BINNENKIJKEN. Niet zo lang geleden was het nog een gemeentehuis, nu staat luxewoning met poolhouse en zwembad te koop

Het voormalige gemeentehuis van Lo-Reninge aan de Oude Eiermarkt in Lo staat te koop. Het gebouw werd na de verhuizing van de stadsdiensten eind 2011 door de nieuwe eigenaar omgetoverd tot een luxewoning. De huidige eigenaar, die het pand nu van de hand doet, bouwde daar nog een poolhouse en zwembad bij.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ons zelfbehoud is in gevaar”: Mario Draghi luidt alarmbel over concurrentievermogen EU

“Voor het eerst sinds de Koude Oorlog moeten we vrezen voor ons zelfbehoud.” In zijn langverwacht rapport over de toekomst van het Europese concurrentievermogen trekt oud-ECB-voorzitter en voormalig Italiaans premier Mario Draghi aan de alarmbel. Hij heeft een rist voorstellen klaar om de EU snel weer competitiever te maken op het wereldtoneel, maar zoals verwacht breekt hij daarbij ook een

Lees meer »

Peruaanse ex-president Alberto Fujimori overleden

De Peruaanse ex-president Alberto Fujimori is overleden op 86-jarige leeftijd. “Na een lange strijd tegen kanker is onze vader, Alberto Fujimori, zonet vertrokken voor een ontmoeting met de Heer”, klinkt het in een bericht in naam van zijn vier kinderen, op een online account van zijn dochter Keiko Fujimori.

Lees meer »

Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) komt met derde en ultiem compromisvoorstel: “Liever paar grote vissen dan borrelnootjes”

Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) roept Vooruit en CD&V morgen apart terug rond de onderhandelingstafel. Daar legt hij zijn derde en ultieme compromisvoorstel neer, zo vernam HLN. De tijd dringt, want de lokale verkiezingen komen snel dichterbij. De discussie draait nu om 3 miljard euro aan nieuw beleid dat in de steigers staat. Geef je dat geld best uit aan

Lees meer »

Eerste Talentcenter voor studiekeuzebegeleiding in West-Vlaanderen bevindt zich in Kortrijk

Op maandag 9 september werd het zevende Talentcenter van Voka officieel geopend in Flanders Make in de Graaf Karel de Goedelaan in Kortrijk, de eerste in West-Vlaanderen. In het Talentcenter ontdekken leerlingen van het zesde leerjaar tot en met het tweede middelbaar hun talenten en interesses om zo een weloverwogen studiekeuze te kunnen maken.
The post Eerste Talentcenter voor

Lees meer »

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »

Warandewijk in Gistel houdt na bijna 30 jaar laatste wijkfeest: “Een feest in een refter of lokaaltje, ziet niemand zitten”

Voor een laatste keer hield de Warandewijk een wijkfeest. Want na 25 edities trekken de organisatoren er de stekker uit. “Afgelopen zondag kwamen er opnieuw zo’n 75 feestvierders opdagen, dat is niet niks, hé.“We stoppen op een hoogtepunt”, klinkt het.
The post Warandewijk in Gistel houdt na bijna 30 jaar laatste wijkfeest: “Een feest in een refter of lokaaltje,

Lees meer »

Vakbonden Audi zitten maandag samen na dreiging rond 200 ‘gegijzelde’ sleutels, maar dreigen voor gesloten deur te staan

De vakbonden bij Audi Brussels gaan maandagvoormiddag samenzitten om een standpunt te bepalen, na de eis van de directie op zaterdag. Dat meldt vakbondsman Jan Baetens (ACV-Metea). De directie dreigde met een strafklacht als de 200 sleutels van wagens die door werknemers ‘in beslag genomen’ zijn, niet uiterlijk maandagmiddag teruggegeven worden. De vakbonden dreigen echter voor een gesloten deur te

Lees meer »