Bruninho is de vierde Braziliaan bij Cercle: “Landgenoten helpen me met aanpassing”

Na doelman Warleson, centrumspits Felipe Augusto en ook Erick Nunes als een defensieve middenvelder trok Cercle Brugge met Bruninho een vierde Braziliaan aan. “Mijn lievelingspositie is de tien, centraal op het veld. Maar ik kan ook links en rechts op de vleugel uit de voeten. Een negen is dan weer niets voor mij.”

Bruno G prijkt er op de achterzijde van zijn truitje, zijn voetbalnaam is Bruninho van Bruno Gonçalves. De 21-jarige aanvallende middenvelder kwam enkele weken geleden op huurbasis met optie tot koop over van Red Bull Bragantino. “Ik ben erg blij met het vertrouwen dat Cercle in mij heeft. Als kind droomde ik ervan om in Europa te voetballen”, vertelt hij. Trainer Miron Muslic looft de prestaties van Bruninho als spelmaker. “We blijven wel voorzichtig met Bruno. Hij komt uit Brazilië en heeft daar al een hele poos weinig wedstrijdritme gehad.”

Dribbelwonder

In Leuven zorgde Bruninho voor de assist, een hoekschop op het hoofd van Kévin Denkey. De week ervoor scoorde hij bij zijn eerste basisplaats een goal en liet hij tegen de Ratten zien dat hij een ander profiel speler is. Niet zozeer in Cercletermen op het gebied van fysiek. Maar hij is bijzonder creatief, heeft een gevoel waar hij moet zijn tussen de lijnen, hij kan de ruimte opzoeken en is tevens een rustbrenger. “Die goal tegen Beerschot gaf mij werkelijk een gevoel van opluchting. Het was lang geleden dat ik langer dan 45 minuten op het veld stond. En vooral belangrijk omdat ik op die manier de ploeg kon helpen. Ik droeg die goal tevens op aan mijn familie die aan het supporteren is, alsook aan mijn vriendin, mijn moeder en iedereen die hier is. Uit dank voor hun vele steun.”

Dat zijn eerste basisplaats er al kwam tegen Beerschot noemt hij niet echt een verrassing. “Ik blijf hard werken. Ik was mij ervoor aan het voorbereiden op dat ene moment, want fysiek was ik bij mijn komst bij Cercle nog niet helemaal in orde. Nu ben ik volledig fit en tevreden dat ik kan spelen. Ik moet mij wel nog verder aanpassen, ook aan de competitie en de intensiteit van het spel. Er zijn heel veel duels. Ik doe nu verder mijn best om fysiek mee te kunnen en nog beter te kunnen presteren in een competitie waar het niveau toch wel hoog is.”

Bruninho, die beschouwd wordt als een dribbelwonder, is geboren in Sao Paolo en werd voor zijn land enkele keren geselecteerd voor de nationale U16. Bij Cercle vindt de Braziliaan alvast drie landgenoten terug: doelman Warleson, Felipe Augusto en ook Erick Nunes. Die laatste komt van Fluminense en is tevens op uitleenbeurt tot eind dit seizoen. “In het verleden had ik al tegen Felipe gespeeld, in Brazilië. Erick kende ik niet. Nu wel. Eigenlijk komen we met ons drieën uit de regio Sao Paolo. Dat zij er zijn helpt veel. Zeker ook voor wat betreft mijn aanpassing hier. In een situatie die ik niet kende. Zij helpen mij enorm, net als assistent-trainer Bruno Andrade die mijn taal spreekt, aan het proces dat ik nodig heb om mij aan deze nieuwe cultuur aan te passen.”

Grote kans

Ten noorden van Sao Paolo, in Bragança Paulista,genoot Bruninho zijn jeudgopleiding bij Red Bull Bragantino. In 2020 en 2021 kwam hij er 20 keer uit voor Red Bull Brasil, de tweede ploeg van de club, op het tweede niveau van het kampioenschap van de staat Sao Paulo. Drie jaar geleden maakte Bruninho zijn officiële debuut voor het eerste elftal van Bragantino. “Dankzij vooral Red Bull is het de voorbije jaren een grotere club geworden. Ik heb er drie jaar met heel veel plezier gevoetbald. Nu is het Cercle. In een land dat heel anders is dan Brazilië. Het helpt wel dat mijn vriendin hier nu ook is. Zij kwam begin augustus aan. We wonen samen in Brugge. Op die manier heb ik er iemand bij die mij kan steunen en waarmee ik alles kan delen. Spelen voor Cercle is voor mij een grote kans en ik ga er absoluut het allerbeste van maken.” (ACR)

The post Bruninho is de vierde Braziliaan bij Cercle: “Landgenoten helpen me met aanpassing” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na week afwezigheid verschijnt hoofdbeschuldigde in Franse verkrachtingszaak morgen opnieuw voor rechtbank

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidsproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Bib Zwevezele ontleent ook spellen

