gheysens zelf afstand van een vergunning. Burgemeester Jan Morbee (GBL) is duidelijk: “Begin met een wit blad.”

 

Meer krantenkoppen in België

Els (62) maakte route die haar overleden man eert: “Piet zou hier glunderen”

“Hoor, iedere boom die hier elk jaar weer ontluikt, fluistert nu zijn naam.” Een haiku op een bank met zicht op Heuvelland herinnert aan Piet Hardeman (79), de groene wandelpionier die vorig jaar onverwacht overleed. Els Geeraert (62) maakt nu een wandelroute via RouteYou langs paden en natuur die haar man hielp uitbouwen.
The post Els (62) maakte route

Lees meer »

Leden carnavalsgroep raakten zwaar verbrand bij gasontploffing op eetfestijn, crowdfunding biedt soelaas: “Benny is volledig ingepakt, als een mummie”

Dries Coppens (25) en Benny Verbustel (58) zijn op 25 augustus zwaar verbrand geraakt toen een gasfles ontplofte tijdens het eetfestijn van hun carnavalsgroep De Popollekes. Dries mocht al naar huis, Benny ligt nog steeds in het ziekenhuis. “Hij is volledig ingepakt, als een mummie.” De Popollekes zijn een steunactie gestart om Benny, Dries en hun families een hart onder

Lees meer »

Kuurne koopt voor 100.000 euro parkeermeters die het niet zal gebruiken: “Wij zullen het geld recupereren”

De gemeente Kuurne heeft 14 digitale parkeermeters gekocht die niet geïnstalleerd zullen worden, samen goed voor een kostprijs van zo’n 100.000 euro. De parkeermeters werden twee jaar geleden aangekocht toen het centrum van Kuurne vernieuwd werd, en moesten parkeerwachters helpen om efficiënter te controleren. Maar de nadelen wegen niet op tegen de voordelen, vindt het gemeentebestuur.

Lees meer »