Brechtje is nu Brecht

Brecht Dejaegere op weg naar KV Kortrijk, schreven we hier vorige week. Met een knipoog naar KVK-coach Freyr Alexanderson die zich sterk maakte Kortrijkse jeugdproducten te kunnen ontwikkelen tot A-spelers: je krijgt toch al eentje… van 33 jaar. Op vrijdag officialiseerde KV Kortrijk het nieuws ‘Welkom Thuis, Brecht! Dejaegere komt definitief over van het Amerikaanse Charlotte FC en tekent een contract tot juni 2026’ Waarop ex-voorzitter Joseph Allijns meteen toeterde ‘Echte Kerels vergeten hun periode bij KVK nooit! Zij blijven in de harten van de supporters! Komaan Brecht!’ En een bijzondere transfer verdient bijzondere aandacht: maandag volgde een mailtje van de Kortrijkse perschef ‘Let op de bijzondere timing deze week! BRECHT DEJAEGERE: We voorzien een algemeen interview met Brecht Dejaegere donderdagmiddag na de lunch om 13.30 uur in de perszaal!’

Dan was de krant al gedrukt maar we wisten woensdag wel al ongeveer wat er zou worden gezegd: “Club van mijn hart”… “Met hart en ziel meewerken aan een rustig seizoen”… “Mijn ervaringen van afgelopen elf jaren ten dienste van de ploeg…” Zoiets. We geloven hem. Want we kennen het hart en de ziel van de zoon van Frans en Caroline Dejaegere, varkensboeren uit Handzame, wel een beetje. We waren ooit op bezoek in de boerderij. Heerlijke, eerlijke, oer West-Vlaamse mensen. Caroline zei toen al: “Brecht is gedreven tot en met, altijd al geweest.”

Misschien moet kapitein Da Silva spontaan zijn band afstaan aan Dejaegere

En “mijn ervaringen”: we kennen zijn parcours. Kennen die ‘gedrevenheid’, al sinds 19 februari 2011, toen het 20-jarige Brechtje – vier jaar eerder bij Club Brugge als keeper gebuisd wegens ‘te klein’ en dan maar als veldspeler voor de U-16 opgevist door de Veekaa – debuteerde bij Kortrijk. Nog twee jaar innemende ‘chou’ van de KVK-fans (en van coach HVH), nog zeven jaar AA Gent (landskampioen, Champions League…), nog drie jaar Toulouse (beker) en ten slotte nog een jaartje een Amerikaans avontuur bij Charlotte.

En zo werd Brechtje steeds meer Brecht: mán, vechtjas… Altijd no nonsense. En welgezind. Begonnen op de 10, teruggezakt naar de 6, dan even 8 of flankaanvaller, vandaag “een heel complete speler” weet zijn ex-coach Gino Caen. Aan Alexandersson om hem juist te positioneren. “KVK moet van hem meteen de patron maken”, zegt Caen ook nog.

Misschien moet Joao Da Silva Brecht spontaan zijn aanvoerdersband afstaan aan Brecht. Kerels onder elkaar.

The post Brechtje is nu Brecht is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Op zoek naar een activiteit op deze voorlopig laatste zonnige dag? Ruim 1.100 gratis activiteiten op 36ste editie van Open Monumentendag

Meer dan 800 monumenten in heel Vlaanderen zwaaien vandaag de deuren open voor de 36ste Open Monumentendag. Onder de noemer ‘En route!’ focust het evenement zich dit jaar op hoe mensen en ideeën altijd in beweging zijn, langs eeuwenoude routes over land, spoor of water. Met meer dan 1.100 gratis activiteiten, 100 meer dan vorig jaar, is er voor elk

Lees meer »

Sportcenter Get Fit in Waregem bestaat tien jaar: “Geen traditionele fitness met een fabrieksgevoel”

In het Waregem Sport Center in de Bergstraat kun je niet naast Get Fit om. In de imposante inkomhal vind je links de mooie fitnessruimte die veel ruimte biedt aan sportievelingen die hun conditie willen verbeteren en/of op peil houden. Zaakvoerders Aaron en moeder Judith zijn trots op hun zaak die in combinatie met de zusterclub in Nazareth inmiddels tien

Lees meer »

Luca Van Peteghem is wereldkampioen obstakelrun

In het Zuid-Amerikaanse Costa Rica is Luca Van Peteghem (27) uit Ruddervoorde wereldkampioen obstakelrun geworden in de ‘short course’ en in de ‘long course’. Daarmee bevestigt hij zijn Europese tweede plaats en zijn vier Belgische titels.
The post Luca Van Peteghem is wereldkampioen obstakelrun appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parkeersensoren Shop & Go in kernwinkelgebied van Tielt zijn in werking

De Shop & Go-sensoren in de parkeervakken in Tielt zijn sinds dinsdagnamiddag actief. Dat betekent dat je voortaan een half uur gratis op die speciaal aangeduide parkeervakken kan staan. Een schijf leggen hoeft niet.
The post Parkeersensoren Shop & Go in kernwinkelgebied van Tielt zijn in werking appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veurnse stratenloop viert jubileum met halve marathon

De negende editie van de Veurnse stratenloop ‘Laat Mie Moar Lopen’ op vrijdag 13 september wordt een bijzondere editie, want de vereniging bestaat tien jaar. Daarom staat er een bijkomende discipline op het programma: de halve marathon.
The post Veurnse stratenloop viert jubileum met halve marathon appeared first on KW.be.

Lees meer »