Burgemeester van Namen, centrumfiguur én het Nederlands machtig: maak kennis met de nieuwe bemiddelaar Maxime Prévot (46) van Les Engagés

De voorzitter van Les Engagés kent zijn nieuwe taak: Maxime Prévot (46) is door de koning aangesteld tot bemiddelaar en moet de 5 partijen van de zogenoemde Arizonacoalitie weer dichter bijeen brengen. Wie is de burgemeester uit Namen en waarom heeft de koning net hem gekozen? 

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD – Eerste Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne met Margriet Hermans, Paul Bruna én Willy Sommers: “Het meest gezelligste schlagerfestival!”

“Welkom op het meest gezelligste schlagerfestival van ’t land”, zei presentatrice Ilse Chamon bij de start van de eerste editie van het Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne. “Vandaag zie je hier de créme de la créme van de Vlaamse artiesten.”
The post IN BEELD – Eerste Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne met Margriet Hermans, Paul Bruna én Willy Sommers:

Lees meer »

“Ik dacht dat de speurder gewoon een cameraman was”: Rik Verheye en Pedro Elias flaterden erop los in ‘Klopjacht’

Ondanks een ‘dikke’ Porsche met 700 PK werden boezemvrienden Rik Verheye (37) en Pedro Elias (49) al na één dag gevat in ‘Celebrity Klopjacht’. Hun deelname was geen succesverhaal, in tegenstelling tot hun vriendschap. Al tien jaar zijn ze onafscheidelijk, ook al blijkt de vriendschap onderhouden soms moeilijk. “Rik heeft zo zijn eigenaardigheden.”

Lees meer »

Atletiekclub Flac kern Ieper in rouw door overlijden werptrainer Pascal Plets (64)

Onder grote belangstelling vond zaterdag in de kerk Saint-Chrysole in Komen de uitvaart van Pascal Plets (64) plaats. Hij is onverwacht overleden na een boswandeling in Ploegsteert. De gewezen leerkracht was sinds jaar en dag de werptrainer van atletiekclub Flac kern Ieper.
The post Atletiekclub Flac kern Ieper in rouw door overlijden werptrainer Pascal Plets (64) appeared first on

Lees meer »

Stad plaatst sportcont(r)ainer op Krekel-Zuid: “We willen nog meer inwoners aan het bewegen krijgen”

Het lijkt wel De Container Cup, maar dan in open lucht. Op sportdomein Krekel-Zuid prijkt voortaan een ‘sportcontrainer’. Die maakt laagdrempelig sporten in de buitenlucht mogelijk en is geschikt voor obstacle runs, Ninja Warrior of een bootcamp. Het schepencollege gaf maandag al eens het goede voorbeeld.
The post Stad plaatst sportcont(r)ainer op Krekel-Zuid: “We willen nog meer inwoners aan

Lees meer »

Blinken maandag naar Londen om over Midden-Oosten en Oekraïne te praten – Tienduizenden betogers op straat in Tel Aviv: sfeer raakt verhit

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Lichaam gevonden in Anderlecht: wetsdokter komt ter plaatse

De hulpdiensten werden zondagmorgen opgeroepen omdat passanten een lichaam opmerkten in het kanaal langs de Nijverheidskaai in Antwerpen. De brandweer kwam ter plaatse en bracht het levenloze lichaam aan wal. Een wetsdokter kwam ter plaatse en moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.

Lees meer »

De U13-B van VK Langemark-Poelkapelle

VK Langemark-Poelkapelle brengt dit seizoen twee U13-ploegen in competitie. De B-ploeg nam het vorig weekend op eigen veld op tegen de leeftijdsgenoten van SC Zonnebeke. Het was uiteindelijk de thuisploeg die met 4-0 aan het langste eind trok. Zaterdagnamiddag gaan de jonge Langemarkenaars op bezoek bij SK Westrozebeke. Boven v.l.n.r.: trainer Steven Huyghebaert, Brent Vandamme,
The post De U13-B

Lees meer »

NMBS en Infrabel brengen oorzaken van treinvertragingen nauwkeuriger in kaart: “Elke minuut telt voor de stiptheid”

De treinen in België hebben in augustus een stiptheidsgraad gehaald van 92,3 procent. Dat is de beste prestatie sinds januari 2022, zo blijkt uit cijfers die maandag werden gepubliceerd op de opendatawebsite van spoornetbeheerder Infrabel. Samen met spoorwegmaatschappij NMBS wil Infrabel voortaan de oorzaken van vertragingen op het spoor veel nauwkeuriger bijhouden en publiceren. Voor elke trein die onderweg anderhalve

Lees meer »

LIVE. “Tientallen doden bij aanval op tentenkamp Gaza”, Israël spreekt van “antiterreuroperatie”

Bij een luchtaanval op Khan Younis zijn volgens artsen en aan Hamas gelieerde media veertig mensen om het leven gekomen. Zestig anderen zijn mogelijk gewond geraakt. Het Israëlische leger meldt dat het een terroristisch commandocentrum heeft aangevallen, volgens de Palestijnse autoriteiten werd vluchtelingenkamp Al-Mawasi getroffen.Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Beatrice en Claude klinken op vijftig jaar huwelijk

Claude Winne en Beatrice Waignein uit de Passendaalsestraat in Moorslede gaven elkaar op 9 mei 1974 hun jawoord. Het koppel is inmiddels vijftig jaar getrouwd en werd daarvoor in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur.
The post Beatrice en Claude klinken op vijftig jaar huwelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »