Altijd liefde

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks inkijk in haar leven.

In de Kortrijkstraat was ik getuige van een hartverwarmende ontmoeting: die tussen een kleinzoon en zijn grootouders. De kleinzoon, een jaar of zestien, ziet plots oma en opa en steekt enthousiast de straat over.

– Oma: ‘Ah, jongen, op stap met de vrienden?’

– Kleinzoon, een beetje verlegen: ‘Ja, oma.’

– Opa: ‘Nog grote vakantieplannen?’

– Kleinzoon: ‘Neen, hoor, gewoon een beetje chillen.’

Opa en oma lachen.

De ontmoeting deed me denken aan mijn eigen neefje van zestien en hoe hij met mijn ouders omgaat. Hij is geen kleine jongen meer die hen aanbidt, maar toch is er nog zoveel liefde. Hij is ook altijd een tikkeltje verlegen wanneer hij hen – en mij – omhelst, maar je voelt nog zoveel warmte. Twee weken geleden kwam hij de garagepoort van mijn vader afschuren. Opa werkte mee, maar Tiele deed alles om hem te ontlasten.

“Ik geniet van onze conversaties”

Ik stak ook een handje toe. Toen Tiele klein was, was alles schattig en konden we spelen, maar ik geniet evenveel van de conversaties die we nu hebben. Vroeger was ik de letterlijke suikertante die bijna elke week langsging met een cadeautje voor hem en zijn zus, maar nu heeft hij meer aan een gesprek en wat goedbedoelde adviezen van zijn oude tante. ‘In jezelf geloven. Je kunt alles bereiken waarvan je droomt!’ Ik weet dat hem dat steunt, omdat hij ziet hoe ik zelf mijn droom heb waargemaakt.

Zus Marjolein start in oktober aan de universiteit van Gent, en ik ben razend benieuwd en trots om te zien hoe ook zij haar dromen zal waarmaken. De invulling van liefde verandert, maar de liefde blijft altijd.

The post Altijd liefde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ex van Steven Van Herreweghe huwde met Flip Kowlier: “Ik kom goed overeen met hem en Katrien”

‘Hoeveel mensen plassen tijdens het douchen?’ Het zijn vragen die Steven Van Herreweghe (46) voorlegt aan bekende Vlamingen in zijn nieuwe programma ‘Enquêtebureau’. Typische clichés worden aan diggelen geslagen of nét bevestigd. Maar welke vooroordelen wil Steven over z’n eigen (liefdes)leven doorprikken? “Bij die persoonlijke onthulling staarde het publiek me aan.”

Lees meer »

Theater Malpertuis trapt nieuw seizoen af in De Traagheid

Op zondag 22 september geeft Theater Malpertuis het startschot voor het nieuwe theaterseizoen met een uniek concert in De Traagheid. Actrice en zangeres Tiny Bertels brengt er ‘Winterreise’ onder begeleiding van pianist Aaron Wajnberg.
The post Theater Malpertuis trapt nieuw seizoen af in De Traagheid appeared first on KW.be.

Lees meer »

De boeken van de week: Arthur Japin in Sarajevo, troostrijke Ottolenghi-recepten en verhalen in een levendige moestuin

Arthur Japin volgt in zijn nieuwe roman de Amerikaanse filosoof en activist Susan Sontag, van haar jeugd tot haar verblijf in Sarajevo tijdens de Joegoslavische burgeroorlog. Topchef Yotam Ottolenghi serveert verhalen bij gerechten die troost bieden. Libris-winnares Mariken Heitman duikt in de microkosmos van een biologische moestuin. Basje Boer onderzoekt in een essay de maakbaarheid van vrouwelijkheid en de Franse

Lees meer »

Geliefde kleuterjuf Nadine wordt onwel op eerste schooldag en overlijdt twee dagen later: “Ze was de lijm op onze school”

Dorpsschool De Boomhut in het Limburgse Brustem is gehuld in een diepe rouw. Uitgerekend op de eerste schooldag werd kleuterjuf Nadine Vingerhoed (61) er onwel in de turnzaal, twee dagen later liet ze het leven. “Ze was de lijm die ons hier allemaal bijeen hield”, getuigen haar collega’s die haar liefdevol ‘ons moeke’ noemden. Zegt haar bedroefde echtgenoot al even

Lees meer »

Ieperlingen kiezen zelf de smaak van hun erfgoedboomgaard in Ypermanpark

Het Ypermanpark krijgt steeds verder vorm. Terwijl het definitief ontwerp zo goed als klaar is worden op het terrein de eerste ingrepen zichtbaar. Samen met de deelnemers van de cursus voedselbos en De Woudezel komt het toekomstig voedselbos tot leven. Ter hoogte van Sint-Jan verrijst binnenkort een erfgoedboomgaard met maar liefst 120 hoogstambomen. Op 22 september kunnen de Ieperlingen met

Lees meer »

Iran ontkent levering raketten aan Rusland

In de Syrische provincie Hama zijn na de reeks Israëlische aanvallen in de nacht van zondag op maandag al veertien doden geteld. Dat meldt het officiële agentschap Sana. Er vielen ook 43 gewonden. De Israëlische aanvallen waren naar verluidt gericht tegen vijf militaire sites in het centrum van het land.Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Vanaf oktober nog maximum 50 kilometer per uur op Parijse ring

Vanaf 1 oktober mag er op de ring rond Parijs nog maar 50 kilometer per uur gereden worden. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo maandag gezegd, die benadrukt dat een dergelijke maatregel wel degelijk binnen haar bevoegdheden valt. “We zijn er al achttien jaar mee bezig, dus het is niet nieuw”, verklaarde ze op RTL.

Lees meer »

Burgemeester neemt maatregelen na toenemende overlast in Roeselare: extra camera en identiteitscontroles

In de omgeving tussen de site Trax, Stationsplein, Mandellaan en de Ardooisesteenweg zijn er recent een aantal feiten van overlast vastgesteld door de politiediensten. Deze feiten gaan zowel over druggebruik en verkoop, alcoholmisbruik als vandalisme. Niettegenstaande de reeds genomen kordate maatregelen en het aanklampend beleid van Stad en politie hun vruchten afwerpen, neemt de burgemeester een bijkomend besluit die aan

Lees meer »

Zuster Martine is 70 jaar geprofest

Zuster Martine is 70 jaar geprofest en werd gefeliciteerd door burgemeester Alain Top, schepenen Lynn Callewaert, Kathleen Duchi, Francis Pattyn en Dominique Windels, algemeen directeur Hans Piepers en raadslid Rosanne Mestdagh.
The post Zuster Martine is 70 jaar geprofest appeared first on KW.be.

Lees meer »