Arizona is dood, leve Arizona: waarom de coalitie nog niet helemaal begraven is

Arizona is nog niet dood en begraven. Koning Filip werkt vanaf vandaag aan de reanimatie van de coalitie, samen met de voorzitters van N-VA, CD&V, Vooruit, MR en Les Engagés. Hoe dat zal gebeuren, is nog niet duidelijk.

 

Meer krantenkoppen in België

Woonzorgcentrum Maria Middelares heeft nieuwe personeelsparking

De medewerkers van het woonzorgcentrum Maria Middelares, centrum voor dagverzorging ‘De Korenaar’ en de kinderopvang ‘Felix’ in Villa Rosa gebruiken sinds maandag 2 september hun nieuwe personeelsparking. Die is bereikbaar via de Vier Seizoenenstraat.
The post Woonzorgcentrum Maria Middelares heeft nieuwe personeelsparking appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Belg is Europees kampioen pendelen”

De Belgen zijn Europees kampioen als het op pendelen aankomt. Zowel qua kilometers heen-en-terug als de pendeltijd staat ons land helemaal bovenaan in een groep van achttien Europese landen. Dat becijferde hr-bedrijf SD Worx na een onderzoek bij 18.000 werknemers, onder wie meer dan duizend Belgen.

Lees meer »

Bijna 1.000 rijbewijzen ingetrokken na verstrenging rond bellen achter het stuur: “Gsm-gebruik is één van de grootste oorzaken van verkeersongevallen”

Gsm-gebruik achter het stuur blijft een groot probleem. Sinds 1 juni 2024, de dag waarop de politie in de kustprovincie veel strenger begon toe te zien op dergelijke inbreuken, werden al 936 rijbewijzen ingetrokken. “Mensen moeten beseffen dat afleiding tijdens het rijden supergevaarlijk is”, zegt Filiep Jodts, de grote baas van het parket West-Vlaanderen.

Lees meer »

Kalm, Waes. Meditatie is niet voor iedereen

Helemaal “bevredigd” kwam Tom Waes uit een medi­tatiesessie, overtuigd dat hij moest leren om de tijd te koesteren en ervaringen te appreciëren. Moeten we dan maar allemaal aan de meditatie om rust te vinden? “Onderdrukte emoties kunnen naar boven komen.”

Lees meer »

Wordt eerste commerciële ruimtewandeling een feit? SpaceX klaar om historische Polaris Dawn-missie te lanceren 

Als alles goed gaat, lanceert het Amerikaanse ruimtebedrijf SpaceX vandaag dan toch de Polaris Dawn-missie. Die missie moet om verschillende redenen een historische ruimtevlucht worden. Zo zullen voor het eerst niet-professionele astronauten een ruimtewandeling maken, en is het de eerste keer sinds de Apollo-missies dat een bemande ruimtemissie nog zo ver de ruimte in reist. De lancering stond al gepland

Lees meer »

Antiquair Paul De Grande zorgt voor ludieke stunt tijdens Open Monumentendag dat 14.000 belangstellenden lokte in Brugge

Voor de 36ste editie van Open Monumentendag organiseerde Stad Brugge op 7 en 8 september opnieuw een volwaardig Open Monumentenweekend. Brugge blijft de enige gemeente in Vlaanderen waar men een heel weekend lang kan genieten van een sterk erfgoedaanbod, met 21 opengestelde locaties en 13 activiteiten. Ze lokten in totaal meer dan 14.000 bezoekers. Ook de Brugse antiquair Paul De

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

De familie Ver Eecke blies verzamelen voor tweejaarlijkse reünie

Naar tweejaarlijkse gewoonte kwam onlangs de Egemse familie Ver Eecke samen voor een familiereünie. Dat dit nu gebeurde, had onder andere te maken met het feit dat zuster Camilla Ver Eecke, die als lid van de Tieltse Zusters van het Geloof sinds 1969 als missionaris in Congo werkzaam is, tijdelijk in het land was. Haar
The post De familie

Lees meer »

Atletiekvedette McLaughlin-Levrone heeft nog wat in de tank om Memorial-publiek te verwennen: “Misschien loop ik wel onder 50 seconden”

Sydney McLaughlin-Levrone (25) zakt komend weekend voor de allereerste keer af naar Brussel voor de Memorial Van Damme. De Amerikaanse atletiekvedette blikte op een persconferentie terug op haar prestaties in Parijs en ook al vooruit op de Memorial en de Spelen van 2028 in eigen land. “Ik had al veel goede dingen gehoord over de Memorial en over Brussel en

Lees meer »