Curatoren failliete BelGaN in Oudenaarde vragen meer tijd om overnemer aan te duiden, 5-tal kandidaten brachten bod uit

De deadline om een overnemer te vinden voor chipfabrikant BelGaN uit Oudenaarde wordt met minstens 2 weken opgeschoven. Een 5-tal kandidaten deden al een officieel bod bij de curatoren, die extra tijd en informatie vragen om een beslissing te nemen. Er is onder meer te veel onduidelijkheid rond hoeveel mensen er kunnen blijven werken. 

Meer krantenkoppen in België

“Hij zou de doodstraf moeten krijgen”: opa van Amerikaanse schoolschutter wijst met beschuldigende vinger naar “tierende vader”

“De vader van Colt Gray zou de doodstraf moeten krijgen omdat hij hem zo ver gedreven heeft.” Dat zegt Charles Polhamus (81), de opa van de 14-jarige schutter die vorige week twee leerlingen en twee leerkrachten doodschoot op zijn school in Winder (Georgia). De tiener had het moordwapen van zijn vader Colin (54) cadeau gekregen.

Lees meer »

Mysterieuze nazitoren in Poperinge opent voor het eerst, maar geeft nog niet alle geheimen prijs: “Veel sporen lopen dood”

Een Vlaamse nazitoren spreekt tot de verbeelding: het is de enige in zijn soort en sporen over zijn functie zijn uitgewist. De toren wordt nu gerestaureerd en is voor het eerst opengesteld op Open Monumentendag. “Iedereen denkt er het zijne van”, zegt Gilbert Lobelle (72), die er dagelijks passeerde naar zijn school en werk.
The post Mysterieuze nazitoren in

Lees meer »

“Nee, het was niet gratis”: zoveel betaalden de studenten voor ‘Kotmadam Sarafian’ in het normaal erg dure Gent

“Een jaar lang gratis op kot, je zou je voor minder laten filmen”: het nieuwe VTM-programma ‘Kotmadam Sarafian’ lokte na aflevering één heel wat reacties uit. In dat programma kan je het reilen en zeilen volgens van zeven studenten die op kot gaan bij actrice Barbara Sarafian (56). Reporter Jarne gaat in deze nieuw HLN Showbits op bezoek bij de

Lees meer »

Rome overweegt toegangsgeld voor Trevifontein

Steden moeten steeds meer het hoofd bieden aan de gevolgen van het massatoerisme. Zo ook Rome. Het gebied rond de beroemde Trevifontein wordt zodanig overspoeld door toeristen dat de Italiaanse hoofdstad overweegt om toegangsgeld in te voeren.

Lees meer »

Veurne La Fête sluit zomer in stijl af op Grote Markt

De zomer afsluiten deed Veurne opnieuw in stijl op vrijdagavond 6 september met Belgische toppers als belangrijkste ingrediënten en op de Grote Markt als unieke locatie.
The post Veurne La Fête sluit zomer in stijl af op Grote Markt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Johnny Verhaeghe stelt tentoon in wijngaard De Valk: “Eerste naam is Misleiding”

In de houten chalet achteraan wijngaard De Valk, op de hoek van de Tabakstraat en Nieuwe Zoetendaalstraat, pakt Johnny Verhaeghe (68) dit weekend uit met een nieuwe tentoonstelling van zijn schilderijen. Met De Misleiding krijgt de expositie voor de eerste keer ook een naam.
The post Johnny Verhaeghe stelt tentoon in wijngaard De Valk: “Eerste naam is Misleiding” appeared

Lees meer »

Nieuwe waarschuwing bij alcohol nog te soft volgens experts en minister: “Het is gewoonweg niet gezond

Uittredend minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en experts nemen geen genoegen met “Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”, de onlangs aangepaste slogan bij alcoholreclame. Dat melden de kranten van Mediahuis. De slogan zou volgens hen niet ver genoeg gaan én misleidend zijn. “We mogen de mensen geen blaasjes wijsmaken”, klinkt het.

Lees meer »