“Bedankt voor de inspanningen”: hoe Bart De Wever het bij een WhatsApp-berichtje hield na een woelige laatste dag als formateur

Na 71 dagen aan het stuur sinds de verkiezingen, waarvan 42 dagen als formateur, gaf N-VA voorzitter Bart De Wever donderdagavond het initiatief terug aan de koning. Dat gebeurde niet zonder slag of stoot. In de laatste 24 uur stond het getouwtrek over de invoering van een meerwaardebelasting op aandelen centraal. Het werd een strijd niet alleen over de centen, maar ook over symbolen, persoonlijke ego’s én over de erfenis uit de vorige Vivaldi-regering. Van woensdagavond in de salons van de Kamervoorzitter tot de trip naar de koning: dit liep er mis. 

Meer krantenkoppen in België

Roeland Feys komt op bij nieuwe partij Samen Voor Democratie in Roeselare

Roeland Feys (65) uit Roeselare wil met de nieuwe politieke partij SVD of Samen Voor Democratie zijn intrede maken in de lokale politiek. Is het niet voor deze verkiezingen, dan zeker voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen.
The post Roeland Feys komt op bij nieuwe partij Samen Voor Democratie in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van de baan: US Open-winnaar Sinner definitief vrijgepleit van dopinggebruik

Het Wereldantidopingagentschap (WADA) gaat niet in beroep tegen de vrijspraak van Jannik Sinner (23). De Italiaanse tennisser, vorige week nog laureaat op de US Open, werd op 19 augustus al vrijgesproken door het International Tennis Integrity Agency (ITIA) voor zijn dubbele positieve test op minieme hoeveelheden reststoffen clostebol, een anabole steroïde.

Lees meer »

KLJ Ledegem organiseert startdag en viert 95ste verjaardag

Voor KLJ Ledegem zijn het drukke weken. Op vrijdag 13 september organiseert de vereniging ‘s avonds haar startdag. Nieuwe geïnteresseerde leden zijn vanaf 19 uur welkom aan de Sint-Eloois-Winkelstraat om tijdens een leuke activiteit kennis te maken met de werking van de vereniging. Nog geen week later viert KLJ Ledegem haar 95ste verjaardag.
The post KLJ Ledegem organiseert startdag

Lees meer »

Duits gerecht neemt beslag op grootste bordeel van Europa

Dit is ‘Pascha’, het grootste bordeel van Europa. Achter een opvallend flashy roze gevel in Keulen werken tot 120 prostituees en passeren een slordige 1.000 klanten per dag. Maar mogelijk is het gedaan met de pikante pret. Volgens de Duitse krant ‘Bild’ is het megabordeel in beslag genomen door de autoriteiten. Alles draait om een onderzoek waarbij een professionele bende

Lees meer »

Wie stal 24.000 euro uit de politiekluis? Heel het politiekorps kijkt naar elkaar: “Alles wijst op inside job”

Wanneer de boekhouder terugkeert uit ziekteverlof, blijkt er 24.000 gestolen te zijn uit de politiekluis van de Brugse scheepvaartpolitie. Wie is de dader? Op die vraag proberen de Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge een antwoord te vinden. En daarvoor wordt vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemannen en -vrouwen die er werken gekeken.

Lees meer »

The Masked Singer teased de volgende figuur op Schouwburgplein

Het populaire VTM-programma ‘The Masked Singer’ komt met een vierde seizoen vanaf vrijdag 20 september. Als teaser volgde op zaterdag 7 september een nieuwe onthulling in vijf steden, waaronder Kortrijk. Op het Schouwburgplein verschenen uit een typische Amerikaanse gele schoolbus een bodyguard, dansende cheerleaders én – tromgeroffel – een basketballende Giraf.
The post The Masked Singer teased de volgende

Lees meer »

Taylor Swift spreekt steun uit voor Kamala Harris na debat tegen Donald Trump: “Zij vecht voor de zaken en rechten waar ik in geloof”

Taylor Swift heeft kort na het debat tussen Kamala Harris en Donald Trump via Instagram bekendgemaakt dat ze de Democratische presidentskandidaat Harris steunt voor het presidentschap. In een bericht aan haar 283 miljoen volgers schreef ze: “Ik zal mijn stem uitbrengen op Kamala Harris en Tim Walz bij de presidentsverkiezingen van 2024″.

Lees meer »

Celstraffen tot 15 jaar voor viertal dat terroristische aanslagen wilde plegen op Antwerpse wijk en NAVO: “Er vielen niet eens doden”

De rechtbank van Brugge heeft vier verdachten veroordeeld voor hun deelname aan activiteiten van de terroristische groepering IS. Twee van hen, hadden concrete plannen om aanslagen te plegen op de NAVO, een politiekantoor en bepaalde wijken in Antwerpen. Zij werden veroordeeld tot effectieve celstraffen van acht en vijftien jaar. De twee andere verdachten kregen effectieve celstraffen van vier jaar. De

Lees meer »