Expo in Avelgemse Kunstkerk Bossuit in september

Kunstzomer Leiestreek is dit jaar toe aan zijn zestiende editie. Tussen 31 augustus en 29 september kan je proeven van het werk van hedendaagse kunstenaars in verschillende steden en gemeenten in de streek. In Avelgem is dat in Kunstkerk Bossuit.

Stap binnen in de artificiële ruïne van de Sint-Amelbergakerk. De dorpskerk van Bossuit werd vernietigd tijdens de Eerste Wereldoorlog en daarna terug opgebouwd. Al sloot het religieuze gebouw na 2007 opnieuw de deuren. Gelukkig niet voorgoed. De Brits-Amerikaanse kunstenares Ellen Harvey transformeerde de kerk in een dorpsplein. Ze verwijderde het dak en installeerde een kunstzinnige terrazzovloer die speelt met het verleden.

In de Doorniksesteenweg 424 kan je het werk van Tom Linster en Maarten Schaubroeck bezichtigen. De expo is elk moment van de dag toegankelijk. Het volledige programma, de beschrijving van de kunstenaars en alle extra activiteiten kan je terugvinden op www.toerisme-leiestreek.be/kunstzomer.

The post Expo in Avelgemse Kunstkerk Bossuit in september is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De Beker is elk seizoen een doel van Zulte Waregem”: Lukas Willen opgelucht na eerste driepunter en klaar voor bekeravontuur

Oef, de kop is eraf. Essevee heeft de eerste driepunter beet na een 1-0-zege tegen Lokeren-Temse, én dat zelfs voor eigen volk. Zondag volgt al de eerste opdracht in de beker tegen Sparta Petegem. “De Beker van België is altijd een doel voor Zulte Waregem”, klinkt het strijdvaardig bij Lukas Willen (21).
The post “De Beker is elk seizoen

Lees meer »

Hubert, Frederiek en Cyriel Logghe delen voetbalpassie: “Mijn allereerste geel? Van vader Hubert!”

Sportief coördinator Frederiek Logghe was aandachtig toeschouwer van het duel tegen Dosko Sint-Kruis, dat zijn KSV Jabbeke met 1-3 verloor. De conclusies over de moeilijke start van de eerste ploeg zal hij wel binnenskamers trekken. Maar Frederiek is niet alleen coördinator in Jabbeke, hij heeft nog veel andere pijlen op zijn boog, net als zijn vader Hubert en zijn zoon

Lees meer »

Meubelen & Keukens Crack viert gouden jubileum: “De werklust van iedereen heeft Crack groot gemaakt”

Stichter en sportmecenas André Ollevier mag dan wel drie jaar geleden overleden zijn, met een groot portret was hij wel prominent aanwezig op de viering van 50 jaar Meubelen & Keukens Crack. Een halve eeuw van ups-and-downs, maar ook van groei en innovatie.
The post Meubelen & Keukens Crack viert gouden jubileum: “De werklust van iedereen heeft Crack groot

Lees meer »

Vlaanderen herdenkt 80 jaar Bevrijding: van parade tot opening van museum in bunker

Het is dit jaar 80 jaar geleden dat Vlaanderen van de Duitse bezetter werd bevrijd. Om dat te herdenken, vinden in september tal van evenementen plaats. Over heel Vlaanderen wordt de 80ste verjaardag van de Bevrijding na WOII gevierd. Wij maakten een handig overzicht van de activiteiten: van de Bevrijdingsparade in Antwerpen tot de opening van ‘Bunker 1944′ in Roeselare.

Lees meer »