Drie doden en acht gewonden na steekpartij in Duitse stad Solingen: nog geen signalement dader

Bij een mesaanval tijdens de viering voor de 650e verjaardag van de West-Duitse stad Solingen zijn vrijdagavond drie doden en acht gewonden gevallen. Dat heeft de politie meegedeeld. Van de acht gewonden zijn vijf mensen zwaargewond. De dader is nog voortvluchtig. De politie spreekt van een aanslag en roept getuigen die foto’s of video’s hebben van de mesaanval in Solingen op om de beelden te delen. 

Meer krantenkoppen in België

1.200 werkende asielzoekers betalen voor opvang

Sinds het op 1 juli voor werkende asielzoekers in een opvangcentrum verplicht is geworden om een bijdrage te betalen voor hun opvang, hebben 1.200 asielzoekers dat daadwerkelijk gedaan. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »

Stadsgids Pascal (31) weet eindelijk wie hem in het water duwde en vooral waarom: “Meningen over mijn manier van gidsen blijven verdeeld”

Pascal Gerritsen (31), dé veelbesproken stadsgids uit Brugge, weet twee maanden nadat hij in de Brugse reien werd geduwd eindelijk wie de gemaskerde man is en vooral waarom hij het water in moest. Na vele speculaties over de mogelijke dader, blijkt het nu toch een mede stadsgids te zijn. “Hij wil het erfgoed beschermen”, zegt Gerritsen.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Barbara Sarafian (56) waakt over haar geluk. “Nog eens schijteverliefd worden? Dat ga ik niet meer doen”

Voor ‘Kotmadam Sarafian’ woonde Barbara Sarafian (56) onder één dak met zeven studenten. Confronterend? Niet zozeer. “Dankzij hen keek ik terug naar mezelf als twintigjarige.” Hoe ouder de actrice wordt, in haar hart en hoofd blijft ze eeuwig jong. Zelfs wanneer de menopauze, het moederschap en de liefde haar op de proef stellen. “The boutique of love is not closed,

Lees meer »

Bisschop Lode Aerts draagt hoogmis op in Alveringem: volle kerk viert start nieuwe parochiale eenheid Veurne-Alveringem

Het was op meerdere fronten feest op zondag 15 september. Alveringem viert dan niet enkel kermis, maar precies vandaag gaat ook de nieuwe parochiale eenheid Veurne-Alveringem van start. Bisschop Lode Aerts kwam voor deze bijzondere gelegenheid naar Alveringem.
The post Bisschop Lode Aerts draagt hoogmis op in Alveringem: volle kerk viert start nieuwe parochiale eenheid Veurne-Alveringem appeared first on

Lees meer »

Victor Vercouillie valt op EK tijdrijden in voor zieke Yves Lampaert: “Een eer om dit te doen, maar weet niet wat te verwachten”

Na het uitvallen van de zieke Yves Lampaert is Victor Vercouillie vandaag de tweede Belgische tijdrijder op het EK voor mannen-elite. Een verrassing, ook voor de 21-jarige West-Vlaming zelf: “Ik had dit niet verwacht”, zei hij dinsdagavond tijdens een persmoment van de Belgische wielerbond. “Toen Sven (Vanthourenhout) mij zaterdag contacteerde om te mogen invallen, dan was dat een verrassing. ‘Wat

Lees meer »