Cesar en Godelieve uit Koekelare vieren briljanten huwelijk: “In een lichtmauve kleedje”

Cesar Vanhooren en Godelieve Louwage uit de Catstraat in De Mokker vierden onlangs hun briljanten bruiloft, omringd door hun vier kinderen, acht kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Het feestelijke etentje vond plaats in Salons De Vrede in Ichtegem, waar het echtpaar felicitaties ontving van burgemeester Patrick Lansens en schepen Jan Lievens, namens het lokale bestuur.

Cesar Vanhooren (86) en Godelieve Louwage (89) zijn beiden geboren en getogen in Koekelare, maar hun levenspad bracht hen na hun huwelijk voor enkele jaren naar Oostende.

“We werkten samen als conciërge in het Potrellenmagazijn in de Handelstraat”, herinnert Godelieve zich. “Maar uiteindelijk zijn we teruggekeerd naar Koekelare, waar Cesar zijn broer hielp in de bouw en later ijzerbinder werd in Zeebrugge.”

De twee ontmoetten elkaar in een dancing, waar nu de Laladou nog gevestigd is. Godelieve vertelt verder: “We trouwden op 17 juli 1959 voor de wet en een dag later voor de kerk. Ik had mijn eigen trouwjurk ontworpen en genaaid, een eenvoudig lichtmauve kleedje dat perfect paste bij onze vroege huwelijksdag.”

Hertog van Arenberg

“Om 7 uur ’s ochtends gaven we elkaar het jawoord en meteen daarna vertrokken we met de trein naar het Groothertogdom Luxemburg voor onze huwelijksreis.”

Godelieve runde vier jaar lang De Hertog van Arenberg, toen nog een café, aan het Concertplein. “Daarna heb ik me volledig op ons gezin toegespitst,” vertelt ze. “Ik naaide zelf de kleding voor onze kinderen, inclusief de communiekleedjes. Dat gaf me veel voldoening.”

Toen Cesar met pensioen ging, genoten ze samen van hun gedeelde hobby’s zoals kaarten, fietsen en reizen. “We hebben veel gereisd,” zegt Godelieve. “We bezochten samen Portugal, Noorwegen en Zwitserland.”

Vandaag de dag besteedt Godelieve haar tijd aan tuinieren en ze gaat wekelijks naar de markt.

Rijkgevuld huwelijk

“Elke dag ga ik op bezoek bij Cesar, die sinds mei vorig jaar in het Meunyckenhof verblijft. Ondanks alle uitdagingen zijn we samen altijd blijven genieten van het leven en hebben we een rijkgevuld huwelijk gehad”, besluit Godelieve met een glimlach.

The post Cesar en Godelieve uit Koekelare vieren briljanten huwelijk: “In een lichtmauve kleedje” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Trump reageert giftig op Taylor Swifts steun aan Kamala Harris: “Ze zal er een prijs voor betalen”

Taylor Swift steekt het niet onder stoelen of banken: ze zal deze presidentsverkiezingen stemmen op Kamala Harris. Die keuze maakte ze woensdag ook nog eens bekend op Instagram na het verkiezingsdebat tusen Trump en Harris. Iets waar de Amerikaanse oud-president Donald Trump (78) niet mee gediend is. “Ik was toch al geen fan van haar”, vertelt hij aan ‘Fox News.

Lees meer »

“Met die ene zin wil ze duidelijk iets zeggen”: onze royalty-expert analyseert de videoboodschap van prinses Kate

Geen perscommuniqué, geen tv-interview, geen woordvoerder die in haar naam sprak. De Britse prinses Kate (42) koos – opnieuw – een persoonlijke videoboodschap om bekend te maken dat haar chemotherapie is afgerond. Ze huurde daarvoor een échte regisseur in. Kate is daarmee een trendsetter in de koninklijke wereld, analyseert onze royalty-expert Wim Dehandschutter. Al volgt ze met zo’n zorgvuldig geregisseerde

Lees meer »

Audi sluit Brusselse fabriek tot personeel “bereid is normaal aan de slag te gaan”, misnoegde werknemers verzamelen aan hoofdingang

Audi Brussels blijft gesloten tot het personeel "bereid is om weer normaal te werken en auto’s naar de dealers te versturen". Dat zegt Peter D’hoore, de woordvoerder van de autofabriek in Vorst. Volgens de vakbonden zoekt de directie "de directe confrontatie met de werknemers". Een zestigtal medewerkers is intussen samengekomen voor de hoofdingang en blokkeert de Brits Tweedelegerlaan.

Lees meer »

Isabel Lebbe neemt afscheid van gemeentepolitiek: “Extra tijd voor andere zaken”

Isabel Lebbe (45) uit de Kattestraat in Abele staat niet meer op de lijst van CD&V voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De voorbije jaren was ze onder andere OCMW-voorzitter en voorzitter van de gemeenteraad. Nu zetelt ze nog in het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst.
The post Isabel Lebbe neemt afscheid van gemeentepolitiek: “Extra tijd voor andere zaken” appeared first

Lees meer »

Harvey Weinstein (72) met spoed naar ziekenhuis gebracht

De verguisde filmproducent Harvey Weinstein is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘ABC News’. De 72-jarige Weinstein is uit de gevangenis gehaald voor een hartoperatie, bevestigen zijn advocaten aan de zender. Die operatie heeft al plaatsgevonden, maar de advocaten zeggen niet of het een succes was.

Lees meer »

Huiswerkbegeleiding en knutselatelier in BKO De Zonnebloem: “Extra service voor kinderen”

Het nieuwe schooljaar bracht bij buitenschoolse kinderopvang De Zonnebloem meteen een nieuwigheid mee. De kinderen kunnen er nu ook huiswerkbegeleiding krijgen en deelnemen aan knutselworkshops. “De vraag naar deze extra ondersteuning leefde bij de ouders”, zeggen coördinator Wim Depelchin en schepen Ann Bentein (Open VLD).
The post Huiswerkbegeleiding en knutselatelier in BKO De Zonnebloem: “Extra service voor kinderen” appeared

Lees meer »