Vanaf half september kan je in de bibliotheek van kerk Hille in Zwevezele ook terecht voor meer dan 200 spellen. “Wie lid is van de bib kan gratis twee spellen per keer ontlenen”, vertelt cultuurschepen Brecht Warnez.
The post Bib Zwevezele ontleent ook spellen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deze KVO’ers hebben hun nieuwe thuis gevonden

Na het faillissement van KV Oostende eind vorig voetbalseizoen moest de voltallige kern op zoek naar een nieuwe werkgever. En da’s (bijna) iedereen gelukt. Al zitten er voor sommige jongens echt wel bizarre clubs tussen. Iemand een ticketje naar Andorra, Helsinki of Moskou?
The post Deze KVO’ers hebben hun nieuwe thuis gevonden appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het mysterie van de zwarte weduwe wordt ontrafeld”: Vicky Borrey lanceert psychologische thriller ‘Zwarte weduwe’

Eind vorig jaar lanceerde Vicky Borrey haar debuutroman ‘Liefde in rood-wit-blauw’. Nu lanceert de Oostkampse al haar tweede roman. ‘Zwarte weduwe’ is een psychologische thriller die het verhaal vertelt van Julia, een succesvolle zakenvrouw die weinig geluk kent in de liefde. “Het perfecte verhaal voor de liefhebbers van spanning en romantiek”, aldus de auteur die in het dagelijkse leven leerkracht

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond en morgen Memorial Van Damme in Brussel. Een van de topatleten die je er aan het werk kan zien is polsstokspringer Mondo Duplantis.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

AA Poperinge bestaat 50 jaar en zet werking in de kijker: “Dankzij AA gelukkig nuchter”

Op zaterdag 21 september organiseert Anonieme Alcoholisten (beter bekend als AA) Poperinge een voorlichtingsvergadering. “Hiermee staan we stil bij vijf decennia toewijding en ondersteuning van mensen die worstelen met een alcoholverslaving”, vertelt Simonne* van AA Poperinge.
The post AA Poperinge bestaat 50 jaar en zet werking in de kijker: “Dankzij AA gelukkig nuchter” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Franse supermarktmedewerkers vinden 40 kilogram cocaïne tussen levering bananen

Woensdag was niet zomaar een werkdag voor de medewerkers van de supermarktketen Grand Frais in het Franse dorp Beaune. Tijdens het uitladen van een bananentransport stuitten ze op minstens 10 kilogram cocaïne. Dat bevestigde het parket van Dijon op vrijdag. Ook in drie andere filialen van de supermarktketen werden pakketten cocaïne aangetroffen, waardoor het totaal vermoedelijk op 40 kilogram uitkomt.

Lees meer »

Van dé sensatie in de Champions League tot een helft warmlopen in Kortrijk: waarom Club-spits Ferran Jutglà alweer op zijspoor zit

In 2022 behoorde hij zelfs tot de Spaanse voorselectie van Luis Enrique voor het WK, vandaag doet hij voornamelijk aan warmlopen bij Club Brugge. Het extreem hobbelige parcours van Ferran Jutglà (25), die bij de start van de Champions League een nieuwe low heeft bereikt. Of hoe een statement op zijn Instagram vandaag andermaal van toepassing is.

Lees meer »

Judoschool Asahi vindt nieuw onderkomen in Kerckstede: “Blij dat ons locatieprobleem hiermee van de baan is”

In 2017 werd onder impuls van Koen Vanden Brande een nieuwe judoschool opgericht in Gits, Asahi met name. De belangstelling was meteen heel groot waardoor al na 1 jaar moest uitgekeken worden naar een nieuwe locatie. De jongensschool langs de Roeselaarsestraat bood een helpende hand, maar na de overname door het gemeenschapsonderwijs was er ook daar plots geen plaats meer.

Lees meer »

Marie (38) uit Vichte kroont zich tot allereerste kampioen Buikskieten: “Het richten van de ballen zat mee, in combinatie met een vleugje geluk”

Het eerste kampioenschap Buikskieten is een feit. Het is Marie Byttebier (38) uit Vichte die zich tot Buikskieter 2024 liet kronen tijdens de spannende finale. “De finesse waarmee Marie schoot, overtrof het talent van het deelnemersveld dat uitgesproken meer mannelijke Buikskieters telde”, stelt commentator-organisator Renaat Vandevelde (50). “Zeven mannen heeft ze erop gelegd! Haar kracht en souplesse – met een

Lees meer »

Club Brugge wint met 0-3 van Kortrijk en komt naast Genk aan de leiding

Club Brugge heeft zaterdag op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League in het Guldensporenstadion KV Kortrijk met 0-3 opzijgezet. Door de zege komen de Bruggelingen voorlopig samen met Racing Genk aan de leiding. Kortrijk staat met zeven punten dertiende.
The post Club Brugge wint met 0-3 van Kortrijk en komt naast Genk aan de leiding appeared first

Lees meer »